DORI -> POUČNA ZGODBICA (17.5.2006 10:55:58)
|
Poučna zgodbica Neki revež brez dela se je prijavil za delo v Microsoftu kot čistilec WC školjk. Kadrovski direktor ga je sprejel na razgovor in po kratkem testu mu reče: "Sprejeti ste. Pustite mi Vaš e-mail, tako da Vam lahko pošljem pogodbo in spisek Vaših dolžnosti." Revež , rahlo zmeden, odgovori da nima računalnika in s tem tudi ne e-maila. Direktor reče na to: "Če je pa tako, mi je žal: če nimate e-mail-a, virtualno ne obstajate, tako da Vas jaz ne morem vzeti v službo." Siromak, obupan, odide iz sedeža Microsofta brez ideje kaj bi lahko delal in s samo 10 $ v žepu. Napoti se proti supermarketu in tam kupi gajbico z 10 kg jagod. V kratkem času proda od vrat do vrat vse jagode do zadnje in do poldneva podvoji začetni kapital. Presenečen in z entuzijazmom ponovi isto stvar še trikrat in se vrne domov s 60 $. Takrat je dojel, da bi mu ta sistem omogočil preživetje, zato ga je začel udejanjati kontinuirano, vsako jutro je zgodaj odšel od doma in se pozno zvečer vračal domov. Tako je vsak dan potrojil ali početveril kapital. V kratkem času je kupil ročno cizo, da je lahko povečal obseg dela, kasneje jo je zamenjal z majhnim kamiončkom. V roku enega leta je postal lastnik male flote lastnih motornih vozil. V 5 letih je postal lastnik ene od največjih mrež za distribuciju živil v ZDA. Takrat je razmišljal o bodočnosti družine in se odločil, da zavaruje svoje življenje. Poklical je agenta, da bi podpisal polico zavarovanja. Ob koncu razgovora ga agent vpraša za njegov e-mail, da bi mu poslal prospekt zavarovanja. Človek pa mu odgovori, da nima email-a. "Res čudno" pokomentira agent. "Nimate e-mail-a, pa ste uspeli napraviti imperij. Pomislite, kje bi bili, če bi ga imeli!" Človek se zamisli in odgovori: "v Microsoftu bi čistil WC školjke!!!" Moralno sporočilo št. 1: Internet ne reši vsehe problemov v življenju. Moralno sporočilo št. 2: Če nimaš e-maila, a veliko delaš, lahko vseeno postaneš milionar. Moralno sporočilo št. 3: Če si prejel to sporočilo preko e-maila si bliže čiščenju WC školjk, kot temu, da postaneš milijonar. V vsakem primeru vas lepo pozdravljam in prosim, da mi ne odgovarjate na to sporočilo. Odšla sem namreč ven kupit jagode!
|
|
|
|