tinkamiška
|
Hja, vsake toliko berem podobne debate in dileme, ker seveda tudi jst ne bi rada, da bi bil moj otrok razvajen in poleg tega, da je to moj prvi otrok nimam izkušenj. In vedno se konča s tem, da poslušam samo sebe...priznam, da me vsake toliko prime in vsa zmedena brskam in goltam članke o tem kako ravnat z otrokom in sem na koncu nabita z vsemi podatki in izkušnjami, pa se na koncu vedno izkaže, da je moj otrok otrok zase in da je res najboljše, če se ravnam po svoji vesti. Seveda je tudi mene strah že od začetka, da ne bo znala zaspat brez dojenja, dude ne mara s stekleničko pa nismo niti poskušali, ker imam zaenkart dovolj mleka, ja zvečer se vedno najprej podoji, preden zaspi. Groza po mnenju nekaterih, ampak nisem jo pustila niti enkrat jokat, ker se mi pri 4,5 mesecih res zdi še premajhna, da bi morala uporabiti tako skrajne prijeme. Čez dan ni hotela spat, razen v naročju. Na začetku do 2 meseca je še spala kakšne pol urice v košku kar v dnevni sobi, potem pa kot, da bi odrezal. Panika, kaj, če me izkorišča, kaj če nikoli ne bo hotela sama zaspat??? Pa sem se oldločila, da jo bom pa mela v naročju, samo, da spi. Pri 3,5 mesecih se mi je enkrat posrečilo, da sem jo odložila na kavč, ker me je zeblo in sem se hotela oblečt, pa je Iza v trenutku zaspala! Potem sem jo nekaj časa polagala na kavč, pa kr naenkrat ni hotela več spat. Sem prebrala tu na forumu, da nekatere prižigate razne vertiljake in podobno, pa otročki kr zaspijo. Sem letela kupit vrtiljak, pa ni bilo šans, da bi Iza zaspala ob njem. No pri 4 mesecih sem jo enkrat položila v posteljico, prižgala vrtiljak in Iza je zaspala v trenutku... Kaj želim povedat, da očitno pač rabi čas in jo je brez veze silit. Tako bom pač vsake toliko poskusila z novo stvarjo in prijemom, pa ko bo pripravljena bo pač pripravljena. Pa četudi bom še velikokrat utrujena in imela poln kufer vsega, bomo že. Ja, zvečer še vedno ne zaspi sama razen kadar se pač tako odloči oziroma je tako utrujena, da ji je vseeno, samo da zaspi. Ne obtožujem nikogar, ravno zato, ker je vsak otrok drugačen in vsaka mama se odloči saze kako in kaj. lp, tinka