Kdaj znajo sami vtaknit dudo v usta?! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Kdaj znajo sami vtaknit dudo v usta?! (19.5.2006 16:07:11)

...oz, kaj mi je storiti?!

Joj, jz mam en (nočni) problem; ponoči moram včasih tudi na 15 minut vstajat in ji tiščat dudiko nazaj v usta, ker ji, ko zaspi, pade ven, ali pa si jo (največkrat) kar sama z roko potegne ven, nazaj jo pa ne zna vtaknit. In če ni dude v ustih - potem alarm! Sem jo pustila že jokat, pa se je za tisto ubogo dudiko drla tudi pol ure...in je zmagala (ker so me že bolela ušesa).
Zadnjič je bilo res ekstrem, ker sem v 1 uri vstala sigurno 10x...pa sem jo imela poln kufer in sem ji (trapa jz) dudo prilimala na usta. In je spala, kot angelček.

1. Kdaj se naučijo sami vtaknit dudo v usta (zdaj je stara malo čez 4m), ker iz ust ven že močno obvlada?
2. Naj jo raje odvadim dude? Kako?!




kofetek2010 -> RE: Kdaj znajo sami vtaknit dudo v usta?! (19.5.2006 16:16:14)

pri 5,5 mesecu si jo čez dan že da sama notr dat, ponoči pa jo izpljune ko zaspi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ima pa za ponoči Nukovo nočno in jo kljub obračanju glave lepo zadrži v ustih (zaspi na trebuščku)

poskusi ji podložit s kakšno pleničko ali ninico, da ne bo predaleč odletela, ko jo izpljune oz. spusti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




NinaŠ -> RE: Kdaj znajo sami vtaknit dudo v usta?! (19.5.2006 16:41:58)

Tina je to osvojila pri slabih 5 mesecih (tako da jo pravilno obrne), s tem, da ponoči pa še vedno nima volje, da bi sploh pogledala kje je duda, kaj šele, da bi si delala delo in jo sama vtaknila nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - raje "pokliče" mene, da ji jo dam jaz v usta.

LP




Made -> RE: Kdaj znajo sami vtaknit dudo v usta?! (19.5.2006 16:46:30)

Tudi moj  fantek si zna ze nekje od 6 meseca dalje sam dati dudo v usta, ampak to se zal obnese samo cez dan... Ponoci se moram tudi jaz vcasih na manj kot 1 uro vstajat in mu dudo dati, ker je sam ne najde...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] In se mi pocasi ze tudi mesa zaradi tega, ker redko spim vec kot 3 ure v kosu, pa to kljub temu, da ponoci vec ne je (star je skoraj 8 mesecev)... Tako da bi tudi sama bila vesela kaksnega nasveta v zvezi s tem (ce sploh obstaja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image])...




TONČI. -> RE: Kdaj znajo sami vtaknit dudo v usta?! (19.5.2006 19:19:09)

Moj jo je že pri slabih petih mesecih prav obrnil podnevi, ponoči si jo pa sam da v usta nekje od slabega šestega meseca. Priden, mi ni treba vstajat.




Anonimen -> RE: Kdaj znajo sami vtaknit dudo v usta?! (19.5.2006 19:21:51)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] smotka, prilimala si ji dudo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa sej nisi blond, kofetka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Jana je dobro napisala, probaj ji kaj podložit.

No, moj je star 10,5m pa si ponoči še vedno ne zna dat sam dude not. Sicer jo prime in jo ima v rokah, ampak iz meni neznanega razloga jo ne vtakne nazaj. Je pa zelo vešč v tem čez dan. Pobere pa vse dude, ki jih vidi. Tudi sosedove [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Sem pa tudi jaz vstajala 100x na noč samo zaradi dude, pol sem pa pogruntala, da če Gašper samo mal zajokca, pa pritečem, pa mu tlačim dudo v usta, se samo še bolj predrami in je cela štala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
No, in sem se ful trudila, da nisem bla pri njemu za vsak stokec. Pa da mu nisem za vsak pisk tlačila dude not.

Bi ti rada rekla, da je to samo faza (kar najbrž tudi res je), ampak...ne vem...probaj z gazico ali ninico, samo boh ne daj, ne limaj otroku dude na usta. Ti si pa res smotka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Udb -> RE: Kdaj znajo sami vtaknit dudo v usta?! (19.5.2006 19:22:29)

Tam nekje od 4. meseca si jo da sam v usta, ampak to samo PODNEVI!!! GRrrrr. Ponoči je pa mami servis! Na srečo jo ima tudi ponoči vedno manj - zaspi ponavadi brez, potem pa čez ene 2 ure hoče dudo, pol je pa dobro do jutra. Na slabo noč mu jo pa vsake 15 dajem v usta.




Jančika_ -> RE: Kdaj znajo sami vtaknit dudo v usta?! (19.5.2006 20:51:53)

Se ne spomnim, kdaj je bilo, je pa zelo pomagalo, da sva mu okoli glave strateško nastavila tri ali štiri dude - je hitreje našel.




Anonimen -> RE: Kdaj znajo sami vtaknit dudo v usta?! (20.5.2006 5:06:44)

Moj Robi je star 5 mesecev in pol in trenutno podnevi prav uživa v tem, ko si poskuša dudo "nacentrirati" v usta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Velikokrat mu uspe, vedno pa ne. Za ponoči pa nisem čisto prepričana. 99% noči prespi, pa čeprav mu duda pade iz ust. Ali si jo noče dati v usta, ali jo ne zna, ali mu je pa vseeno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tako ali tako pa ne zaspi vedno z dudo v ustih. Tudi brez.




#zabica# -> RE: Kdaj znajo sami vtaknit dudo v usta?! (20.5.2006 10:45:03)

Revcek z zalimano dudo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ce mas nukove, mu probaj dat tisto, pri kateri gre rocajcek cist v plastiko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] - upam da ves kaj mislim - in si pol tezje potegne ven. Pri nas funkcionira.
cim manj ustajanja...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




cuma -> RE: Kdaj znajo sami vtaknit dudo v usta?! (21.5.2006 8:52:45)

Ema si jo sama prav obrne že od 5.meseca a je čez noč običajno nima. Navadno dudo je težje obračala, ker se ji je ročajček umikal, pa še ranila se je, ko si npr. tiščala plastični rob v dlesni...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] potem pa sem ji kupila chicco dudo iz kavčuka (cela duda je mehka) in to je takoj poštekala. Dosti lažje jo je obračala (saj ji ni bežal ročaj, pa še sesala in grickala jo je lahko iz vseh strani) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ta duda je tako mehka, da ni panike niti, če dojenček zaspi na njej.
Aja, pa še velika je - tako da se res z lahkoto prime in tudi najde [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] v temi!
S čim si pa zalepila dudo?[sm=smiley5.gif] bogi uotrok




Stran: [1]