prekinitev študija (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Anonimen -> prekinitev študija (11.5.2006 19:22:46)

Zdravo,
oktobra sem se vpisala na upravni faks in hkrati ugotovila, da sem noseča.

Predavanj nisem obiskovala, tudi izpitov nisem delala.
Ali katera ve, če se lahko ponovno vpišem v prvi letnik?

Do sedaj sem prejemala pokojnino, ali bom do pokojnine ponovno upravičena, če se bom vpisala v šolo.

Hvala za odgovore.

ziva_ -> RE: prekinitev študija (11.5.2006 19:32:14)

lep pozdrav!

ce si vpisana na mariborski fakulteti, potem mislim da na vseh faksih moras imeti narejenih pol pogojev, da lahko sploh ponavljas letnik. glede na to, da pa imas (najbrz) junija rok poroda, in je se v tem solskem letu in v casu izpitov bi lahko dala prosnjo za ponavljanje letnika, in cist mozno, da ti jo odobrijo.
glede pokojnine pa, ce nimas statusa, nimas pokojnine.

fajn uredi 

pikica123 -> RE: prekinitev študija (11.5.2006 19:49:11)

Če si med študijem rodila, ti pripada 1 leto več statusa, kar pomeni, da ti 1 leto ni treba delati nič. Tako,da mislim, da bi lahko sedaj začela normalno hodit na faks.

Anonimen -> RE: prekinitev študija (12.5.2006 11:32:18)

Če to leto pavziraš, lahko normalno opravljaš vse izpite in hodiš tudi na predavanja, le statusa študenta nimaš (boni itd.) Lp

alea_si -> RE: prekinitev študija (12.5.2006 12:41:57)

No, pa še jaz s svojo modrijo.
Kot so ti že napisale - če si noseča oz. imaš majhnega otroka ti pripada dodatno leto študija (v praksi to pomeni, da lahko 2 krat ponavljaš letnik ali kaj podobnega; torej se lahko še enkrat vpišeš v prvi letnik). Kar zadeva pokojnino pa ta ni vezana na to, če pridno opravljaš študijske obveznosti, ampak jo dobivaš dokler imaš status študenta nasploh oz. do dopolnjenega 26. leta starosti.

Pozdravček

Stran: [1]