|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Draga prijateljica
15.5.2006 18:40:50   
Anonimen

Nekaj mesecev bo kar si postala mamica. Nekaj dni nazaj sem videla tvojega malčka. Na obisk srečne družine sem se pripravljala zelo dolgo. Ne glede na to, da sem ti ponudila pomoč po rojstvu. Povabila si me pogledat svojo srečo in največji zaklad - sina. Sama se še nekaj časa ne bi pripravila do tega, da bi se oglasila pri vas. Vem, da mlada družina potrebuje čas, da si ustvari svoj ritem, da postane družina. Zato nisem rinila v vas.

Vem, da je tebi otrok ves svet in še več, da se bo to leto vrtelo vse okrog njega. Vem, da je to največji zaklad. Kako vem? Ker vem kako je, ko občutiš tisti neizmerni občutek sreče, ko se zaveš dejstva 'mati bom'. Še sama ne veš, kako sem se bala zate, za nerojenega otroka. Iz svojih izkušenj vem, kako je taka sreča krhka. Vsak dan si bila v mojih mislih in vsak dan sem poleg svojih skrbi trepetala tudi za življenje tvojega otroka. Ampak tebi je bilo dano objeti svoj zaklad. Ta zaklad danes mirno spi v tvojem naročju in ti prinaša veselje, ki ga jaz morda ne bom nikoli doživela. Srečna sem zate in veselim se s tabo. Čeprav tega ne veš, ste v mojih mislih, vsak dan. Prosim za vašo srečo, da ne mine, da ostane, da bo otrok res vajino sonce in največja sreča.

Vem, da je težko sprejeti v življenje nekoga, ki nima takšne sreče, ga poslušati in morda videti kapljo pelina v svoji sreči. Vem takšni smo tisti, ki nismo deležni tega kar večina sprejema za samoumevno. Kaplja pelina v čaši neizmerne sreče.
Povabila si me in sem prišla, ne glede na vse si še vedno prijateljica, človek za katerega mi ni vseeno človek, ki ga imam rada.
Pol ure sem sedela v avtu in zbirala pogum se soočiti s tvojo srečo, ker sem vedela, da bo to soočenje z mojo izgubo. Moj otrok bi danes izvajal prve poskuse kobacanja, na dan bi mu silili prvi zobki. Tvoj se smeje in joče.

Prišla sem k tebi, pogledat kako si ti, pogledat tvojega otroka; ampak ti si bila tista kateri je bil obisk namenjen, ti si bila tista, ki je imela pred dnevi rojstni dan. Tvoj sonček je bil samo za zraven.
Žalostna ugotovitev, da se po tolikih letih nimava o čem pogovarjat razen o otroku. Nisi mi povedala kako je s tabo, kako živite. Vse kar si vedela povedat je bilo povezano z otrokom. Saj vem, da je to ves tvoj svet, tvoje bitje in žitje ampak še vedno si to ti, mati si šele nekaj časa. Verjemi veselim se s tabo in srečna sem zate.

Nisi me vprašala kako sem, kako živim, kaj se dogaja z mano. Nesreča v ta lep okvir družinske sreče pač ne paše. Daleč od tega, celo odveč je. In razumem, da v okvirih tega pač ni mesta zame. Razumem, da si najraje s sebi enakimi – srečnimi in poparčkanimi in jaz to nisem. Ja, moj bivši s svojo pa je; živite naprej isto življenje. Vem, brez mene. In samo ena beseda je podrla še edini most z mojo preteklostjo. Ti in tvoja družina ste bili ta edina vez s tem kar sem nekoč bila. Hudo je, ko vidiš kako se vezi trgajo ampak kar je treba pač naj bo. Žal mi je za to kar izgubljam s tabo.

Začenjam nekaj novega. Morda me čaka sreča, morda bo prišla v vsem svojem sijaju. In vseeno upam in molim, da ti ne bo treba nikoli skozi kalvarijo ponovnega iskanja samega sebe, iskanja novega smisla, iskanja sebe. Imaš največ kar lahko človek ima. Največ kar lahko ženska je – mati si.

Vem, moja pričakovanja so bila prevelika, in zdaj sem razočarana. Ampak to je moj problem. Tebi želim srečo, vso srečo tega sveta, draga prijateljica, zaslužiš si jo.
In mamice, tiste, ki se pritožujete nad svojimi prijateljicami in svetom – polagam vam na srce…vaša sreča je naša sreča, ampak ta sreča lahko nekoga tudi boli. Zelo boli. In morda se ravno zato nekatere izmed nas obnašamo kot kure. Ampak verjemite – res vam želimo srečo, vso srečo, ki jo svet premore, brez zavisti in brez privoščljivosti.

Draga prijateljica, če se najdeš v teh besedah,vedi da so moje misli s tabo, da ti želim vse in še več. In samo lepo in še lepše...Srečno....

