Noče sedet! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


bambi -> Noče sedet! (20.5.2006 11:59:42)

Moja Gaja bo stara 8 mesecev, že od 3. meseca se dviguje v sedeči položaj, od 6. meseca dalje želi biti skoz v položalu pasenja kravic..... sedaj bi že morala sama sedeti, pa je to preveč ne zanima.... še vedno ne sedi stabilno, in ko jo dam v sedeči položaj se takoj obrne na trebuh in plazi.... samo plazenje jo zanima in kakorkoli jo položim ali dam, je v trenutku na trebuhu, z ritko v luftu....postavlja se na nogice, če je le možno, torej vse, razen sedenja.... mirna ni niti sekunde... Kaj mislite ve, ali bi morala sedaj že sedeti????

Pa še glede spanja.... spat gre ob cca. 8.30-9.00 zvečer in spi do 6.30-7.00 zjutraj, včasih se okrog 5h zjutraj dojiva ali pa spi celo noč. Čez dan pa komaj kaj spi, mogoče kakšno uro ali uro in pol čez cel dan. Meni se zdi to veliko premalo za njeno starost, pa še živahna je zelo. Vsi dojenčki, ki jih poznam spijo dosti več kot ona, pa smo probali že vse živo, da bi spala... vse zaman. Koliko spijo vaši malčki???

LP Bambi




tina104 -> RE: Noče sedet! (20.5.2006 13:03:36)

Naš je začel stabilno sedet pri 8 mesecih, še par dni čez  8m, zdaj pa je star 9m, pa se sam dviguje ob opori, pa začenja malo plazit, pa ob opori se zdaj kaka 2 dni poskuša nekaj tudi premikat. V glavnem po mojem ni s tvojo nič narobe, vsak otrok je drugačen. Meni se je moj zdel ful počasen, ko tako dolgo ni sam sedel, zdaj pa se mi zdi, da je naenkrat ful napredoval.

Glede spanja - zgleda eni pač ne rabijo veliko spanja. Naš Aljaž spi nekje od pol devetih zvečer pa do šestih zjutraj. Podnevi včasih spi 2x po pol ure, včasih pa vsega skupaj čez dan tudi dve ali tri ure (sicer zelo redko 3). Že od rojstva malo spi.




Tiamo -> RE: Noče sedet! (20.5.2006 13:04:08)

hoj, glede spanja je moja ista kot tvoja, že od kar sem jo pripeljala domov iz porodnišnice. Noči pa prespi, tako, da sem se že spijaznila, da imam doba v rasulu, jem ta hitro hrano: makarone. Glede sedenja se pa nič ne sekiraj, bo že sama delala tisto kar ji paše. Če sedi ene par sekund je že v redu, pač je taka k ne more biti sekunde na miru.




nejča -> RE: Noče sedet! (20.5.2006 13:41:48)

Uh, naš tud spi od 20h do 6.30h, pol čez dan pa največ 2× po pol ure. Sedi tudi šele od 8M naprej, večkrat se kar nazaj vrže, plazit se noče, se samo valja po stanovanju. Najrajši bi pa kar stal, prime se tud za moje lase, sam da bi bil pokonci. 




Anonimen -> RE: Noče sedet! (20.5.2006 16:04:24)

Jaz bi bila srečna, če bi mi spal celo noč. Mislim, da ko je  otrok utrujen, potem spi. tudi podnevi. Jaz se ne bi sekirala glede tega.

Glede sedenja:
Meni je pediatrinja pokazala, kako naj mu pomagam sedeti.
Vsedeš se na tla in daš noge narazen. Daš si jo med noge tako da sedi, in je s hrbtom obrnjena proti tebi. Noge naj ima iztegnjene. Ti pa jo primi ob kolkih za stegna in jih pritisni ob tla. Tako jo drži nekaj časa. Pred njo zloži igračke in naj se z njimi igra. Pri tem se seveda ona nagiba naprej in se spet vzravna.

Tudi Max noče ravno sedeti in na ta način nam vsaj nekaj časa sedi. Rad pa sedi seveda v vozičku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] s tem da noče iztegniti nogic.




benika -> RE: Noče sedet! (20.5.2006 22:08:51)

Glede spanja je pri nas isto. Sapt gre najkasneje do 21ih in spi nepretrgoma do 7h. Čez dan pa ponavadi ne spi več kot pol ure, pa še to v 2 ali 3 rundah.

Glede sedenja pa ne bi vedla. Res je vsak otroček drugačen. Meni se zdi, da naš prehitro napreduje, kar mi tud ni preveč všeč. Samostojno sedi od 5 meseca, vstal je pri 7. mesecih in se sam ob opori premika po stanovanju. Star je pa 8 mesecev.




Seven* -> RE: Noče sedet! (20.5.2006 23:35:51)

Bambi. Naslednjic ko bos pri pediatru to omeni glede sedenja. Bo on ocenil, ce je potrebno kaj ukrenit. Mogoce bi bilo fajn, da ti kaksna fizioterapevtka pokaze nekaj vaj. Nekje po osmem mesecu bi naj otrok pocasi zacel sedeti, ni pa nobene panike. Vsekakor bi ti priporocala biti pozorna. Imej jo cimvec na tleh. Izogibaj se lezalnikov in mehkih vozickov. Naj ji bo cimbolj "neudobno", Porocaj kako napredujeta.. Mogoce tamala samo malo komot, pa jo mors malo vzpodbuditi..

Glede na to, da ti spi celo noc.. Bodi srecna in se ne sprasuj zakaj ne spi podnevi. Mi se zbujamo ponoci, pa cez dan spimo cca 1 uro vsegaskupaj.. Tako da..





Stran: [1]