nahrbtnik za nošenje otroka (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


Anonimen -> nahrbtnik za nošenje otroka (15.5.2006 22:54:57)

odločamo se za nakup nahrbtnika pa me zanima,kakšne imate.nekaj sem si jih ogledala,glede na to,da niso prav poceni pa me zanimajo vaše izkušnje preden se odločim za nakup.
tenx




niki5 -> RE: nahrbtnik za nošenje otroka (16.5.2006 14:18:31)

Mi imamo od Deutrja III. Smo zelo zadovoljni. Vse se da lepo prilagoditi sebi in otroku, da je njemu udobno in pa da tebi nahrbtnik primerno ''sede'' na hrbet, ob enem pa ima dovolj prostora še za shraniti nujne stvari, ki jih potrebuješ s seboj. Naš ima še strehico in jo imamo skoraj vedno zunaj.




Primoza -> RE: nahrbtnik za nošenje otroka (16.5.2006 14:33:13)

O otroških nahrbtnikih je biko marsikaj že povedanega, mi imamo Vaudeja in smo z njim zadovoljni. Drugače pa se izplača pogledati tudi alternativa: iglu sport (Ferrino), promontana (Salewa), Maya maya pa še kaj bi se našlo.

http://www.iglusport.si/iglusport/katalog/nahrbtniki/nahrbtniki.html

http://www.promontana.si/cekarcek/Oprema/Nahrbtniki/Za_otroke/




niki5 -> RE: nahrbtnik za nošenje otroka (17.5.2006 9:25:46)

Še nekaj se spomnila.. v Intersportu imajo lastno znamko McKinnly (ne vem točno kako se napiše), ki izdeluje tudi nahrbnitke za nošnje otroka.. Prijatelji so pohvalili nahrbtnik in so z njim zelo zadovoljni, je pa cenovno  bolj dosegljiv.

Pred časom (leto nazaj) se je res veliko napisalo o tej tematiki, zato se ti splača poiskati v iskalniku, ker je kup dobrih informacij, ne samo o sami znamki nahrbtnika temveč tudi na kaj je potrebno paziti ob nakupu.




pravljica -> RE: nahrbtnik za nošenje otroka (17.5.2006 10:34:23)

mi smo imeli mckinleya...je zelo udoben nahrbtnik tako za otročka, kot za nosača, po moje ima vse, kar bi naj gorski nahrbtnik imel...poleg videza in velikosti (jaz ga rabim za po mestu) me je motilo edino še to, da otrok ni videl naprej, ker ima spredaj dokaj visoko varovalo, kar predvidevam, da pride prav, če hodiš v hribe ipd. ...kar se udobnosti tiče, je res 1a (otroka nikjer ne tišči, vse je debelo oblazinjeno, lahko zaspi v njem, ker se ima kam naslonit, vse je nastavljivo njegovi velikosti, ima sončno strehico, ki je spravljena v sprednjem delu nahrbtnika, ima dovolj veliko torbo (ki se tudi odstrani) in veliko žepkov ob straneh in zadaj, za nosača je nastavljiv po višini (naramnice in pasovi), vse je tudi debelo oblazinjeno, nosiš ga na bokih), cena je ugodna glede na druge firme...če želiš, ti pošljem kakšne slike za lažjo odločitev, pusti mail [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




pika** -> RE: nahrbtnik za nošenje otroka (21.5.2006 23:14:42)

Mi smo kupili MayaMaya , ker nam je bil cenovno dostopnejši od Deuterja.   Mali je še preveč rad notri. Še dobro, da  je ata  šerpa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Grascakinja -> RE: nahrbtnik za nošenje otroka (22.5.2006 22:05:22)

Ferrino v Iglu Športu, 24 jurjev, kar dobro parira Deuterju in Vaudeju. Vsa dodatna oprema vključena.




AlenkaM -> RE: nahrbtnik za nošenje otroka (23.5.2006 7:48:50)

Kaj pomeni, da je vključena VSA dodatna oprema? Kolikor vem, je "razlika" glede dodatne opreme samo strehica, pri čemer pa se strehica Ferrina in Deuterja sploh ne more primerjati, ker ima slednja poleg same strehice še dodatno ponjavo za primer dežja, ki sega otroku čez ramena. Pa še mnogo bolj kompaktna je v primerjavi s Ferrinom. Podobno je pri Vaudeju. Je pa velika razlika v samem hrbtišču, kjer je Ferrino vsaj za dva razreda slabši od Deuterja II ali III. To lahko potrdi vsakdo, ki je oba nahrbtnika preizkusil. Razlike so še v samem materialu, številu žepov, kompaknosti izvedbe,... Te "dodatne opreme" pa nima Ferrino. Zato je to tako kot bi rekel, da Opel dobro paradira Mercedesu. Če bi se jaz odločala med Ferrinom za 24k in Deuterjem II s strehico za ca 30k, je odločitev jasna. Spomnim se, da je lani nekdo omenil, kako ceneje do Deuterja, ker smo ga tudi mi kupili, pa te teme nič več ne najdem. Malo pobrskaj. Je pa seveda stvar vsakega posameznika, da presodi, kaj potrebuje in kaj bo kupil.

Čao, Alenka




andrejaz -> RE: nahrbtnik za nošenje otroka (23.5.2006 22:23:42)

IZVIRNO SPOROČILO: AlenkaM

Spomnim se, da je lani nekdo omenil, kako ceneje do Deuterja, ker smo ga tudi mi kupili, pa te teme nič več ne najdem. Malo pobrskaj. Je pa seveda stvar vsakega posameznika, da presodi, kaj potrebuje in kaj bo kupil.



Najbrž si mislila kontakt preko Boštjana - mislim da ima nick Bostjan-1.




alinas -> RE: nahrbtnik za nošenje otroka (23.5.2006 22:25:38)

Vaude je mega. vse mehko oblazinjeno, vse se da prilagajat (naramnice za nošenje, sedalo za otroka, naramnice za otroka). skratka: udobno tako za malega potnika kot za nosilca. ima strešico - senčnik, čez se lahko povezne tudi protidežna strešica, v kompletu je tudi majhna blazinica za sedenje. pod sedalom je dokaj prostoren nahrbtnik, kjer so spravljeni vsi ti dodatki, pa še vedno ostane prostor za druge stvari. in dva žepka ob straneh




Anonimen -> RE: nahrbtnik za nošenje otroka (24.5.2006 9:28:11)

ja,če koga zanima kaj v zvezi z nahrbtniki,naj poišče boštjana,res je car na tem področju.meni je ful pomagal s svojimi izkušnjami.




Stran: [1]