Omaka za meso peceno na zaru (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


smrka -> Omaka za meso peceno na zaru (11.5.2006 22:09:49)

Kake omake naj naredim, pekli bomo kake zreske, pa klobase.. pa bi rada nardila kako dobro omakco da se bo po mesu polila. Skuhala bom se krompir pa nardila ogromno mesane salate.

Hvala kuharce!
smrka




Anonimen -> RE: Omaka za meso peceno na zaru (12.5.2006 3:18:19)

Odvisno, od katere živali bo meso. Ampak jaz ponavadi kupim že narejene, v lončku ali v vrečki. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mi je pa full všeč lovska omaka. Pa res ne vem, al' je od Knorra al' ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Omaka za meso peceno na zaru (12.5.2006 6:25:01)

Čez pečeno meso na žaru se ne poliva omak, kvečjemu sok, ki se nateče v skledi od že pečenega mesa.
Se pa zraven lahko servira ajvar, senf, majonezo in podobne zadeve. Vsaj pri nas je tako.




darjatimci -> RE: Omaka za meso peceno na zaru (12.5.2006 7:41:47)

Mi tudi nismo pristaši omak k mesu na žaru, imamo pa radi veliko zelenjave, ki jo tudi spečemo na žaru in pa tudi svežo zelenjavo ter solate so zraven super kombinacija. So pa seveda okusi različni in boš morala najbrž kar malo eksperimentirati z okusi, meni je drugače gobova omaka zakon.




Marogica -> RE: Omaka za meso peceno na zaru (12.5.2006 7:45:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Čez pečeno meso na žaru se ne poliva omak, kvečjemu sok, ki se nateče v skledi od že pečenega mesa.
Se pa zraven lahko servira ajvar, senf, majonezo in podobne zadeve. Vsaj pri nas je tako.


Se strinjam, pri nas je prav tako.




smrka -> RE: Omaka za meso peceno na zaru (13.5.2006 10:05:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Čez pečeno meso na žaru se ne poliva omak, kvečjemu sok, ki se nateče v skledi od že pečenega mesa.
Se pa zraven lahko servira ajvar, senf, majonezo in podobne zadeve. Vsaj pri nas je tako.


Ajvar, pa vse ostale nastete stvari so pr nas sam takrat na jedilniku ko se pece kaj "na hitro" Ce mas pa cas in ce bi rad naredil kaj bolj posebnega potem imamo prelive ali omake. Ker bomo pekli svinjske zrezke, pa pleskavice in tudi klobase.... bom nardila omako (majoneza, kisla smetana, drobnjak, sol  in poper) ali pa iz (jogurta, kisla smetana, petersilj) itd.... To ful pase ob pecenem mesu, da vsem skupaj se poseben okus.





Stran: [1]