Aly -> Vegetarijanstvo (8.6.2004 20:56:18)
|
Lep pozdrav, ne vem sicer kaj točno te v zvezi z vegetarijanstvom zanima, domnevam da morda glede "ustreznosti" vegetarijanstva med nosečnostjo.... Sama sem vegetarijanka več let, sicer uživam mlečne izdelke in jajca. Odkar sem prešla na to prehrano se počutims super (sicer sem že pred tem le redko uživala meso....), poleg tega da sem aktivna športnica in se ukvarjam z mnogimi aerobnimi športi in tudi s gorništvom (sedaj v omejenem obsegu, saj sem v 22 t nosečnosti :bravo Že pred nosečnostjo sem nekako na pol leta zaradi športa opravljala pregled krvi, pri čemer so bili izvidi vedno super, med drugim tudi HB vedno v normali. Tudi sedaj v nosečnosti se počutim odlično, nimam nobenih problemov in tudi z železom je do sedaj bilo vse v redu. Dejstvo je, ko se človek začne aktivno ukvarjati s športom, začne tudi bolj spoznavati svoje telo, in se vzporedno s tem podrobneje seznanjati z delovanjem prehrane na telo, t.j. beljakovinami, ogljikovimi hidrati, maščobami, ter vitamini in minerali, ki jih telo potrebuje, s čimer te ta način življenja pripelje do stanja, ko se z vsako vrsto hrane zavedaš kaj zaužiješ in to lahko vodi le v zdrav način prehranjevanja (no s kakšnim sladkim se tudi kdaj pregrešimo, he,he ), sčasoma pa to lahko dobi tudi globji pomen! O sami prehrani bi lahko razpredala še kar nekaj časa, zato ti svetujem, da si prebereš članek priznanega zdravnika o tej temi: http://www.veggieinfo.net/si-lang/dejstva/pregnant.htm LP Aly
|
|
|
|