SaaS -> RE: Dajte me malo potolažit... (16.5.2006 7:08:33)
|
Meni je pediatrinja svetovala kot vsem 2 D3 kapljice na dan. Sem mu jih dajala, mogoče kak dan pozabila, ampak načeloma pa ja. Pediatrinja je rekla, če mu jih dajem še ne pomeni, da do rahitisa ne more priti in tudi če mu jih ne dajem ne pomeni, da bo rahitis imel. Le neka preventiva. No, na pregledu na pediatrični v Lj zaradi bruhanja (mislim, da je bil mali star 4 ali 5 mesecev) pa je zdravnica ugotovila, da ima še vedno zelo mehke lobanjske kosti. Skratka rahitis. Me je kar kregala, naj se ne hecam s temi kapljicami in predpisala 10 D3 kapljic na dan. Jaz sem bila kar v šoku in prestrašena, ko mi je rekla, da je sin rahitičen. Naša pediatrinja me je potem potolažila, da ni tako hudo. Da ima res bolj mehke kosti, da se lobanja počasi zapira, ampak v tej faz se to da popravit. 10 D3 kapljic se je njej zdelo preveč in nama je predpisala 8 kapljic na dan.Teh 8 kapljic sem mu potem kar nekaj mesecev redno dajala in zadeva se je izboljšala. Zdaj je star 18 mesecev in kakšne 4-5 mesecev (ne vem točno) ne jeva več kapljic, ker je zdaj dobro. Moj sin je veliko polival, pravzaprav bruhal, in pri takšnih otocih se večkrat pojavi ta problem zaradi izgube vitamina D skozi to bruhanje.
|
|
|
|