|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težaven otrok?
12.5.2006 12:08:44   
Anonimen
Moja punčka je dopolnila 7 mesecev. Imamo veliko težav, pa sm se že velikokrat odpravila da vam napišem, predvsem zato da napišete kako je pri vas ali se vam zdi da pretiravam,...

Velikokrat več ne vem kaj bi, poslušam enega pa drugega-vsak pravi drugače. Še med zdravniki si mnenja zelo nasprotujejo. Ampak saj veste kako je -vse že tisočkrat povedano.

No moja user posted image  (zelo na kratko):

spanje: zaspi samo na rokah+mami da hodi, ninice ne palijo, dude še videt ne sme, pa še to ko jo nosim mora bit v točno določenem položaju, drugače je ni za vmerit. Ne pomaga glasba, niti da jo božam, stojim zraven, ji pojem... Če jo pustim jokat, se vse le stopnjuje, ne neha in rata čist flekasta po obrazu.

čez dan: Skoz hoče bit na meni. Ima že več ko 8 kg in je enostavno ne morem nosit cel dan. Če jo dam na blazino+okoli igrače, ali na kavč ali v stolček nič ne pomaga. Igračo pogleda in je ne zanima več, hoče k meni. V jok in ne pomaga da me vidi tudi če sedim zraven nje.

Hranjenje (to me najbolj skrbi): Že dobra 2 m se trudimo s gosto hrano. Sem pa tja poje kako kupljeno kašico  ali pa sadni jogurt, malo zmešan z navadnim ali hruško in banano. Če je pri volji, pa še to največ 100 ml. Mi je zelo hudo, ko ji huham krompirček, pa polento pa razne zelenjave, pa jabolko na vse načine, pa ne vem kaj še-nič ne poje.
npr. včeraj: deset žličk gresa+180 ml mleka+mali mali košček meska=cel dan. Saj več nimam niti volje nič pripravljat ko vse zmečem stran, pa ji naredim po tri stvari za en obrok da poje pet žlic. Zobkov še nima in ni še nič videt da mislijo v kratkem prit.
A še to, jedla bi moje mleko, ki pa ga ni dovolj. Adaptiranega ne mara za noben denar, kaj mi potem ostane? Vsi mi govorijo naj ji dam malo kravjega mleka, da smo vsi zrasli na tem. Ji ga ne bom še dala vendar vsak dan študiram zjutraj kaj naj ji še naredim da bi se najedla za cel obrok.

Drugače ji nič ne manjka je zdrava, razn da ima suho kožico po rokah.
Napisala sem bolj na kratko.
Sem z energijo zelo pri koncu. Od tega nošenja me boli hrbet, pa kolena čedalje bolj.

Najhuje je da se ob vsem tem (če jo pustim jokat) počutim slaba mama. Svoji punčki bi dala vse vendar sem tudi jaz človek. Vesela bom kakega mnenja, pa tudi pripombe.

hvala in lep lep pozdrav na ta sončen dan.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težaven otrok?
12.5.2006 12:30:59   
timoteja
Morda pa res malo pretiravaš, kar se ti bo obrestovalo slej ko prej. Naša malčica je bila malo bolj kot tvoja, ampak se mi zdi, da otroci več kot jim nudiš , več ko jim daš svoje poznornosti, več je zahtevajo. In nekega dne ostane brez kančka energije, volje za karkoli, otrok ti lahko postane bolj breme kot pa veselje, če tega pravočasno ne preprečiš. Se mi pa zdi, da prej kot se DOLOČIŠ za spremembe, lažje jih otrok prenese.Tako sem jaz malo pri 9 mesecih končno navadila da je zaspala v posteljici in ne na mojih rokah, to, da bi se zamotila tudi malo sama s sabo, pa še zdaj treniramo. Naši malčki so zlati, najlepši in najboljši, vnedar znajo "izsiljevati" na en prefinjen način. Vendar pa se zavedaj, da tudi ti potrebuješ malo mira ter energije še zase in partnerja tako da boš stvari verjetno morala malo spremeniti. Pa veliko sreče, ljubezni in cartkanja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: težaven otrok?
12.5.2006 12:55:58   
Jana4
       JA se poplnoma podpišem pod izjavo Timoteje.
Čim prej naredi konec nošenju in izkoriščanju, ker bo vsak dan kaj novega in bolj zahtevnega. Tri dni bo še bolj hudo, ker boš oglušela od joka ampak se bo splačalo, res.
Vsak otrok je toliko težaven kolikor mu dovolimo starši.
Saj vem lahko je gotovo oz. pisat  tebi je hudo ampak zavedaj se da nisi slaba mama če želiš otroku pokazati da to kar dela ni uredu.
Naj te potolažim, tudi moje razgrajačke so prave male pošasti in tudi jaz 3x na dan doživim in preživim živčni zlom......user posted image user posted image

_____________________________

You're Unique, Just Like Everyone Else....

