vok (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


BarbaraE -> vok (15.5.2006 13:26:44)

Ojla,

ali kaj ustvarjate v voku? Sem ga dobila za darilo pa me zanimajo recepti in ideje.

Thx,
Barbara




tinatona -> RE: vok (15.5.2006 14:33:35)

Hej!

Jaz sem ga kar veliko uporabljala že prej; odkar imajo pa v Interšparu kitajske omakice za Stir fry (od Blue dragon) ga uporabljam pa še več.

Jaz sem kupila mešanico začimb za kitajca (od kotanyi), ki jo dam (1 čajno žličko) takoj v olje; potem pa na tem prepražim meso (piščanec, svinjina, puran... lignji - katerokoli, narezano na trakove ali male koščke). Meso dam na krožnik, potem pa (po potrebi) dolijem še malo olja, prepražim zelenjavo (najprej trdo zelenjavo, ker rabi dlje časa; npr,:korenje, cvetača, brokoli, stročji fižol, potem pa mlado čebulo, bučke, gobe, kalčki - karkoli pač imam), dodam sojino omako in eno vrečko omake, še malo zalijem in počakam da dve minutke malo vre.

Zraven lahko ješ rezance ali riž (imajo zdaj tudi medium egg noodles od Blue dragon in meni so božanski). Dokler jih niso dobili pri nas sem jih kupovala v Angliji.

Dober tek!!!

Če te pa še kaj zanima pa kar vprašaj.

LP Tina

p.s.1:Odkar je mali star eno leto dam zraven tudi arašide (pražene, brez soli), ki jih on sicer ne dobi (mu jih ven poberem), pa ima to zelo rad (če je tudi on potem uporabim sweet and sour omakico; ostale so nekatere malo, nekatere pa bolj pikantne).
p.s.2:Evp še link od Blue dragon (imaš tam tudi recepte)...

www.bluedragon.com




sezam -> RE: vok (15.5.2006 22:22:25)

Najprej na olivnem olju prepražim na koščke narezanega piščanca in nato dodam zelenjavo) kupim že mešanico za kitajsko hrano) in še malo prepražim. zraven postrežem riž in pa sojino omako. Njam, ste mi naredile skomine, bo treba spet skuhat. Je že nekaj časa nisem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: vok (21.5.2006 11:30:50)

js vse delam skor v voku..samo nimam litoželeznega ampak unga teflonskega od tefala. litoželeznega sem imela pa mi ni bil všeč pa še zarjavel mi je k se je neki obutal. no v glavnem js fliknem vse sorte zelenavo not pa kak mes, vse sorte omak lahko nardiš, js še golaž v nejm kuham :) sploh ne rabiš kakih hudih receptov...kar se spomniš pa not flikneš pa je.




Stran: [1]