Ločeno pranje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Anonimen -> Ločeno pranje (10.5.2006 23:20:59)

Na sosednjem forumu sem brala o ločenem pranju dojenčkovih oblačil. Jaz perem vse skupaj (tudi moje in moževe sp. hlače in nogavice in otrokove bodyje) pa z navadnim mehčalcem (ne sensitive) že od prvega dne, kar smo doma iz porodnišnice. Pa sem se malo zamislila... Kako perete vi?

LP

lelaval -> RE: Ločeno pranje (10.5.2006 23:59:52)

Jaz sem prve mesece prala ločeno (a v bistvu le bodije, žabice in pleničke - le te še sedaj perem posebej, a ne sprašuj zakaj - verjetno stvar navade), sicer pa ne. Pa tudi mehčalec uporabljam enak, kot za nas vse ostale.
Če si do sedaj prala vse skupaj, lahko brez skrbi še naprej, saj nisi omenila, da bi mu kaj zato škodovalo. Čim manj kompliciraj.

Anonimen -> RE: Ločeno pranje (11.5.2006 0:07:12)

Jaz tudi pravim čimmanj kompliciraj.saj otrokove večinoma stvari peremo na 90 stopinj ( bombažne pleničke,body-e,majčke bele itd),no vsaj jaz hehe.
Jaz nikoli nisem prala ločeno in uporabljam enak mehčalec za vse.

CUKRČEK -> RE: Ločeno pranje (11.5.2006 6:26:56)

Nikoli nisem prala ločeno.....vedno skupaj od vseh z istim navadnim mehčalcem.

Anonimen -> RE: Ločeno pranje (11.5.2006 6:30:51)

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Nikoli nisem prala ločeno.....vedno skupaj od vseh z istim navadnim mehčalcem.

Jaz isto.

skuštrana -> RE: Ločeno pranje (11.5.2006 6:36:09)

Nikoli nisem prala ločeno. Edino, dokler je bila še manjša, nisem uporabljala mehčalca.

Marogica -> RE: Ločeno pranje (11.5.2006 6:39:28)

Anonimna, perem enako kot ti, torej z mehčalcem, ki ga vedno uporabljam in ločujem samo po barvah ali strukturi(npr. volna) oblačil.

DORI -> RE: Ločeno pranje (11.5.2006 7:38:45)

Samo prvi mesec sem prala ločeno. Sem pa vedno uporabljala mehčalec kot za vse nas. Nikoli nisem kuhala cunj (90 °C), razen, če so bile malo pokakane, potem sem morala, da je šla stran tista barva.
Mislim, da bolj, ko paziš, bolj so ti otroci delikatni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

fionaP -> RE: Ločeno pranje (11.5.2006 9:11:57)

Peremo skupaj, brez mehčalca, sušimo v sušilcu.

bskrle -> RE: Ločeno pranje (11.5.2006 9:26:30)

Na materinski šoli svetujejo ločeno pranje do konca 6. meseca, s polovično količino praška in dvojnim izpiranjem.
Ko mi je znanka vrnila cunjice so prav "smrdele" od praška in mehčalca. Jih bom preprala.
Jaz bom zagotovo vsaj prva dva meseca prala ločeno.

SašaR -> RE: Ločeno pranje (11.5.2006 10:39:33)

prvi mesec ločeno, potem pa vse skupaj. perem na 60.

Maleal -> RE: Ločeno pranje (11.5.2006 11:00:45)

Nikoli nisem prala ločeno.....vedno skupaj od vseh z istim navadnim mehčalcem.

Enako.

CIPRESA -> RE: Ločeno pranje (11.5.2006 11:13:10)

Tako kot ti ne ločujem cunj, perem pa brez mehčalca ker ga ne potrebujem - imam sušilni stroj

dskubin -> RE: Ločeno pranje (11.5.2006 12:41:33)

ločeno sem prala moje stvari (brisače in spodnjice) dokler sem imela čiščo ;)
drugo pa ločujem po barvah

Stran: [1]