voziček za dva otročka (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

Binchy -> voziček za dva otročka (21.5.2006 15:09:52)

Kakšne vozičke imate tisti, ki imate otroke, ki so približno eno leto razlike. Imate dva vozička ali voziček na katerega se da lupinca in sedež. Če imate en voziček, katerega imate in kako se obnese.

Lp

Jančika_ -> RE: voziček za dva otročka (21.5.2006 16:09:32)

Trenutno se ravno ubadam s tem. Sicer bo razlika med otrokoma večja (2 leti), a kljub temu bomo rabili voziček za dva. Zaenkrat še nisem našla nobenega, ki bi ustrezal mojim željam. Če se poleže do konca, torej tako, da je primeren tudi za novorojenčka, ima obvezno 18-20 kil, kar je zame odločno preveč. Marele se pa ne poležejo. Pojma nimam, kaj bom. Se pa nagibam bolj k tistim vozičkom, ki imajo sedež enega za drugim, ne vzporedno. Najbolj mi je všeč marela Marco Sky L, ampak žal ni primerna za novorojenčka.

Zaenkrat se mi zdi, da bom še kar počakala tale mesec in pol in bom potem videla, kakšne bodo takrat naše potrebe. Ko je sila, se hitro najde kakšna rešitev in prej si pripravljen na kompromise[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

darja72 -> RE: voziček za dva otročka (21.5.2006 16:31:34)

Mislim, da ima tudi Jane nekaj primernega. Ne vem pa, če se da en sedež popolnoma poležati. Tudi pri nas je razlike manj kot dve leti, vendar se prvi tudi pod razno ne vsede v voziček. Če je kriza, ga pač nesem na ramenih. K sreči imam voziček, ki ga lahko peljem z eno roko. lp

Jančika_ -> RE: voziček za dva otročka (21.5.2006 16:38:03)

Ja, saj izbire je kar nekaj, ampak nekatere cene so juhuhu. Naš se še kar veliko pelje v vozičku. Sem do pred kratkim mislila, da bo šlo brez takega vozička, ampak zdaj vidim, da si bom s tem zelo olajšala življenje.

darja72 -> RE: voziček za dva otročka (21.5.2006 16:55:47)

Če povem po pravici, bi dala denar tudi za Janeta z dvemi sedeži. Samo če bi se mali hotel vanj vsesti. Si lahko predstavljaš kako zgleda nositi 15 kil na ramah dober kilometrček ali pa "potovanje" po kruh in mleko v prvo štacuno. No ja, mi vsaj ni treba na aerobiko hoditi in podobne zadeve. lp

SaaS -> RE: voziček za dva otročka (21.5.2006 17:12:35)

Jaz grem vsak čas rodit (še 11 dni do roka), doma pa imam sin starega leto in pol. Kakšna dva meseca sem se ukvarjala s tem problemom in na koncu kupila voziček za dva otroka različne starosti ABC Design. Je bil v Babycentru v akciji. Mlajši zadaj leži, večji pa spredaj sedi (sprednji ima le dva naklona, ne more pa čisto ležat).
Kako se obnese še ne morem reči, ker še čaka v garaži.

Dadi -> RE: voziček za dva otročka (21.5.2006 17:18:25)

Pri nas sta mulčka 15 mesecev razlike pa smo sfolgali z enim vozičkom no z dvema( z marelo in enim bolj velikim) Sem malega vozila v vozičku, ta velika je pač peš štorkljala daleč kolikor je pač šlo, če ne sem jo pa nosila. Sej pol se je pa tako ali tako zanimanje za sprehod izgubilo v peskovniku za hišo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Jančika_ -> RE: voziček za dva otročka (21.5.2006 17:45:55)

Saas, koliko je pa težek tale od ABC? In koliko si dala zanj v akciji? Imam namreč možnost kupiti rabljenega, pa da si lahko malo predstavljam.

mala maja -> RE: voziček za dva otročka (21.5.2006 20:56:59)

Sej vem da je to čisto nekj drugega, vem da je pri tem kriza s spanjem ali počivanjem v vozičku.
pa vseeno vprašam. a je mogoče kera pomislila na kidyboard? Tisto desko za vzadaj k otročiček stoji na deski pa se pelje k ne more več hodit.

Jančika_ -> RE: voziček za dva otročka (21.5.2006 21:55:09)

Mala maja, pri nas žal ne pride v poštev, ker sem jaz enostavno premajhna in imam prekratke roke - že brez tega kdaj od zadaj brcnem v voziček. Ni šans, da malega tam vmes spravim. Pa tudi - ko je utrujen, postane ekstra neubogljiv in takrat ni druge, kot da ga priheftam v voziček. Tam gor ne bi zdržal v takem primeru. Je bila pa to tudi moja prva ideja, ker je najceneje in najbolj preprosto.

Seven* -> RE: voziček za dva otročka (21.5.2006 23:04:40)

Mi smo naredili takole. Pocakali smo, da je imela Ema 6 messecev in je ze sedela Potem smo nabavili PegPerego Aria vozicek. Jaz ga ne morem prehvaliti. Ta vozicek za dva ima 9 Kg!!!! Zlozi se pa tako na malo, da ga z enim gumbom zlozim v Peugeota 206. Najboljsa je pa cena. Stane 50 jurjev. Mislim, saj ima kaksno pomanjkljivost, ampak nam res ustreza. Pa se sedisce je trdno in ni neka brezvezna marela. Jaz ga ne morem prehvaliti. Edini minus je, da se hrbtni del regulira na vrvico in je na srednji poziciji nekoliko nestabilen. Je pa ok, ce je cist gor ali cist dol. Mislim, mi itak nismo mislili uporabljat zadevo za neke ful dolge sprehode, ampak ko moras nekam na hitro skocit. Sploh pa ob dveh otrocih je pomembno, da se ne mucis pol ure z vozickom.

Jancika, Frutka mi je ABC design odsvetovala. Ga imajo v vrtcu in je rekla, da je katastrofa.

Jančika_ -> RE: voziček za dva otročka (21.5.2006 23:32:10)

Frutka pravi, da imajo v vrtcu onega vzporednega. Tale je pa zaporedni, ampak sem že našla težo - 18 kil[sm=smiley11.gif]. Tista, ki ga bo v kratkem prodajala, je sicer zadovoljna z njim, ampak tudi pravi, da ima zdaj zelo močne roke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Zdaj gledam enega Haucka, 14 kil, za 150€. Ful bi mi bilo lažje izbrat, če ga ne bi rabila že takoj na začetku. Taki za že sedeče otroke so lažji, tako kot tvoj recimo. No ja, kot rečeno - ko bo sila in se bo treba na hitro odločit, se pač bom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

SaaS -> RE: voziček za dva otročka (22.5.2006 15:09:35)

Janička, voziček za dva ABC design je bil takrat v akciji 38.000 sit. Ne vem pa, koliko je zdaj. Za težo tudi ne vem (ne vem več kje je kakšen papir, ki sem ga dobila zraven), vem pa da je lažji kot tisti, ki ga imam od prvega otroka. Ni hudo težek.
Mala Maja, sem pomislila na tisto desko kiddyboard, a si ne predstavljam, da bi mali stal tam gor več kot 5 minut. Hodil zraven vozička, pa tudi ne prav dolgo. Naj povem, da je shodil pri 17mesecih, dober mesec nazaj.
Sprehod daljši od 10 min si predstavljam edino tako, da imam oba v vozičku.

Stran: [1]