jok v vozičku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tanyak -> jok v vozičku (18.5.2006 12:52:03)

naša lara je stara 2 meseca in se počasi kaže zelo velika navezanost na mamico, ker sva pač non stop skupaj. ampak zdej se mi je pa začela jokat že kr v vozičku, ko sva zunaj, in sicer takoj ko se prebudi in vidi da je v vozičku in ne na rokah pri meni je grozen jok, takoj ko jo vzamem iz vozička z jokanjem preneha in spi dalje na rokah, ko trdno zaspi jo spet položim nazaj v voziček. poskusila sem že da bi jo pustila in naj se zjoče v vozički ker ji nič ne manjka ampak je vedno huje z jokom in ne pomaga nič druga razen moje cartanje. a jo naj kr pustim al enostavno ne more bit budna in brez joka v vozičku? vem da je mal čudna tema ampak je zlo utrujajoče ker se samo nosima naokolli voziček imama pa za gledanje:)


lep pozdrav vsem, Tanja




Sonrisa -> RE: jok v vozičku (18.5.2006 12:58:35)

Mi imamo podoben problem. Nam pomaga, če jo takrat, ko se zbudi, zapeljemo na makadam - bolj ko se trese, boljše je. Prej se niti pod razno ni sama potolažila, zdaj pa je vedno boljše. Smo pa stari skoraj dva meseca.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.5.2006 12:58:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Ninica -> RE: jok v vozičku (18.5.2006 13:17:28)

Tudi z našo je bilo enako. Vedno jok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Mogla sem jo  nosit (enostavno je nisem mogla poslušati, ko se je tako zelo jokala), ker drugače ni šlo. Trajalo pa je dokler ji nismo dvignili prvega naklona, tako da se je vsaj malo zamotila in gledala naokrog. Od takrat, ko je pa že skoraj sedela pa več nikoli nismo imeli problemov v vozičku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Anonimen -> RE: jok v vozičku (18.5.2006 13:18:28)

To obdobje joka v vozu ponavadi mine. Naš je tudi tulil od začetka, tako da sem imela vedno kenguruja s sabo, da sem ga dala not, voz pa šlepala za sabo. AMpak je potem prerasel to fazo in mu je postalo v vozu, tako da sva nabrala kioometrov še pa še.




BLAŽIKA -> RE: jok v vozičku (18.5.2006 13:40:57)

ja to pa poznam. Mislim da smo vsi šli skozi to fazo. Bo boljše in bo mimo čez čas nehajo jokat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]




Naja31 -> RE: jok v vozičku (18.5.2006 14:26:59)

Pri nas je bilo isto.
Šele zdaj ko je shodil, se rad vozi, ker je očitno ugotovil, da lahko malo počiva.


Pri naslednejm otroku defitnivno nabavim štorkljo ali sling.




soncicaT -> RE: jok v vozičku (18.5.2006 14:39:41)

Pri našem dvomesečniku isto.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Spi kako uro na sprehodu, potem se prebudi in ko vidi da je v vozičku, jooooooook..

Ampak recimo danes se mi je zazdelo, da je žejen..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ko sva prišla domov, je tako vlekel dojko, da je bilo joj, pa sva jedla malo pred odhodom..uro nazaj...

Ma ne vem kaj je vzrok..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: jok v vozičku (18.5.2006 15:07:43)

pri nas je bilo isto dokler ni hotel sedeti smo ga morali nositi in zraven potiskati voziček. Zdaj pa tuli v vozičku, če je lačen ali utrujen, ker najrajši spi doma in se potem tudi naspi. V vozeku se pa ni mogel naspati.

Jaz ga ne bi vozila po takem terenu, da bi ga fejst trosilo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Bje ni dobro za glavo (možgane, ki še niso razviti) in lahko pride do poškodb, ker so prav posebni tresljaji. To so nam tudi rekli v porodnišnici in patronažna.




Darja_29 -> RE: jok v vozičku (18.5.2006 19:24:37)

Jaz sem s svojim zbrala pogum in se odločila, da bom počakala 1 minuto, naslednji dan 1 in pol in tako naprej... Pa ni bilo treba dolgo biti pogumen, se je že po 1 tednu nehal jokati. Sem mu pa podrla strehico in vozila pod krošnjami, ker se mu je zelo dopadlo!
Darja




kati* -> RE: jok v vozičku (18.5.2006 20:10:00)

mi smo imeli enak problem:
- sem ga dajala na začetku le ko mi je spal v voziček
- na začetku nisem hodila na dolge sprehode oz. sem jih postopoma podaljševala
- sem vztrajala; bila sva skoraj vsak dan zunaj - tudi pozimi
- pri nas je pri 3m pomagalo, če sem ga dala v lupinco, ki je bila obrnjena proti meni in sva šla na sprehod
- potem ko sem mu pa dvignila vzglavje (4,5m) pa je bilo vedno bolje
- konkretno danes (pri 7,5m) sva prebila že skoraj cel dan v mestu od 10ih do 18ih in v vozičku (+ avto) in ful uživa

je pa res, da mi še danes ne zaspi sam od sebe v vozičku; se moram nekje ustavit, ga stisnit k sebi, dat dudko, pol pa spi naprej v vozičku [sm=smiley1.gif]




Stran: [1]