verižni prehladi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mayflower -> verižni prehladi (13.5.2006 21:52:06)

Moj 4m je že en mesec in pol prehlajen, sploh se ne prezdravi. Začelo se je skoraj dva meseca nazaj z gripo, ki pa jo je na srečo v treh dneh hitro prebolel. Očitno mu je takrat tako padla odpornost, da je nato čez dva dni staknil prehlad. In pol se je začela kalvarija: nonstop čiščenje noska, pa kašljanje. Vedno ko že mislim, da se mu izboljšuje, se čez kak dan ponovi najhujši kašelj. V tem času ga je pediatrinja že 4x pregledala in vedno reče da so pljuča v red, pa nas pošljejo domov.. Na zadnjem pregledu dva tedna nazaj, je rekla da bi antibiotik naredil več škode, kot če pustimo,da se sam prezdravi. Takrat je bil celo prvič cepljen in na srečo ni imel nobene reakcije na cepivo. Mislim pa, da se je v torek ponovno prehladil, čez noč je mel skoraj 38 vročine, ki pa mu je na srečo padla. Ampak spet tako grdo kašlja... Klicala sem pediatrinjo, njena sestra je rekla naj še par dni počakam in spremljam prehlad. Sej tud sama ga nočem vozit po nepotrebnem k zdravniku (se čaka minimalno po dve uri na pregled, v čakalnici polni bolnih otrok, včasih se ni niti kam usest)-me skrbi, da bi se še česa nalezel. Pri prehladu ni pomagala nobena domača metoda, niti vožnja na svež zrak.... Skrbi me, da gre za kakšno atipično pljučnico, ki je ne spremlja visoka vročina.
Tiste, ki imate podobne izkušnje: kako lahko pregledajo 4m dojenčka, razen s stetoskopom. Pri meni so ugotovili pljučnico šele s slikanjem pljuč, vendar ne vem, če je to dovoljeno pri dojenčkih oz. kakšne posledice lahko ima.




cinci -> RE: verižni prehladi (13.5.2006 22:11:24)

joj kar podobno imava.Moj Andraž tud že kašlja 2 meseca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]najprej je zdravnik ugotovil bronhitis,ki smo ga zdravil in je kmalu po tem spet začel kašljat in to grdo.ene trikat sem ga peljala pa je vedno blo ja na pljučkih ni nič slišat pa pljučka se čistijo,...zadnjič je pa spet dobil vročino ga peljeva k zdravniku je pa reku nič to se pa zdej predolgo vleče dejmo pregledat kri.In smo šli v laboratorij,pa izvide takoj nazaj-a kej je blo.Je reku U izvidi so zlo slabi,me je kar mal šokiral,tko da mava zdej antibiotik,pa se pozna na njemu samem da mu pomaga,je že dobrovoljček tak kakršnega poznamo.Jst močno upam da bova kmal ok,tako tud želim vama.

Ja nič predlagam da zahtevaš da mu pregledajo kri in vodo. 




mayflower -> RE: verižni prehladi (15.5.2006 16:19:40)

Ja, mi smo od zdravnika in smo tudi dobili antibiotik. Upam, da bo pomagalo. Pa še kapljice za čiščenje noska. DRugič pa se ne pustim tolikokrat tako na hitro odgnat. me je pa vprašala, če sem okužena s klamidijo. Sem bla tako presenečena, da sem jo pozabla vprašat kako bi dojenček fasal klamidijo, če se je pa rpdil s carskim!!!




Stran: [1]