Drage mamice bodite srečne in objemite največji zaklad, ki vam je bil kdaj dan na uporabo – svoje otroke.

Napisano je samo v razmislek, vsem besnim poštom, kako so novopečene mamice nerazumljene...
Sem anonimna - prvič, lahko si mislite zakaj. Kdor spremlja forum itak ve ktera sem user posted image .
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Draga prijateljica
15.5.2006 19:04:15   
cmokec
Meni si pričarala user posted image user posted image user posted image . Tvoja prijateljica ima res posebno srečo, da ime tebe. Kljub otroku te še vedno potrebuje, boš videla, da si nenadomestljiva, le pusti ji malo časa, da se navadi svoje nove vloge.

Tudi tebi želim, da doživiš podoben prizor svojega življenja. S tvojim otročkom v naročju in dobro prijateljico ob tebi.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.5.2006 19:13:06   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Nesreča v ta lep okvir družinske sreče pač ne paše. Daleč od tega, celo odveč je. In razumem, da v okvirih tega pač ni mesta zame.

Zaradi svoje ranjenosti delaš zaključke, ki ne držijo. V tem prijateljici delaš krivico, in to takrat ko se veseli.

Ni res, da ni prostora za tebe, ker v tem trenutku ni prostora niti za koga drugega. Ni res, da je nesreča odveč. Res je, da te ni hotela prizadeti. Ni hotela praskati po tvojih ranah, ker če bi te vprašala: Kako si?, bi ti sedaj pisala kako je brez občutka in ti odpira tvoje rane. Če je res tvoja prijateljica, potem ji ne podtikaj nečesa, česar ti ni naredila.

(pojma nimam kdo si in kje si bila na obisku)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.5.2006 19:36:48   
Primoza
Večina prijateljstev temelji na nekih skupnih interesih, če teh ni (več) tudi prijateljstva ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.5.2006 20:22:59   
bskrle
Tvoje čutenje in čutenje tvoje prijateljice je trenutno tako različno in tako močno, da je težko sestopiti iz svojega sveta. Ti vidiš le njeno srečo in svojo nesrečo. Trenutno.
Verjamem, da bo tudi zate posijalo sonce tako v prijateljstvu kot priuser posted image  

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.5.2006 21:58:36   
poliloni
Lepo je imeti prijatelje......

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.5.2006 22:06:11   
Anonimen
user posted image

(odgovor članu poliloni)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.5.2006 22:15:31   
BlankaT
Anonimna, jaz te pa popolnom razumem in vem kakšen je ta občutek. Vendar pa vem tudi, da te prijateljica potrebuje. Veš morda je tudi njo strah.

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.5.2006 22:59:24   
soncek&luna
en velikuser posted image   zate anonimna in eno user posted image  za sreco

Mami, pika moja!

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.5.2006 1:49:59   
Misek
Draga anonimna,
Razumem in vem, da ti je tezko. Pred leti sem tudi sama bila v "tvojem" polozaju in vse skupaj obcutila kot neznansko krivico.  Zdelo se mi je, da se mamice ne zavedajo kako so srecne in kaksno sreco imajo. Vendar kakor vedno, tudi ta medalja ima dve plati. Kljub vse precrnimi napovedi sem danes med tistimi srecnimi in ne bos verjela, zopet na trenutke obcutim neznansko krivico in to zaradi prijateljice. Prijateljice, ki nima vec moznosti postati mamica. Krivo sem se pocutila, ker sem bila tista srecnica, ki ji je "uspelo" in krivo mi je, da ona materinstva ne bo izkusila. Bala sem se, da jo moja sreca boli, da jo rani.. da ji pogled na mojega otroka ukrade dusni mir in spanec. Mogoce iracionalno, mogoce pa ne prav toliko iracionalno.
Ce jo imas rada, ne dovoli, da se pocuti krivo ker je srecna, ne pripisuj ji pomankanje prostora za kapljico pelina v sreci in ne pripisuj ji odmikanje od tebe. Ne generiraj svoje strahove in svojo nesreco v prijateljici.
Anonimna, povabila te je, sama pa pravis, da se ti se dolgo ne bi oglasila... nekako zveni kot da ti sama nisi htela dovoliti da te pogreje tuja sreca.  Pogumno punca. Vsekakor da boli, samo se ni treba v bolecini in zalosti utopiti.  Ce imas rada svojo prijateljico in ce ne zelis porusiti mostove, se z njo pogovori. Povej ji kaj obcutis in kako. Potem pa dovoli njej, da pove svoje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.5.2006 10:26:39   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Ce imas rada svojo prijateljico in ce ne zelis porusiti mostove, se z njo pogovori. Povej ji kaj obcutis in kako. Potem pa dovoli njej, da pove svoje.

