pravniki ali notarji (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> pravniki ali notarji (19.5.2006 16:28:42)

Ne vem, če to spada ravno pod ta forum, vendar imam vprašanje kako bi bilo najbolje napisati neko potrdilo o tem, da smo v celoti vrnili denar svojim sorodnikom, ki so nam pred časom priskočili na pomoč. Saj vemo kako je v današnjem času, nikoli ne vemo kaj pride, pa menim, da bi bilo bolje imeti neko garancijo o tem, da smo svoj dolg poravnali oziroma, da nam sorodnik potrdi prejem celotnega zneska, ki ni bil tako majhen. Vse skupaj pa bi zaradi večje varnosti želeli še oviriti pri notarju. Malo preveč kompliciram, vendar rabim konkreten nasvet, oziroma pomoč, da sestavim to potrdilo o prejemu, oziroma o poplačilu.
Hvala vsem za vašo pomoč

Anonimen -> RE: pravniki ali notarji (19.5.2006 16:37:50)

Jaz bi ga čist ajnfoh sestavila: Ta in ta je v celoti vrnil dolg v višini x temu in temu z datumom x. Oba se podpišeta, datum, naslov obeh in to bi blo to.Bomo videli kaj bodo še druge svetovale. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ro-La -> RE: pravniki ali notarji (19.5.2006 16:44:57)

če imaš namen iti do notarja za overitev, potem pojdi na UE, kjer se plača 255sit, pri drugih notarjih pa okrog 4000sit

Anonimen -> RE: pravniki ali notarji (19.5.2006 21:56:14)

To je pa čist tko, če niste napisali takrat, ko ste si izposodili, vam tud zdej ni treba..pa naj vam oni dokažejo, da so vam sploh dali kaj denarja.Čist banalno in izi.

Anonimen -> RE: pravniki ali notarji (20.5.2006 4:51:16)

Vzorec:

"Spodaj podpisani XX, s stalnim bivališčem na naslovu NN, rojen 123 v YY, s številko osebnega dokumenta 789 in davčno številko 012, izjavljam, da mi je spodaj podpisani WW, s stalnim bivališčem na naslovu MM, rojen 456 v LL, s številko osebnega dokumenta 345 in davčno številko 678, v celoti v gotovini vrnil znesek xx SIT, ki sem mu ga posodil dne XX v gotovini. Datum, kraj in oba podpisa."

Overitev raje na pristojni UE kakor pri notarjih (zaradi cene, kakor je omenila Ro-La), v dveh izvodih (oba izvoda overjena).

Pa tudi nasvet od Nati ni slab, v kolikor se oseba, ki je posodila denar, ne strinja s podpisom in z overitvijo take izjave.

Stran: [1]