|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Priznane blagovne znamke...
21.5.2006 12:46:00   
PIAF
Zdaj pa sem res razkajfana do amena. Moje kolegice imam čez glavo. Smo povprečna družina, finančno priskrbljeni, da lahko živimo, si pa tudi "trgamo od ust" zaradi velikih kreditov itd...in otroku ne moremo privoščiti le naj naj oblačil in vsega ostalega.
Moja kolegica ima res veliko denarja in svojim otrokom kupuje vse najboljše, predvsem v Avstriji in to  le v trgovinah priznanih blagovnih znamk, Benetton, S.Oliver itd....H&M je že zanjo nižji cenovni razred in bljak.
In potem šimfa vse druge, češ, kakšne cote kupujejo drugi, slišala sem, da je mene tudi že obrekovala, da kako oblačim otroka....kako lahko sploh sprejmem rabljena oblačila, da je to bljak.....In sem ji tudi povedala, da oni si naj privoščijo, saj imajo s čim in dovolj denarja, mi smo pa povprečna družina, ki otroku dajemo vse osnovne dobrine, ne kupujem pa jim "firm", ker se mi zdi to metanje denarja vstran, saj otrok vse prehitro preraste. Ampak ne, ona dalje svoje goni in druge obrekuje....in mi že gre pošteno na živce, tako da sem se začela od nje oddaljevati. Skozi samo tekmuje, kaj ima oni, pa tisti...in če ima boljše od nje, takoj leti v trgovino in kupi novo....
Menda vsi ne kupujete blagovnih znamk otrokom? Jaz sem vesela, če kaj dobim tudi od drugih otrok za sina, saj če je oprano, torej čisto in ni raztrgano, se vse lahko ponosi.
Kaj pa menite vi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Priznane blagovne znamke...
21.5.2006 12:54:36   
lex
Moj mali nime ENE cote, da ne bi gor pisalo takko, kik, H&M celo iz trgovine Sandra ima trenerke. Do sedaj ni še dobil nobene cote iz priznanih firm. OK res je da mu čevlje kupujem Ciciban, ker mi je pomembno, da nima ploske noge, ne pa zato da bi se hvalila. Jaz sem srečna, ostalo je pa kič.
Pa tud rabljene cotke nosima, pa zato še nismo grdi.

< Sporočilo je popravil lex -- 21.5.2006 12:55:18 >

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.5.2006 13:02:53   
dory
Mja jest mojemu kupim vse sorte, tudi firme..pa ne zato,da bi se s tem zej neki postavljala, ampak zato,ker mi je pac vsec...najrajs mam s.Oliver, H&M,zara,.. grem pa tud v takko kej iskat,ce je kej pametnega....res pa je, da rabljenih cotk nimam in si jih tudi ne zelim...

Firme gor al dol...ne vem al so firme nek statusni simbol al kaj? zame ne...

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.5.2006 13:16:39   
Lunca1
V naši omari se skorajda ne najde firm, no izjema so ene hlače in ena majica od Benettona, pa še to smo dobili za darilo. Pa moram reči, da so te hlače ene slabših in se lahko skrijejo pred H&M. Jaz tudi v glavnem gledam na to, kako izgleda in ne na to, da je firma. Se mi zdi škoda zapravljat ne vem koliko denarja, za to, da bo potem to stvar nosila 4 mesece. Pa tudi kasneje ji ne nameravam kupovat kakšnih hudih firm. se mi to ne zdi potrebno.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.5.2006 13:21:34   
Teni_
Ma klinc pa firme. Se na te zadeve požvižgam. Kdor želi, kar naj da  10.000 za eno majico, ki jo bo otrok zaflekal v 2 urah, jaz pač ne dam. In mi je vseeno ali je firma ali ne.

Aja, pa sem vesela, če kaj dobim od drugih in mi ni potrebno kupovat. Meni se to ne zdi nič takšnega.

< Sporočilo je popravil mojcaH -- 21.5.2006 13:23:59 >

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.5.2006 13:22:38   
alfa
Meni osebno po domače dol visi kakšne firme je obleka, zaradi mene lahko piše "narejeno v Blatnem dolu". Veliko stvari sem dobila rabljenih in bila zaradi tega zelo vesela. Kupujem mu take stvari, ki jih potrebuje, so mi všeč, so iz naravnih materialov in po normalni ceni, ker bo itak takoj prerastel. Pa seveda, da ni tako narejeno, da razpade po prvem pranju.
Pomembna mi je pa npr. kvaliteta avtosedeža, vzmetnic, stola in podobno.
Za modele tipa tvoja kolegica pa pravim, da "patijo od pomembnosti" in se ob njih neizmerno zabavam.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.5.2006 13:52:32   
Anonimen
tvoja prijateljeca je ena velika revica, da čuti potrebo po potrjevanju s takimi stvarmi.
aja, še to. meni veliko bolj simpatično deluje npr. otrok na enem izrabljenem, zguranem kolesu, ki se mu vidi, da na njem res užive, kot pa drugi otrok na finem, novem, dragem kolesu, ki se vozi s privzdignjeno glavo, češ, poglejte, kaj imam. taki bodo najbrž otroci te tvoje prijateljice. škoda.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 21.5.2006 13:55:08 >