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: težaven otrok?
12.5.2006 13:24:54   
BarbaraO
Si predstavljam, kako se počutiš. Občudujem pa tudi tvojo voljo in potrpežljivost.
Najprej naj te potolažim, da nikakor nisi slaba mama, če pustiš otroka malo jokati. Jok je trenutno edina stvar, ki jo tvoja punčka lahko uporabi, da te spravi na 'kolena'. In z njim seveda že zelo uspešno izsiljuje. Sama sem bolj 'kruta' mama, kot bi me verjetno kdo drug opisal, vendar, kot si že sama rekla, sem le človek z določeno mejo potrpežljivosti. Svojo hčerko (stara je slabih 2,5 let) imam srčno rada, kar pa ne pomeni, da ji vse dovolim. Že zelo majhen otrok mora vedeti, kje je meja pri kakšnih stvareh. Seveda njegovim letom (mesecem) primerno. Mislim, da lahko brez problema začneš vztrajati na tem, da čez dan sedi še kje drugje kot pri tebi. Posedi jo v voziček, na tla, na stolček, kar pač imaš pri roki. Seveda bo jokala, ker je doslej z njim tudi svoje dosegla - torej, da si jo vzela nazaj v naročje. Vzemi si čas, reci si: "Vem, da mi bo hudo," vendar vztrajaj. Bodi blizu, tako da te bo videla in slišala, ves čas se poskusi z njo z mirnim glasom pogovarjati. Fleki po obrazu se naredijo zaradi solz in napora, ki ga vlaga v jok (po moje). Tudi če bo od joka (od utrujenosti) zaspala na tleh, naj te ne skrbi.
Enako velja za hranjenje. Svojo hčerko sem do 6. meseca polno dojila, potem pa sem jo morala nehati skoraj dobesedno čez noč. Ko sem ji prvič dala prilagojeno mleko (ona je morala piti Pregomin, ker je alergik, le-ta pa ima res zanič okus), je tako užaljeno zajokala, da se mi je trgalo srce. Vendar mi ni preostalo drugega, kot da sem vztrajala. Spet se bo slišalo kruto, vendar, ko je otrok dovolj lačen, bo jedel. Poskusi jo zjutraj in zvečer podojiti, vmes pa ji daj prilagojeno mleko. Mogoče ga za začetek malce posladkaj, toliko da ga bo sprejela. Pri gosti hrani pa poskusi z eno stvarjo naenkrat, da se navadi okusa. Vem, da je hudo, če se trudiš, potem pa vse vržeš stran, vendar mislim, da nima smisla pripravljati treh različnih jedi. Narediš eno, če poje žličko ali dve, o.k., za ostanek obroka ji daš pa flaško. Tako sem delala jaz.
Res je nekaj časa težko, vendar moraš ostati toliko pri močeh, da lahko ostaneš tudi razsodna. Vsake toliko prosi za pomoč ali vsaj družbo koga, ki ga imaš v bližini. Vsaj za silo se boš potolažila, razbremenila, lažje zadihala in potem nadaljevala. S časoma se bo stanje zagotovo uredilo in normaliziralo. Do takrat pa ti želim predvsem veliko volje in potrpežljivosti. Več ali manj smo morale to dati vse skozi. Verjemi, da se da preživeti.

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: težaven otrok?
12.5.2006 15:46:57   
Marogica
Mislim, da je naslov te teme napačen. Tvoj otrok NI težaven, ali pa če že hočeš uporabiti to besedo, je samo posledično težaven, kriva si pa samo ti in nihče drug. Tako, da ne krivi otroka, ker on dela samo to, kar ga starši naučijo ali navadijo.
Če je navajen, da zaspi na rokah, ne moreš rpičakovati, da bo kar samo od sebe zaspal v postelji. Od kod pa naj otrok to ve, da mamo naenkrat roke bolijo in da je spremenila "tehniko" uspavanja?????
Zakaj hoče biti čez dan skoz na tebi? Se zopet ponavljam, ko pišem, da si ga to ti navadila. Če bi ga vedno odložila v ležalnik, voziček, stajico... karkoli, bi bil otrok pač navajen česa drugega, ne pa samo maminih rok.

