|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neješč otrok
12.5.2006 11:18:13   
Hana2
Imam velike probleme z neješčo zdaj 15 mesečno punčko. Do 6 mesecih je bila teža idealna čec 7 kg, potem pa so se počasi začele težave z uvajanjem hrane. Res je da sem se držala vseh navodil zdravnikov, kaj naj nebi jedela pri določi starosti. Ker pa veliko hrane ni marala nismo imeli več veliko kaj za jesti. Do enega leta je vsak dan pojedla velik Frutek od korenčka, nekaj sadja, kruha, pa še kaj malega. Ko smo bile pri 12 mesecih pregledu je tehtala 7.6 kg. Potem smo bile tudi v bolinici, kjer so naredili veliko preiskav pa so bili izvidi vsi O.K. Potem smo bili spet v bolnici, ker je dobila virus in v tem času ni jedla tudi po pet dni nič. Zdaj se nam počsi stanje izbolšuje, venjdar še vedno zelo slabo je. Zdaj tehta 8 kg. Večino kalorij dobi s pijačo: sadni sokovi (200-300 ml), adaptirano mleko ~250ml, čaj ~300-400ml v katerega dodajamo kalorični dodatek Polikal ~140 kcal, ki ga je svetoval zdravnik.
Ali ima katira idejo kako bi ji lahko povečala apetit, oz. kaj naj še naredim da bol je. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neješč otrok
12.5.2006 11:52:07   
deily

tudi mi imamo enak problem, le da pikica ima normalno težo. Vse bolezni stakne. Je zelo malo. Npr. zjutraj mleko ali kašico nekje 10 žličk, vmes puding, za kosilo juhico drugo nič noče, vmes ribicea(krekerji- jih obožuje), zvečer pa mleko ali jogurt, pa še to ne celega. Spije pa nekje 1-2 dcl.

Deily @ Nateja @ Natisa

27.4.2005- DAN, KO ME JE RAZVESELILA HČERKICA NATEJA
21.3.2010- DAN, KO JE NATEJA DOBILA SESTRICO NATISO

(odgovor članu Hana2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.5.2006 11:56:26   
Polonca H.
Nekakšnega koristnega nasveta ti ravno ne morem dati, mogoče da te samo malo potolažim. Moja mama je tudi imela probleme z mojo neješčnostjo. Tudi moja sestra ni bil nič boljša in je imela pri 7 letih 17kg. Zdravniki so bili panični, vendar je bilo vse ok in ob sva zrastli, v pubrteti sva bili še res zelo suhceni, vendar sedaj vsako leto prinese kakšen  kilogramček zraven.
Če je tvoja deklica, dobre volje, vesela...polna energije, potem pač ne potrebuje več kot toliko kot poje.

(odgovor članu Hana2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2006 12:43:18   
*goldfish*
Tudi moj fantek je neješč in tak drobcen proti njegovim vrstnikom. Pri enem letu je imel 77 cm in skoraj 10 kg. Joj, kakšne drobcene rokice ima, pa nogice,...Samo jaz se s tem ne obremenjujem. Sva bila v otroštvu midva s partnerjem tudi taka drobižeka. Jaz se spomnim, da ko sem šla v prvi razred sem tehtala 18 kg, zdaj pa jih imam 45,...se ne sekiram.

Jaz mojega pač filam z bolj "nezdravo", ne vem zakaj bi ga silila z neko hrano, če je noče jesti in mi potem itak vse zbruha ven. Zato mu rajši dajem to, kar rad je. Monte, Fruhtzwerge, Milchschnitte, različne sadne jogurte,... tega ogromno poje, pa 3X na dan spije po 3 dcl kakava. Mleko pač ni hotel piti in sem mu not dala žličko kakava in glej ga zlomka, pije kot user posted image .  Albertove kekse prej ni maral, pa sem ga malo "namudrila" in sem kupila tiste ZOO kekse, živalice, zdaj pa samo gleda katero žival bo pojedeluser posted image . Pa krekere, smokije,...pa pomfrit. Vsak dan pa obvezno juho poje, da vem, da ga vsaj tisto nasiti, če ne kaj drugegauser posted image  Pa ful mu paše opečen toast namazan z margarino ali z zaseko.