(odgovor članu alfa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.5.2006 13:58:15   
Anonimen
Obleke nikoli ne kupim samo zato, ker bi bila od kakšne "priznane" blagovne znamke. Kupim jo, če mi je všeč, pa če je "priznana" ali ne. Je pa res, da obleke "priznanih" znamk zdržijo dlje (vsaj take izkušnje imam jaz z njimi) in zagotovo je kvaliteta izdelave eden od razlogov za višjo ceno od "nepriznanih" znamk.
V moji omari se pa najde vse - od ene Escadine majice do Sparovih kavbojk.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.5.2006 14:06:14   
Cikica
Jaz mojemuuser posted image kupim zmanko,benetton,s.oliver...ampak kupim tudi tisto ki mi je všeč.Kaj vam naj povem,saj benettonova majčka stane2000sit kot vse ostale,mislim da to ni tako drago,saj bo jo lahko nosil dolgo.Ampak kupim zato,ker je res material boljši. lp,cikica

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.5.2006 14:10:00   
Anonimen
kupim kar mi oz. nam je všeč, amapk vseeno gledam malo cene.user posted image

Razen čevlji, tam ponavadi kupimo kake nike, itd,.user posted image

(odgovor članu Cikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
21.5.2006 14:12:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
21.5.2006 14:17:54   
Marogica
Najprej se reši takšne kolegice in porabi svoj čas koristneje, ker so to neumnosti.
V bistvu je čisto vseeno, kako kdo sebe ali otroka oblači, če si lahko to privošči in zato ne gleda na druge zviška. Človeka se še vedno ocenjujejo po karakterju, ne pa po blagovnih znamkah. Nisem rekla, da obleke niso pomemenbne, blagovne znamke pa res ne, razen pri ljudeh, ki jim manjka samozaupanja in si pač mislijo, da si ga s tem lahko dvignejo. Tudi prav, pač vsak po svoje.
Mi otroka oblačimo normalno, torej, največ v H&M, C&A, "no-name"-znamke pa prevladujejo, dobimo pa tudi nekaj rabljenih cotk. Zakaj pa bi dajala toliko denarja, če nimam toliko denarja, in še to za 3-6 mesece, potem pa jih otrok preraste? Ne vidim razloga.
S. Oliverja, Benetton pa kupita moja mama ali sestra za rojstni dan ali novo leto.
Torej se ne sekiraj, s tabo in tvojim načinom razmišljanja in življenskim stilom ni čisto nič narobe. "" samo kolegico

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
21.5.2006 14:35:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
21.5.2006 14:46:20   
rainbow
Popolnoma se strinjam s tabo, se mi zdi total brezveze kupovat drage stvari za otroke, kar pa je sploh bedasto, da se s tem ta tvoja kolegica hvali. eni so pač veliki materialisti, bog jim pomagaj. No, saj smo vsi malo, ampak da bi pa zdaj razobešala na velik zvon, in poleg tega kritizirala ostale, halo, ima napačne prioritete.
jaz mojima dvema vedno kupujem bolj ugodne zadeve, HM ima super lepe stvari, še za sebe sem začela tam kupovati. Ker drugače ne znese. Pa tudi stupid se mi že zdi.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.5.2006 16:09:29   
Anonimen
Kupujem Benetton zase, ker so mi vsi modeli hlač tako prav, da jih niti probat ne rabim user posted image .

Za otroka kupim bolj malo, kupujem pa tisto, kar mi je po trenutnem navdihu všeč, od "no name" do znamke, vseeno katere.

Drugače pa določeno znamko kupujemo zato, ker nam je nekaj všeč user posted image  in ker od določene znamke pričakujemo določeno kvaliteto. 

Tvoji priateljici priporočam en velik turški bazar, tam dobiš ogromno znamk, z oblačili, na katerih na veliko piše "jst nosim samo znamke" user posted image  user posted image

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
21.5.2006 16:22:29   
bskrle
Zadnjič sem gledala, kako so bili otroci upedenani za navaden pohod, v sončnih očalah (sploh ni bilo sončno in vroče, večina ni potrebovala niti klobučkov), tudi hčerka pove, da imajo eni otroci v vrtcu vsak dan druga oblačila. Jaz pravim iz malega raste veliko. Tako kot otroke navadiš, tako je. Pri nas obleka ni vrednota, za to tvojo prijateljico pa je. Če pa otresa okoli jezik - je pa to njena grda razvada, ne tvoja. 