Kar se p tiče hranjenja, je pač vsak otrok drugačen in ni nekega "recepta", kako naj vse ali dosti poje. Najbolje je vztrajati in se držati nekega ritma, npr. na 3-4 ure, vmes pa nič, razen tekočine. Potem boš pa videla, kako bo tvoj otrok reagiral. Kar se mleka tiče, smo mi našima dvema pač dali kravje mleko, ker adaptiranega enostavno nista marala, kljub temu, da smo sprobali 3 različne vrste. (Odkrito povedano, se bi tudi meni gabilo, zakaj se ne bi otroku)

Kar se pa tiče slabih mam, pa to: Slaba mama je tista, ki svojega otroka zapostavlja, mu ne daje ljubeznim ga ne hrani in se z njim aktivno ne ukvarja. To pa ti vsekakor nisi. Ko pa boš spremenila nekaj TVOJIH navad, boš pa uvidela, da tvoj otrok ni nič težaven, temveč samo navajen tega, kar ga je naučila mama.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: težaven otrok?
12.5.2006 16:16:24   
tina104
Moj je zelo podoben tvoji, le da se malo zamoti tudi sam - če sem v istem prostoru kot on in zdak ko že je bolj mobilen, ga tudi ni treba skoz nosit.
Glede hranjenja je bilo pri nas tako, da od 5,5 mesecev do 7,5 mesecev nismo nikamor napredovali pri gosti hrani. Če je kaj pojedel, je to bila žlička ali dve, redko več. Potem sem jaz ubupala s pripravljanjem hrane samo zanj in sem mu ponudila hrano, ki jo jeva midva in od takrat naprej v večini poje nekje 3 goste obroke čez dan. Sicer je izbirčen in sadja še vedno ne mara, je pa zelenjavo in meso, krompir, riž... pripravljeno s soljo in vsemi ostalimi začimbami (čilija še sicer neuser posted image ). Rad ima tudi skute, jogurte - ne dam sadja zraven, ker potem ne je veliko. Najboljši so sadni jogurti in skute, poje tudi take, ki so zmešani z navadnimi.
Glede adaptiranega mleka - naš ga ne pije, ker ga ima pri meni dovolj, ampak pri večih mamah sem slišala, da so morale poskusit z več vrstami. Od kolegice user posted image  ni hotela nobene vrste mleka in ji je pediater pri 8m priporočil, naj da kar alpsko.

Naš je tudi navajen zaspat v naročju ali na zizi. Se sicer strinjam, da je tako navajen, ker smo ga sami navadili na to. Je pa res, da je vsak otrok že ob rojstvu drugačen. Naš je nonstop jokal, če ni bil v naročju in zato smo ga tako "razvadili". Od moje sestre otrok je tak, da ga dajo ležat na kavč, pa pridno in mirno leži, naš tak ni bil NIKOLI.

