nujno - trd kakec (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> nujno - trd kakec (18.5.2006 19:43:33)

Ojla

Pri nas doma imamo nov problem, in sicer naša pupa zelo zelo težko kaka. Zelo se napenja, tako da je vsa rdeča v obraz in zraven dela pesti, pa tudi joka tako, kot da jo boli (in ko tako joka, boli še mene, ker ji ne morem oz. ne vem kako pomagati). Kakec pa je trd, zares trd.

Punce, povejte mi, kako naj ji pomagam, da bo lažje kakala. Kako naj ji zmehčam blato.

Aja, jemo pa aptamilAR. Je mogoče to krivo.

Prosim za nasvete

LP




Anonimen -> RE: nujno - trd kakec (18.5.2006 19:46:02)

pri nas je bil kriv aptamil. ampak navadni. nato sem začela mešat s comformilom - pol - pol - in je bilo v redu. sem pa to naredila po nasvetu prijateljice, ki se ji je zgodilo isto. ona je pa to natedila po nasvetu druge prijateljice ... itd.




Pobalami -> RE: nujno - trd kakec (18.5.2006 19:48:18)

Zdaj boste kmalu lahko začeli dajati mleko št. dva - večina jih je po 4. mesecu. To mleko naredi kakec mehkejši.




Majabo -> RE: nujno - trd kakec (18.5.2006 20:19:47)

pri nas je bilo isto
presli smo na novalac formulo za 'zaprte' otroke
od takrat ni vec problemov[sm=sloncek.gif]

lahko pa skuhas kompot iz suhih sliv
pri nas je vedno pomagal!
pa banane mu takrat nisem dajala....

upam, da cim prej uredite zadevo, ker vem kako je naporno in bolece gledati otroka ,ki joka ko kaka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




poliloni -> RE: nujno - trd kakec (18.5.2006 22:25:49)

Pri nas je bilo tudi hudo s kakanjem - sva zraven oba jokala, da je ta mal pokakal tistih nekaj "kamenčkov". GROZA!!!!

In kaj je pomagalo.... Dolgo časa nič, potem pa sem mu enkrat za spremebo dala za pit pol JABOLČNEGA FRUTKA in pol VODE.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]In glej čudo, ta mal se je tako pokakal, da sem se kar ustrašila, saj sem takrat prvič videla kako naj bi sploh normalen kakec izgledal![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ne vem koliko je tvoj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] star, a če je dovolj ti to toplo priporočam!!!! Jaz mu sedaj na vsake nekaj dni dam to za pit in nimamo več problemov s kakanjem!




Anonimen -> RE: nujno - trd kakec (19.5.2006 7:42:17)

4 mesece bo stara naslednji teden




teta beta -> RE: nujno - trd kakec (19.5.2006 13:35:15)

Ja, poliloni, jabolčni frutek dela čudeže [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tudi nam pomaga samo to, pa čeprav poje veliko suhih sliv in marelic.

Pri 4 m pa ne vem, poskusi magari s pol svečke. Ena je enkrat pisala, da namesto svečke uporabi malo malsa, ki ga s termometrom vstavi v ritko.




jmmm -> RE: nujno - trd kakec (19.5.2006 13:46:41)

Meni je ena, ki dela na pediatrični, svetovala donat po žličkah, a brez balončkov, pa imamo šele mesec in pol, potem bo tudi za tvojo v redu. LP




KBM -> RE: nujno - trd kakec (19.5.2006 14:17:42)

Pri nas je bil kriv Aptamil,sedaj nimamo pa nobenih problemov ko imamo Milumil!!

Drugače ji pa masiraj trebušček ko jo razviješ ali pa v ritko porini s kremo namazano baby palčko jaz sem Karin tako pomagala pa sladkane kamilice je pila in jo je odprlo oz se je kakec zmehčal!!

Probaj pa lep pozdrav




nincy -> RE: nujno - trd kakec (21.5.2006 16:42:47)

Se tudi mi podpisujemo pod to temo.
Naša Lara je tud večkrat revček ko mora kakati. še mene boli ko se tako matra. Jaz sem ukinila banano ker jo je res zelo zapirala. Drugače ji pa tud slive ne pomagajo.
Je pa moja mami našla eno tako pumpico, ki se imenuje klistir (verjetno se ga vse spomnite [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) in v pumpico vliješ toplo vodo ali kar čajček in daš v ritko. Samo ne vem če se to v lekarnah sploh še prodaja ker je ta pumpica stara že 22 let [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




Stran: [1]