BarbaraE -> RE: Kako se soočit? (19.5.2006 8:17:35)
|
Matovilcica, mi je kar znano, kaj podoživljaš. Sama sem bila pred leti udeležena v prometni nesreči - s sestrično sva zleteli s ceste (vozila je sestrična) in na srečo ni bilo nobeni nič, ampak strah je ostal. In takrat sem nekaj časa rabila, da sem k seb prišla. Oče me je spodbudil, da sem šla hitro za volan, ker je vedel, da če ne bom začela z vožnjo, da lahko za vedno neham. In prva moja vožnja po nesreči - roke potne, vozila ful počasi, oče je bil zraven in me bodril in sem mu ful hvaležna za to. Pred nekaj tedni pa sem bila priča, ko je ena zbila eno punco. Punca je šla čez cesto, kjer ni prehoda in še to čez 4 pasovnico - zgodilo se je v Ljubljani. Jaz sem bila v avtu in smo čakali v koloni - dve koloni in smo se premikali prav počasi. Pa je šla punca za mojim avtom in potem še za sosednjim in je spregledala, da se zraven že naredi pas za zavijat in niti ni pogledala v to smer, ker niti ni pričakovala, da bi lahko kakšen avto prišel in takrat v momentu ... Nisem mogla verjet, voznica je zabremzala, zavore so ornk zacvilile in se je ustavila, ampak vseeno ne dovolj, ker je punco odbilo na vetrobransko steklo, od tam pa je dobesedno poletela na tla. In meni je v trenutku ratalo slabo, mehka kolena, ker me je bilo kar groza. In na srečo je punca vstala, si popravila jopico in stekla naprej čez cesto. Voznici rekla, da je OK. Sama sem imela pa še kar mehka kolena in tudi zdaj, ko to pišem se kar tresem, ker sem se na vse skupaj spomnila. Nisem in še vedno ne morem verjet, voznica je ustavila, to sem videla, ampak je punco vseeno odneslo. Kaj bi šele bilo, če voznica ne bi ustavila. Brrr, raje ne pomislim. In sploh ne razumem tistih, ki hodijo čez 4 pasovnico! Na srečo se je v tem primeru končalo brez posledic. Upam, da ti bo kako uspelo izvedet, kako je s fantom, ki je bil udeležen v nesreči - ker to ti bo znalo pomagat, da boš vsaj vedela, kako je - a je v redu itd. Je pa res, da te bo to na nek način vedno spremljalo, mogoče tudi tako, da boš sama bolj previdna. Barbara
|
|
|
|