Jaz otroka ne bi pustila kar jokat, vsaj dokler ne bi bilo zame res prehudo. Ampak mislim, da bi bilo zame prehudo poslušat njegov jok. Recimo zadnjič sva obtičala v avtu v gneči in je začel ful jokat. Šlo mu je že na bruhanje in kar težko je dihal in to mi je res hudo poslušat.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: težaven otrok?
12.5.2006 16:19:02   
tina104
Aja, to še - če hoče bit nonstop na rokah - mi smo našega v bistvu postopoma navajali na tla. Vsak dan mogoče malo več, pa večkrat na dan ga odloži na tla, pa zamoti z igračami. Jaz mu moram nonsop menjavat igrače, ker se hitro naveliča. Pač pozornost mu je treba ves čas preusmerjat na druge stvari, da ne misli, kako bi bil na rokah.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: težaven otrok?
13.5.2006 11:18:31   
bena
Anonimna ne obupaj, tvoja punčka je pč bolj zahtevna in rabi več pozornosti. Verjetno ti to ne bo v tolažbo, vendar nisi edina, ki to prestajaš. Tudi mi imamo 7-mesečnega fantka, ki zaspi zgolj na rokah, pa še to po kakšnih 10 minutah prave "borbe". Mirno zaspi le na zizi, vendar ga poskušamo od tega odvadit, saj ima potem z njim probleme ati, ko jaz kam grem. Ker se med uspavanjem zvija na rokah in joka, mu damo za piti čaj po steklenički kolikar ga hoče in hitro dudo v usta, pa ga fajn stisnem k sebi - kot pri dojenju, pa zaspi. Se pa prav nič ne sekiram, če noče sam zaspati. V jeseni gre tako ali tako v jasli, tam pa bo že moral zaspati, saj ga nihče ne bo uspaval na rokah. Vem, da se sliši kruto, vendar jaz enostavno nimam energije, da bi ga navadila, da zaspi sam. Po 6-ih mesecih kolik, zdajšnjih težav z zobki in nočnega prebujanja na dve uri, enostavno ne zmorem poslušati njegovega joka, da bi potem od utrujenosti sam zaspal.
Glede uvajanja goste hrane pa se ne sekiraj. Mislim, da ima čisto ta pravo težo za 7-mesečno punčko in tolikor kot poje, ji zgleda povsem zadošča. Ko pa to ne bo več dovolj in bo lačna, pa bo sigurno jedla več. To je povsem naravno. Mislim, da je nima smisla pitati na silo, ker to lahko samo vodi v debelost. Naš mali včasih poje cel obrok, drugič pa samo par žlic, pa tudi vse vržem vstran. Tako pač je, saj tudi odrasli nismo nič boljši.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: težaven otrok?
13.5.2006 23:27:53   
Bonnie_RR
Po mojem mnenju starš, ki se trudi po svojih močeh in se s svojim otrokom tudi ukvarja, ne more biti slab starš. Res pa je, da so otroci različni in so eni bolj zahtevni, drugi pa manj.
Pri majhnih otrocih se lahko zelo hitro zgodi, da se navadijo (jaz ne bi rekla ravno razvadijo) na nekaj in jih je od tega zelo težko odvaditi, sploh, če so to počeli dolgo časa. Z vztrajnostjo in disciplino pa se da tudi veliko narediti, zato ti predlagam, da čimprej začneš delati na tem in jo začneš odvajati od uspavanja in nošenja na rokah. Počasi in postopoma, pa brez nestrpnosti. Čimveč jo dajaj iz rok in jo skušaj s čim zamotiti, pa četudi na začetku samo za par minut. Verjetno bo na začetku kar nekaj protestov, vendar vztrajaj. Pa pusti, da parkrat zajoka (ne zdaj, da joče eno uro skupaj) in se ji šele potem približaj. Moraš ji pokazati, da takoj ne more dobiti vsega in da ne more biti vse po njenem.

Glede hrane se jaz ne bi preveč sekirala in tudi ne bi nekaj komplicirala. Ena jed za obrok, pojedla bo pa toliko, kolikor bo potrebovala. Pač manj je...

Upam, da ti bo uspelo!

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: težaven otrok?
14.5.2006 9:27:08   
Ada
Takoj se nehaj ukvarjati s tem, da si slaba mama. Veš, vsi starši imamo težave in težavice z otroci. Saj ne prideš učen na svet, pa tudi otrok ne dobiš z navodili za uporabo, kajne? Jaz bi rekla ravno nasprotno, da si zelo dobra mama, ker se trudiš, koliko moreš, in ker se sprašuješ, ali bi lahko še kaj naredila bolje. Veš, otroci so različni, vsak potrebuje nekaj drugega, in družine so različne, tako da je logično, da so tudi načini, kako ima neka družina nekaj urejeno, različni. Jaz bi ti rekla, da si izberi sistem, ki se ga potem drži, in se ne boj. Na koncu koncev je tvoj instinkt, občutek za otroka najpomembnejši.
Glede uspavanja: razumem, da je to zelo naporno... poskusi res s postopnim navajanjem na kaj drugega. Priporočam knjigo E. Pantley, Otroško spanje- brez joka v sanje. Res je odlična, tudi če ne upoštevaš nasvetov, pa zveš marsikaj.
Glede nošenja čez dan- nekateri dojenčki pač potrebujejo več bližine kot drugi (tudi naš je tak). Kaj pa, če bi jo dala v štorkljo ali kengurujčka? Pa saj bo tudi to hitro minilo, boš videla. Moja sestra je imela dva taka otročka, sedaj pa je mlajši star 2 leti in si včasih zelo želi, da bi visela na njej, ker je še pogledata ne, tako sta zaposlena z igranjem in drugimi stvarmi.
Hrana- velja enako, ne sekiraj se, če lepo napreduje. Nekateri pač dolgo ne marajo gostejše hrane, in s tem ni nič narobe. Mogoče je to to, kar potrebuje, ali pa je alergična na kaj, in zato težave, kdo ve? Kravje mleko odsvetujejo, saj veš. Poskusi zamenjati znamko adaptiranega mleka, če bo šlo. Če pa bi želela nadaljevati z dojenjem pa ti res toplo priporočam knjigo Ksenije Šoster Olmer Dojenje in materinstvo iz srca, tudi o uvajanju goste hrane veliko piše.
Pa srečo ti želim. Jaz si vedno ponavljam: tudi to bo minilo.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?