navajanje na flaško (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Tida -> navajanje na flaško (11.5.2006 9:51:03)

Pozdravljene.

Imam skoraj 4-mesečno deklico ki bi ji rada zvečer dodajala malo mleka. Problem pa je, ker mi ta mala ne zna piti po flaški. Noče niti dude. Čaj mi pije samo po žlički.
Kako naj jo navadim na flaško? Dajala sem ji že ko je bila lačna, pa sita vendar se z dudo samo igra in jo grize. Sploh ne ve, kaj naj z njo dela.
Hvala za pomoč

LP




Taja Nagaja -> RE: navajanje na flaško (11.5.2006 10:13:02)

Hojla!
Tudi mi smo imeli (imamo) enake probleme. Poskusili sva z Aventovo flaško, pa se je naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] skoraj zadavila. Potem sva poskusili eno flaško, ki ima kavčukovo dudo in je bilo boljše. Mleko sva postopoma mešali z vodo, vsake tri dni močnejo dozo, da se navadi okusa. Poskusi ji ponuditi svoje mleko po flaški, da vidiš če bo flaško sprejela. Me je pa naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  ta torek presenetila, ko sem ji ponudila lonček od Tupperwarre, ga je tako zagrabila, kot velika punca. Včeraj sem ji ponudila Aventovo flaško z mehkim ustnikom in ji je tudi malo uspelo. Ji pa mleko v vseh primerih poceja po bradici.

Upam, da vama bo uspelo najti eno rešitev.

P.S.
Tudi naša ne mara dude.




kimi -> RE: navajanje na flaško (11.5.2006 13:57:30)

Tida naj te potolažim s svojim problemom. Moja punčka je do 6 meseca samo dojena...pri 5,5 mesecih se je teža ustavila kar je pomenilo da imam premalo mleka. Začeli sva z dodajanjem...vendar ne po flaški po žlički ki jo je do njenega 6 meseca močno zavračala. Torej sva se samo dojili...po 6 mesecu pa sem se mučila z njo in hranjenjem da sem vso svojo energijo in veliko časa porabila samo za to. Na začetku ji je falilo le 10 ml ki jih je po žlički pojedla v 10 minutah...potem si predstavljaš kako je bilo ko je morala pojesti 60 ml....najprej pol ure dojenje potem pa 1 uro dodajanje....v glavnem groza. Od 6 do 8,5 mesecev sem jo hranila po žlički. Pred 2 tednoma sem imela vsega na vrh hlave, ker ko je jedla po žlički sva vse posvinjale od parketa, stolčka, oblek,stene ker me je velikokrat udarila po roki mleko je pa kar letelo naokoli. Torej odpravila sem se v dm in rekla...imam vsega dovolj sprejela boš flašo in konec. Kupila sem novo nukovo flaško z lateks cucljem...cucelj pa ni tak kot pri prvih flaškah...ampak se kar razširi kot dojka. Ko sem ji dala flašo prvič je malo jokala ampak jo je zagrabila vendar po flaši ni znala kesti. Toliko je vlekla da se je cucelj kar skupaj zlepil, ker ni bilo zraka...in ji moram malo vrteti flašo da zrak zraven pride. Važno je da jo je zagrabila, ker hranjenje po žlici je zamudno in zelo naporno. Ta flaška ima barve obročke za zašraufati flaško in brva pokrovčka je tašna kot obroček. Poskusi mogoče bo pa prijela. Moja se še sedaj pred hranjenem kakšno minutko dere amapk ko pa zagrabi je pa ok. Sem napisala cel roman...upam da ti bo kaj pomagalo. Veliko sreče




Tida -> RE: navajanje na flaško (11.5.2006 15:53:37)

Hvala za vzpodbudne besede. Najprej sem jo tudi jaz navajala na aventovo flaško pa se je davila. Potem pa sem tudi jaz kupila tole Nuk-ovo ampak je vseeno noče. Npče pa niti mojega mleka po flaški. Verjetno je problem ker ne ve da je flaška za vleči.
Bom jo dajala po žlički nekaj dni da se navadi okusu.

Po drugi strani pa me daje slaba vest ker sem naveličana nočnega dojenja. Rada bi dojilia ampak vsaki dve uri vstajati pa tudi ne zmorem več. Včasih sem kot cunja.

Hvala še enkrat in LP.




Anonimen -> RE: navajanje na flaško (11.5.2006 19:39:02)

Tudi pri nas je bilo tako, flaške ni hotela niti pod razno.

Od 4. meseca smo ji hrano dodajali-dopoldan frutek, zvečer rižolino z adaptiranim mlekom. Te jedi lahko dodajaš že od 4.meseca; lažje nam je šlo z njimi po žlici kot z mlekom.




sarazan -> RE: navajanje na flaško (11.5.2006 22:06:50)

Saj mogoče bom čist "mim usekala". A z magičnim lončkom se ne da dati mleka?
Mi se še samo dojimo (3 meseci), ampak razmišljam ali bi jo sploh navajala na cucelj na flaški. Raje bi kar prešaltala na kozarček in žličko, ko bo treba karkoli dodajat oziroma uvajat.




Anonimen -> RE: navajanje na flaško (11.5.2006 22:09:35)

Seveda se da z magičnim lončkom! Kar poskusi,čimprej!

Je pa večkrat tako, da tisti dojenček, ki  noče flaške (plastika) noče niti magičnega lončka (tudi plastika).




kimi -> RE: navajanje na flaško (12.5.2006 15:04:35)

Moj prvi otrok se je hranil po aventovi flaški...ko sem mu dala v magični lonček čaj ga sploh ni znal piti...nasploh pa ni podobno bradavici in mislim da bi se težje navadili kot na preavi cucelj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pač moje mnenje. Jaz sem vztrajala trdo sem jo prijela in ji na silo dala flaško res da se je drla vendar je na koncu zagrabila. Bile sva v pediatrični in kar so ji dali po flaši je morala po jesti in konec...pa če se je še tako drla.




Stran: [1]