LPP in voziček (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tinkatonka -> LPP in voziček (10.5.2006 15:51:55)

HoJ!

Ker bom nekaj dni brez avta, premišljujem o tem, da bi šla v Ljubljano z avtobusom, vendar si tega v praksi sploh ne predstavljam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ok če so to novi avtobusi, ki so nizki in brez stopnic, zapelješ voziček gor in je, kaj pa če pride tisti star avtobus, ki ima tri stopnice, kako pa takrat??

Praktični nasveti ZELO dobrodošli (imam voziček PP Pramette).

Aja še to...ali moram za voziček dati še en žeton več??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




lumpy -> RE: LPP in voziček (10.5.2006 16:12:09)

Ne vem kakšni avtobusi vozijo pri vas po mestu, pri nas so vsi taki , ki imajo spodaj prtljažnike za prtljago, v tem primeru ni problema ker dajo voziček spodaj, ti pa greš z malim gor.

V nasprotnem primeru...pa ne vem...

Mogoče pokličeš prej na sedež avtobusnega prevozništva in vprašaš za nasvet, kako najlažje, ti bodo že povedali.




Anonimen -> RE: LPP in voziček (10.5.2006 16:12:39)

Za osebno prtljago (do 10 kg) in zložljive invalidske vozičke doplačilo ni potrebno.

http://www.jh-lj.si/index.php?p=4

mal si pa tukaj preberi. Za voziček bi rekla, da se da gor tako kot invalidski. Ena vrata od avtobusa morajo nujno imeti vhod za invalide. Tudi na tasatarih. Doplačaš pa ne. Vsaj jaz ne bi. Ne vem. Malo povprašaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] 




beti 1 -> RE: LPP in voziček (10.5.2006 20:16:36)

Jaz sem se ene parkrat peljala z vozičkom na troli(LPP). Dala sem samo en žeton mi ni nikol noben zatežil. Plikota sem spravla tud po štengah na bus, ko je bil mali kake tri mesce star in ne pretežek, če nimaš ravno hude smole se ponavadi najde kdo, ki je pripravljen pomagat.
Potem ko smo mel pa športni trikolesnik sem pa molila za ta novo trolo in imela ponavadi srečo, če ne pa eno spustiš, pa naslednjo počakaš. Moraš pa met otročka pripetega in obrnjenega v nasprotni smeri vožnje, pa fajn je če vzglavje malo dvigneš, da ni možnosti da ven odleti, če fejst zabremza. Najlažje ti bo če lahko gor montiraš lupinco.
Če sem kaj pozabila pa še enkrat vprašaj.
lp
beti 1




simona2 -> RE: LPP in voziček (10.5.2006 20:25:28)

Jaz kar pogosto uporabljam LPP, pa imam tudi PP Pramette. Če je ta nova trola sploh ni problema, če pa je tastara, pa jaz tudi kar primem voziček in ga dvignem (smo bolj lahka kategorija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Včasih pa tudi spustim trolo, če se mi ravno ne mudi, saj jih večina vozi na 5-10 minut in skoraj gotovo je ena nova.

Probaj, če ne druga, bo neko novo doživetje, nima bit pa kaj, saj se res skoraj vedno najde tudi kdo, ki je pripravljen pomagat dvignit voziček. 




Stran: [1]