cuma -> dojenje za predjed (16.5.2006 11:50:01)
|
Pozdravljeni! Jaz sem 3 tedne po porodu, zaradi hčerkinega ne-napredovanja morala, po nasvetu pediatrinje, začeti dodajati pri vsakem dojenju še adaptirano mleko. Ema ga je lepo sprejela in se kljub hranjenju po steklenički dojila naprej. Težave so se začele pri 3 mesecih, ko je začela jokati, se odrivati in zavračati dojki. Dojili sva se sicer kljub temu pri vsakem obroku, a je spila vedno manj. Napredovala je super in spala že pri 2 mesecih celo noč. Ker je bila zadovoljna in zdrava, se nisem obremenjevala z dojenjem, sem pa vztrajala in res jo je minilo. Po par tednih uspešnega sesanja, so se težave ponovile in sedaj, jo uspem pripravit do sesanja le zjutraj in zvečer. Ker mleka nikoli ni bilo za izvoz (razen v porodnišnici), mi ga sedaj že res počasi primanjkuje. Pri jutranjem in večernem obroku Ema pusti približno 60-70 ml dodatka, ko pa je ne dojim, spije celo flaško (210ml) aptamila. Sklepam, da imam le še bogih 30ml/dojko 2x na dan. Pričela sem si čez dan črpati, a ne izčrpam več kot 10 ml iz obeh dojk v približno pol ure. Po kolkih dneh črpanja in drugih ukrepov (več pijem in jem) lahko pričakujem povečanje količine mleka? Rada bi, da če se že otrok matra in sesa, da dobi vsaj konkretno predjed [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]! Hvala za izkušnje in nasvete že vnaprej! Lp cuma
|
|
|
|