mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Badeja -> mleko (12.5.2006 21:11:37)

Pozdravljene!

Mene pa zanima, kdaj se lahko začne uporabljat sojino mleko? Za kravje vem, da je priporočljivo po 1 letu, kaj pa sojino? Je s tem enako?

Hvala za odgovore!

LP

Barbara

mami darka -> RE: mleko (12.5.2006 22:24:31)

Sojino mleko smo mi pili po 6 mesecu, ko so nam odkrili alergijo na mleko. Drugače pa lahko daš tut riževo mleko. Ima namreč več kalcija in železa.

poliloni -> RE: mleko (12.5.2006 23:09:53)

Meni je dietetik odsvetoval sojino mleko (vsaj do drugega leta), riževo pa le tisto z dodatkom kalcija!, saj je sicer brez pomena....
Mi smo alrgični na kravje mleko in je ta mal trenutno na Pregominu!

Taras -> RE: mleko (16.5.2006 21:08:48)

Potem naj bi mu dajala Aptamil (ker se nič več ne dojiva - ni bilo pri meni mleka) do enega leta? Naj se ne bi prej dalo kravje mleko? Ali kakšno drugo, pa da se ukine Aptamil?

POKPOK -> RE: mleko (16.5.2006 21:28:48)

Kaj pa je narobe z aptamilom? Ima vse vitamine, ki so mu potrebni. Dokler bo pil mu ga daj. Sojino pa res vse bolj odsvetujejo.
Lp

petja -> RE: mleko (16.5.2006 22:18:28)

Obstaja tudi neko prilagojeno mleko od Pomurskih mlekarn (upam, da res od njih). Poglej v trgovini, če ga že lahko uporabljaš, mi smo namreč vseeno na Aptamilu.

Badeja -> RE: mleko (17.5.2006 8:45:31)

Mislim, da se nismo najbolje razumele. Mene je samo informativno zanimalo. Ker ga je ena znanka začela full hitro uporabljat, kolegica pa je rekla, da se baje odsvetuje če ga začneš hitro uvajat, zakaj pa ni vedela.

Drugače pa sem absolutno za dojenje ali uporabo adaptiranega mleka. Še mi na misel ni prišlo, da bi začela s čim drugim, pred 1 letom ali še naprej.

Hvala vam za odgovore!

Pa ne zamerite.

LP Barbara

Badeja -> RE: mleko (17.5.2006 8:47:00)

Aja, pa če bi prej pogledala, komu ste to namenile.

Se opravičujem!

LP

Stran: [1]