sarazan -> RE: pogrevanje izbrizganga mleka & shranjevanje mleka (12.5.2006 22:42:56)
|
Ker nekoliko bolj razumem proces, ki se dogaja na nivoju molekul, bi rada podala svoj vidik. Mikrovalovi v mikrovalovni pečici dajo molekulam (predvsem manjšim, kot je molekula vode - voda pa je prisotna v vsaki hrani ali pijači) na hitro toliko energije, da začnejo rotirati = krožiti. S tem načinom gibanja, ki je prisiljeno in ni v harmoniji z nihanjem in translacijo, se vse molekule med seboj zaletavajo in tako spreminjajo naravno strukturo hrane in pijače. Ta hrana in pijača, ki je ogreta po tem postopku ima manjšo hranilno vrednost, pri določenih snoveh pa celo izniči njihovo funkcijo, ki bi jo sicer imele v našem telesu. Upam, da nisem preveč zakomplicirano tole povedala. Z drugimi besedami: želodec je poln, rit pa prazna, bi rekla moja babica. Hrana enostavno izgubi svojo "energijo".
|
|
|
|