Sem pa tudi fejst gledala, da mu dajem tisto hrano, katera je za njegove mesece bila primerna. Kupovala sem mu do 8 meseca kašice in jaz mislim, da sem tu pokiksala, ker sem bila tak haklik. Vidim druge user posted image , pa se mamice tega niso nič držale in so otrokom dajali vse za jesti in zdaj jejo vse in niso nič izbirčni. Moja nečakinja je pri 5 mesecih že jedla vse in ji prav nič ne fali in zdaj je ko velkauser posted image .

(odgovor članu Hana2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.5.2006 16:56:43   
dory
Mi se ukvarjamo z enakim problemov ze od rojstva...noce jest pa konc..ko smo uvedli gosto hrano ne pomnim,da bi kdaj jedel za mizo...vedno je v elementu in vedno lezem za njim, ob tem pa stejem zlicke,ki jih nevede poje...in to je edini nacin, da ohranjamo tezo...ne mara pa niti sladkarij nic...res me je groza vsakega obroka posebejuser posted image user posted image user posted image

Aja stari smo 24m in imamo tezko priborenih 11kg...

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.5.2006 13:20:44   
asso
Joj ta hrana...

Težko je, ja...

Mi smo pri 18 mesecih težki slabih 9 kg. Sej ne, da noče jesti, ampak kaj jesti? Jaz sem se na začetku še obremenjevala s tem. Pogruntala sem, da bi jedla samo pašto in to ji kuham, ker sem ziher, da bo pojedla. Drugega ji dam za probat in če noče, se ne obremenjujem.
Res je, da ji zjutraj ne dajem nobenih "packarij" - smoki, piškote, sladkarije..., da potem vsaj normalno kosilo poje.
Imamo pa vsako dnevno isto prehranjevanje: juhica - zelenjavna, goveja, porova ali beluševa in po tej pašta - z maslom, pestom, golažem. To je vse kar je. Za zajtrk je kruh s pašteto (samo Gavrilovič - druge so bljek), jogurt, puding ali salama piščančja prsa.
Za kosilo je na jedilniku včasih hrenovka - ne poje jo vedno, za večerjo pizza ali toast.
Nobene vrste zelenjave ne mara - samo pomfri.
No hvalabogu, mi je vsaj nekaj sadja - alergena sicer: jagode, kivi, včasih malo banane...
Veliko krat pa moramo pri kosilu imeti animacijo, igrače, pravljice... kakšen otroški katalog... in takrat odpira usta in je drugače brez tega bi večkrat bil jooooook.

No zgleda veliko, ampak to so zelo majhne količine. Pol jogurta, 4 jagode, pol kivija, pol banane... nikoli kaj dosti več.
Deci juhe, 100g pašte...

Pač, navadila sem se da je malo in enolično.... Bo že, ko bo večja (vsaj upam).
Drugače pa je živa in zdrava...

< Sporočilo je popravil asso -- 15.5.2006 13:25:02 >

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.6.2006 19:04:56   
tins
Tudi moja mala je zelo slaba s kilogrami (12 mes-7,5kg).
Tudi jaz sem se že fuuul sekirala zaradi tega, ampak sem se nehala. Bo že. Očitno ni lačna, si rečem, če ne je. Siliti je nočem z ničemer, kaloričnega dodatka ji ne bom dala, ker se mi ne zdi naraven (posledično zaradi dodajanja poje manj "normalne" hrane), da bi jo pa filala s sladkarijami mi pa še na pamet ne pade (pol bo tko hotela jest celo življenje).
Draga Hana-če so zdravniki naredili svoje, se nič preveč ne obremenjuj (beri: primerjaj z drugimi). Tudi jaz včasih še kdaj postanem slabe volje, ko vidim njene vrstnike za 3 kg težje in 10cm večje, ampak, važno, da je zdrava in vesela.
LP

< Sporočilo je popravil tins -- 22.6.2006 19:05:25 >

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.7.2006 18:40:59   
polona2
Hana ima pri 25 mesecih 12 kg, tudi pri nas so borbe zaradi hrane. Zdaj sva ji začela dajati Pikovit, mogoče bo to kaj pomagalo k izboljšanju teka. Vsakič znova je zame poraz, ko za kosilo poje štiri makarone, ali pa pet žlic juhe, vse v tem stilu. Se tolažim, da bo v vrtcu bolje, saj bo videla, kako jedo drugi otroci in bo mogoče zaradi tega več pojedla.

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...
Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?