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.5.2006 16:38:34   
Bubamaraa
Ja jaz kupujem kar dosti od Benettona in  S.Oliverja, ker to kupujem tudi sebi...In glede na to da veliko perem oblačila vidim,da ne plačam firmo ampak tud zraven kvaliteto....Npr. Imam sama majčko od S.Oliverja, ki sem no že dobesedno 100x oprala in je takšna kakršno sm kupla...Brez pretiravanja.....Tle se ne gre sam za firmo....Gre za kvaliteto, material, vzdrževanje in udobnost, kar mi veliko pomeni....
Je pa res da vsak posameznik na to drugače  gleda......

lp Romana

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.5.2006 20:04:50   
Spark
Res je da so nekateri izdelki teh zgoraj navedenih znamk zelo kvalitetni, in se res splača kupiti malo dražjo stvar pa jo ponosiš malo dlje. Ampak ne vsi artikli. Pri nekaterih dobesedno plačaš samo znamko.
Tako tudi za svojega user posted image kupim kakšno malo dražjo stvar pa jo lahko večkrat ponosi. Dostikrat pogledam v Emporiumu na oddelku za otroke, kjer imajo včasih znižano  in če najdem kak kvaliteten in uporaben kos oblačila ga takoj kupim. Do sedaj sem bila vedno zadovoljna.
Sem pa ugotovila da ima znamka C&A zelo lepe in kvalitetne stvari in cenovno kar solidno. Samo škoda ker te trgovine še ni pri nas.
Drugače kar se tiče kolegice, pa ti povem da je bila takšna tudi moja bivša svakinja. kar koli sem si kupila in je videla da imam novo, si je morala še ona. Samo da ne bi zaostajala. Vedno je bila tekmovalnost z njene strani. Pa svojo punčko je vedno oblačila v Benetton. Tudi za v vrtec in za na igrišče. Ogromno denarja je zapravila za obleke. Naj vam povem še eno zanimivost. V 3sobnem stanovanju je pa imela opremljeno le eno sobo, in 3 članska družina je spala v dnevni sobi na enem kavču. Ni mi jasno da zapraviš 20.000 sit, za otroško bundo, pa nimaš primerne postelje zase ali pa vsaj za otroka- glede na to da imaš zadosti prostora.  Ko sva si z možem kupovala nov avto, nisva hotela nič povedati doma. In sva jih vse presenetila tako da sva ga domov pripeljala. Svakinja je enako znamko, enak model kupila čez en mesec.user posted image

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.5.2006 20:12:45   
lelaval
Če gledam, da imam še jopice (pa niso staromodne ) od Bennettona, ki sem si jih kupila, še preden sem imela otroke, pa so še zdaj iste, kot takrat, sem kupila kvaliteto. Ampak za otroke pa kupim, kar mi je všeč - in njim seveda, da ni takšna kvaliteta, ki po 1 pranju 'odpove' ter, da je cena spremenljiva. Tudi rabljene stvari dobim in, če so vredu - jih z veseljem ponosijo.
Kar pa se tiče kolegice - s tem se postavlja, da je nekaj več, v bistvu pa je zame to le primitiven način dokazovanja nespametne osebe.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.5.2006 20:25:44   
kofetek2010
Benettonova majčka s kratkimi rokavi št.74 stane cca. 1.600 sit, z dolgimi pa cca. 2.000 sit, tolk stane tud v H&M, dražje so v Zari in Okaidiju user posted image  

men je vseen čigava znamka je, če mi je všeč jima pač kupim  

aja pa še to, Zara ima za našga mulca (št.152) velik stvari cenej kot H&M, ki trenutno niti izbire nima nobene user posted image  

obnašanje tvoje kolegice pa je za user posted image   pa povej ji, da S.Oliver & Benetton niso glih neke znamke user posted image  user posted image user posted image    so čist povprečne user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.5.2006 20:35:23   
Minka Pobalinka
user posted image

Meni se to zdi milo rečeno.. bolano. Bi rekla, da ima ta tvoja kolegica nizko mnenje o sebi in ej polna kompleksov, pa si jih reva zdravi na tak način..user posted image

Moj otrok sicer nosi nove cunje, ampak le zato, ker rabljenih nisem imela kje dobiti. Prijateljice in kolegice so samske in nimajo otrok.. ali pa imajo enako stare kot je moj user posted image .. V družini je pa naše dete prvi dojenček po 21 letih.. Torej sem prisiljena kupovati novo.. no ampak se tolažim, da imam vse komplet za naslednjega user posted image , če bo. user posted image

