Anonimen -> RE: Rokavčki ali jopič (18.5.2006 22:02:09)
|
Splišni to se takoj vidi, ko stopi otrok v vodo. Jih ne rabiš nič vprašati. Če otrok uživa v vodi še ne pomeni, da je navajen na vodo. (To sem že 1x pisala, pa bom še 1x). Preden se zares uči otroka plavati (tehnika) mora vedeti gledati pod vodo (šteti prste, pobirati razne predmete), izdihovati v vodo (delati npr. mehurčke), drseti na vodi; mrtvaka, se naučiti, da si ne briše z rokicami vode iz očk, ko se npr. potopi, ampak mora počakati, da voda sama odteče, itd. POmembno je tudi, da se ne sme bati, če kdo škropi,.. Navajati je pa potrebno vse skozi igro!!!!!TAko najbolj pali, pa po možnosti z drugimi otroci, ker eni drugega vzpodbujajo. Pa tudi vsako plavanje ne pomeni znati plavati. Za otroka, ki brez problema preplava 25 -50 m lahko rečemo, da zna plavati. Vendar še vedno ni varen sam v vodi. Mič mi bomo imeli nekje do 1 - 1,5 leta fredov obroč (odvisno od Maxa) potem mu bom pa dala v roke res kakšno spužvico ali igračo, da bo prisiljen delati z nogami (ampak samo njemu, ker vem kako postopoma učiti in imam za njega čas) v glavnem bo pa na mojih rokah v vodoravnem položaju brez vsega.
|
|
|
|