Točno to sm hotla napisat. Če bi bla resnično iskrena prijateljica, potem pojma nimam, zakaj ji tega ne poveš sama user posted image  Zakaj svoja čustva zlivaš na forumu in še to anonimno user posted image  Vem da boli.. Sama se zadnje čase spopadam s popolnoma enakimi čustvi. A zakaj šparat besede user posted image  Pravih prijateljstev ni veliko.. Najboljša ostanejo. In če si to vez želiš obdržat, potem naredi nekaj za to!! In nikakor se ne pusti besedam od Primoze.. Že res, da nas mogoče družijo skupni interesi, ampak to je druženje, prijateljstvo pa nekaj čisto drugega.. user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.5.2006 11:06:19   
viv_
Jaz bi pa tole komentirala iz drugega zornega kota in sicer skozi oči "srečne prijateljice"... Sem se sama znašla v situaciji, ko je moja sreča nekaterim osebam morda povzročila ne malo bolečine... In ob tej osebi dobim kar občutek krivde, nelagodja... Še sedaj vpričo nje ne omenjam moje druge nosečnosti, pa je že lepo vidna. In tudi ne razlagam na dolgo in široko o Mirni, pa bi lahko.

Ne vem, kaj se sploh od nas pričakuje... Da se v krogu tistih, ki "niso" tako srečni, delamo nesrečne, da svojo srečo takrat spregledamo... Res ne vem, kako naj se obnašamo da bo prav.

Ne vzeti tega kot kritiko, ali napad... daleč od tega... Ampak verjetno tudi tvoji prijateljici ni bilo najlažje.

Je pa odvisno tudi od človeka. Imam nekaj prijateljic, ki so bile v času, ko sem se poročila in dobila prvo hčer samske, brez otrok, pa so bile prave prijateljice, saj so brez težav in pomislekov prišle na mojo poroko, prišle pogledat hčer. Pa poklicale so me kadarkoli so se spomnile name (ni bilo izgovorov - sem mislila, pa nisem hotela motit), pa poklicale so me, če grem z njimi na kavo, sama, brez otroka in smo se imele tako kot nekoč. Še vedno se imamo... In te so PRAVE prijateljice!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.5.2006 11:21:31   
Anonimen
Tudi jaz razmišljam podobno kot viv.
Kljub temu pa - tista, ki se z mano takoj po Aninem rojstvu ni zmogla toliko vživeti VAME in v dejstvo, da se mi je zgodila najlepša stvar na svetu, in mi je zamerila mojo egocentričnost in nesposobnost govoriti o čemerkoli drugem kot o Ani... Sori, ampak to je pa pomanjkanje čustvene inteligence. In bi bilo bolje, da bi z obiskom počakala vsaj toliko, da se jaz malo ohladim.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.5.2006 16:24:40   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Žalostna ugotovitev, da se po tolikih letih nimava o čem pogovarjat razen o otroku. Nisi mi povedala kako je s tabo, kako živite. Vse kar si vedela povedat je bilo povezano z otrokom. Saj vem, da je to ves tvoj svet, tvoje bitje in žitje ampak še vedno si to ti, mati si šele nekaj časa. Verjemi veselim se s tabo in srečna sem zate.

In mamice, tiste, ki se pritožujete nad svojimi prijateljicami in svetom – polagam vam na srce…vaša sreča je naša sreča, ampak ta sreča lahko nekoga tudi boli. Zelo boli. In morda se ravno zato nekatere izmed nas obnašamo kot kure. Ampak verjemite – res vam želimo srečo, vso srečo, ki jo svet premore, brez zavisti in brez privoščljivosti.

Ja tak pač je, no ..... ma, ne bom razpredal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
16.5.2006 16:32:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
16.5.2006 21:55:25   
tulip
Anonimna, grenke so tvoje besede in težko tvoje srce..
Težko je gledati tujo srečo, če nam naša vedno znova obrača hrbet.
Pa vendarle: to ne nujno pomeni konca vajinega prijateljstva, gre samo za to, da je trenutna situacija pač takšna kot je. Mamica vidi samo svojega otroka, a tudi zanjo bo prišel trenutek, ko bo želela s kom spregovoriti še kaj drugega kot to! Takrat bosta morda spet našli skupen jezik in obnovili vezi, ki vaju povezujejo.
Res pa je, da se ljudje spreminjamo in se spreminjajo naši pogledi na svet, tako da se vsa prijateljstva ne ohranijo. Žal je tako in temu ni pomoči. Vendar zaradi nekega obdobja ki vaju razdvaja ni potrebno vreči puške v koruzo! Važno je, koliko se imata radi in to je vez, ki premaga razne ovire.
Ne poznam te, a verjamem, da bo tudi zate posijalo sonce in ti bo ogrelo srce, do takrat pa:pogumno!
user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Piškoti/kruh
dejzi

Kdaj ste svojemu malčku ponudile piškot oz. skorjico kruha za grizljat?

prej (37%)

7m (28%)

8m (16%)

9m (7%)

10m (5%)

kasneje (6%)

Število vseh glasov: 391

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!