tinatona -> RE: vok (15.5.2006 14:33:35)
|
Hej! Jaz sem ga kar veliko uporabljala že prej; odkar imajo pa v Interšparu kitajske omakice za Stir fry (od Blue dragon) ga uporabljam pa še več. Jaz sem kupila mešanico začimb za kitajca (od kotanyi), ki jo dam (1 čajno žličko) takoj v olje; potem pa na tem prepražim meso (piščanec, svinjina, puran... lignji - katerokoli, narezano na trakove ali male koščke). Meso dam na krožnik, potem pa (po potrebi) dolijem še malo olja, prepražim zelenjavo (najprej trdo zelenjavo, ker rabi dlje časa; npr,:korenje, cvetača, brokoli, stročji fižol, potem pa mlado čebulo, bučke, gobe, kalčki - karkoli pač imam), dodam sojino omako in eno vrečko omake, še malo zalijem in počakam da dve minutke malo vre. Zraven lahko ješ rezance ali riž (imajo zdaj tudi medium egg noodles od Blue dragon in meni so božanski). Dokler jih niso dobili pri nas sem jih kupovala v Angliji. Dober tek!!! Če te pa še kaj zanima pa kar vprašaj. LP Tina p.s.1:Odkar je mali star eno leto dam zraven tudi arašide (pražene, brez soli), ki jih on sicer ne dobi (mu jih ven poberem), pa ima to zelo rad (če je tudi on potem uporabim sweet and sour omakico; ostale so nekatere malo, nekatere pa bolj pikantne). p.s.2:Evp še link od Blue dragon (imaš tam tudi recepte)... www.bluedragon.com
|
|
|
|