ČebelicaMaja -> spanje enomesčečnega dojenčka!? (10.5.2006 22:29:04)
|
Pozdravljene! Čisto sem že obupana, saj več ne vem, ali je to normalno in kako bo vse skupaj dolgoročno vplivalo na otroka:-( Gre namreč zato, da imamo zeloooo močne krčke (preverjeno- smo bili že na Metelkovi, ker je jokala cel dan in smo se dobesedno ustrašili kaj je narobe) in mislim, da posledično tudi čez dan skoraj nič ne spi, saj jo zelo kmalu stisne krček in začne krčevito jokati, zato več ali manj zadrema v naročju, včasih v posteljici, včasih pa na počivalniku v dnevni, a vsega skupaj le za kakih 15-20 min, potem spet jok in tako naprej... malo dalj spi le v vozičku, a to je le kako uro, uro in pol, potem se okoli 11 umiri, jo umijemo in damo spat- čez noč je mirna in jo lepo prespi (2x vstanemo za hranjenje) do 9h zjutraj, potem pa znova... dopoldne je vsaj malo bolj mirna, potem pa se počasi stopnjuje do večera. Vem, da proti krčem največ pomaga čas, vse ostlo od masaže, kapljic in čajev smo že poizkusili, pa nič... s tem sem se sprijaznila, me pa skrbi, ker tako malo spi za enomesečnika(največ kakšnih 12 ur na dan), saj se med spanjem sproča rastni hormon... kmalu imamo pregled, kjer nam bo pediatrinja povedala še kaj več, zanimajo pa me tudi vaše izkušnje, saj vem, da je vsak dojenček samosvoj, toda knjige so le knjige in tam piše, da naj bi tako majhni dojenčki spali od 14 do 20 ur dnevno. lp
|
|
|
|