bajsek -> RE: UVAJATI GOSTO HRANO PRED 6 MESECEM (21.5.2006 13:40:37)
|
Čao! Mi smo začeli z uvajanjem pri 5 mesecih. Ni šlo čisto gladko ampak tudi večjih težav ni bilo. začela sem s kuhanim jabolkom. Jaz sem našemu žigatu vso zelenjavo in sadje kuhala v sopari (če kuhaš v vodi, moraš dat vodo zraven pol je pa čist redko, k sokec, pa še bol zdravo je). Prvič sem mu dala pol kuhanega jabolka (majhnega). po treh dneh sem zraven jabolka dala žličko korenčka in še po treh dneh sem kombinirala jabolko in korenček! potem pa sem kar hitro dala še banano in rumeno kolerabico (v enem tednu). Potem pa se je pri nas malo ustavilo, ker je začel zeleno in trdo kakati in smo bili kake 3 tedne na tej nhrani. No pol je šlo pa kar hitro - hruška, mlada špinača (ne blitva), krompir, por, čebula, bučke, suhe slive, marelice in rozine, riž, polenta, brokoli, cvetača - praktično kar hitro vsa zelenjava. Pri približno sedmih mesecih sem začela dajat v pire in špinačo žličko alpskega mleka ali kisle smetane ali surovega masla in malo začimb (kumina, peteršilj, drobnjak, česen). Pri 7,5 sva začela tudi z jogurti in skutami. Ma sej to hranjenje je čist od vsakega otroka posebej odvisno. Našemu meso ne potegne prevč (je kar dolg časa po njem bruhu). Drgač pa se mi zdi, da če vidiš da otrok ni občutljiv in da prvo hrano lepo sprejema, lahko malce hitreje uvajaš. Če bi vse po šolsko uvajali bi do otrokovega prvega razreda poosebej kuhale. Upam da sem ti kaj pomagala. Lp, Katja
|
|
|
|