Kupujem pa vse, RAZEN priznanih blagovnih znamk.. večinoma pa v H&M.. ali pa kjer mi je pač kaj všeč. Vedno gledam, da je stvar, ki jo kupim narejena kvalitetno in lepa. Sicer pa tole naše dete tako hitro raste, da sem v teh mesecih nakupila komplet vse št. 56, pa potem 62, pa 68 pa 74.. sedaj spet po malem nakupujem.. št. 80, ker mu je že vse premajhno. Hmm.. pa šele 6 mesecev ima. kaj šele bo user posted image user posted image

No ja.. namesto, da kupujem bedarije raje malemu nalagam dinarčke na račun.. s pomočjo prababice, babice in tete pa sva že prava mala bogataša.. user posted image  No ko bo velik se ne bo spomnil, da je nosil bodye iz Spara in majčke iz H&M.. za dinarčke pa mi bo verjetno še hvaležen.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.5.2006 21:24:49   
urška
mi imamo večino od hm-ja. neki stvari ima mali benetton neki s. oliver, tom tailor pa adidas. firme mu večinoma kupuje sestra ali pa moja mami.
mi je pa beneton ful všeč in grem večkrat tja pogledat če je kaj v akciji.

je pa totalno blesavo da se prijateljica tako obnaša.  brezveze. in to samo zaradi enih oblek....

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.5.2006 21:42:08   
KODA
V naših omarah se najdejo oblekice,ki so ponošene(to imajo za doma po peskovniku in za igro po vrtu).Za v vrtec jih oblačim v oblekice,ki jih kupim v Italiji(kavbojke,majčke,trenirke),take da mi ni žal,če jih tam uničijo.Za na "lepše",jih pa rada oblečem v benettonova,think pink,nike...
Tako,da pri nas se vse najde.Od sprane,razvlečene cunje,pošvedranih superg(superg za 1290 sit), do nike superg.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.5.2006 22:31:29   
frutka_
Jaz pa mislim tako.
Vseeno mi je kako oblačijo moje kolegice svoje otroke, moj je zrihtan. Na to sem pač haklik. Nič nimam proti firmam, v glavnem mu kupujem Benetton, S. Oliver, C&A, H&M (vedno manj, ker nimajo lepih stvari po mojem okusu),  nekaj stvari ima od Gap-a..
 Dokler ga lahko rihtam kot je meni všeč ga rihtam tako, ko bo večji pa si bo itak sam cote izbiral. Ne kupujem zaradi fimre ampak kupim kar mi je všeč.
Poleg tega se mi itak zdi primitivno, da se klinčiš s takimi stvarmi, ker se mi cota ne zdi statusni simbol...sploh če imaš pitona v glavi, tako kot tvoja kolegica.
Na začetku sem nekaj erbala, zelo sem bila vesela vsake podarjene ali  posojen (hvala mehurčica!) stvari. Enako mi je vseeno če umaže majčko za 5 ali za 2jurja. Ne bom šparala, da bom dala nekomu lepo, mojega malega pa gnjavila. 

V principu mi je pomembno, da je mali urejen; da netki niso razaprani, bodiji razbaravni, srajčke imajo vse gumbe in da je oblačilo čisto pa dišeče. Lahko je Benetton, lahko pa Sparky, če bo zdržal pranja.

Amen!

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.5.2006 6:47:22   
skuštrana
Pri nas je s firmami tako. TamALI kupimo predvsem H&M, pa C&A včasih se na kakšni razprodaji najde tudi Iana in Benetton. Kaj drugega pa že ne več. Se mi zdi nesmiselno dat za oblačila celo bogatstvo, ko pa jih zamaže in zafleka kot bi rekel keks.Mislim, da imajo za punčke v H&M lepe stvari, se pa moje prijateljice, ki imajo fantke pritožujejo, da pri fantovskih oblačilih ni tako. Mi pa oblačilo ni bilo nikoli statusni simbol in mi je takšno razmišljanje čisto mimo. Hvala bogu sem akr dosti oblačil dobila tudi podarjenih in jih seveda s pridom uporabljamo.
Kar se tiče pa naju "ta starih"user posted image pa večkrat kupim kakšno firmo, ker se mi zdi da dalj traje. Posebno pri kavbojkah, jaknah in takšnih stvareh, ki jih lahko nosiš več let.Moja šibka točka so pa čevlji in se jim tako težko uprem..In ponavadi se zapičim ravno v najdražje čevlje v trgoviniuser posted image user posted image ...Ampak z leti postajam pametnejša in ne kupujem več kar brez glave.. 

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?