digi
|
K_a_t_j_a in anonimna, ne se razburjat. Anonimna za prijavo greš na študentski servis in vprašaš kje se da to pirjaviti... Drugače pa tako, večina res dobiva socialno pomoč in dela preko napotnic študentov, ampak odkrito povedano, saj se vsak poskuša znajti na svoj način. Valda ni fer od delodajalce, ampak kaj češ... Jaz sem študentka, redna, delam preko študenta (no sedaj ne toliko, ker sem srečka ), ampak moram rečt,da tudi to ni kar tko. Delala sem vikende po 26 ur, domov za 3, 4 ure pa spet nazaj še en tak kros... zraven tega pa mi tega nihče ni upošteval an faksu, tam moraš bit, pa čeprav vedno vsi trdijo, da si na faksu samo številka- dreka... Aja pa ne živim več doma, ker mi s starši preprosto ne znese (nikakor se ne moremo)... Sicer imam z njima sklenjeno preživnino- celih 14 čukov, ampak kaj je to? Sem res štipendistlka in to zoisova in iamm lepo štipendijo, ker se vsak dan znova borim za povprečje, ampak kaj je to? Do faksa imam 50 km- štipendija gre cela za bencin, stanovanje je treba plačat, pa jest je tud treba.... Nočem nikogar zagovarjat in nič, ampak eni so res pač na socialni (imam nekaj takšnih znank) in delajo preko študenta.... Drugi pa hodijo na borzo in zavračajo dela- jaz pa ne bom v strežbi, ap ne čistil, itd. Kdo pa študenta vpraša, če bo kaj delal ali ne? Nihče. Mene je enkrat en šef zmerjal z narkomanko, opico, da mi bo jaja vtaknil itd., zaklenil me je v klet.... Kdo to gleda? Nihče.... Maš pa tudi študente, ko pa res uživajo, starši jih podpirajo itd...., ampak ni vsem tako lepo..... in niso vsi brezposelni, ki delajo preko napotnic tudi prejemniki soc. pomoči.... Aja pa še to, saj študentsko delo tud ni kaj prida plačano, pač delajo za tak dnar kot študenti..... Jaz rečem, če se človek znajde, prav tak.... Je a res, da s prijavo draga anonimna ne boš nič škodila delodajalco, temveč res samo tistim, ki tako delajo.... Pa pa