bori1
|
Tudi jaz sem rodila z epiduralno, pa se vendar z mojimi predhodnicami ne strinjam. Da se razumemo, da sem epiduralno želela sama in jo tudi dobila, da ne bo pomote na izključnoi mojo zahtevo/prošnjo. Vstavljanje katetra je opravila v PO dr. Mlakar brez najmanjše bolečine in "zapreke". Edino kar je bilo "narobe" je to, da mi je takrat tekla že 3 flaša popadkov, ki sem jih predihoval kot,... in so boleli kot,.. in ker je bil moj porod v celoti sprožen, sem morala anesteziloginjo po nasvetu babice Jane, dvakrat opozoriti naj preneha, da sem popadke predihala. V času vstavljanja katetra sem bila odprta že 8 cm, če ti povem v urah - ob 7 so mi predrli mehur in dali prvo flašo popadkov, ob 12 sem dobila kateter - popadki pa eden na drugega. Prijelo je takoj in to, na žalost/na srečo še preveč. Čutila nisem ničesar več, ne popadkov, ne otroka, ne nog, ne nič. Hčerka je rojena 2 uri po EA - s slabim Apgarjem, brez dihanja, z ležanjem 3 sester na mojem trebuhu, ker nisem dobesedno čutila nič, nič tiščanja, moči nisem imela za pritiskanje, ker nisem čutila mišic in tudi popadkov nič. Ko so jo nekako spravili ven ,moja princeska seveda ni zadihala, ker je bila baje "omotična", ali od intenzivnosti umetnih popadkov, ali od Ea, ne vem. Ko sem jo dobila končno v roke sem rekla, da ni bilo vredno 2 uri ne čutiti nič v njeno škodo. Tega zagototvo ne-bi ponovila. Torej moje mnenje; Za mamico je rojevanje z EA odlično(po katetru brez popadkov in tudi z doblejnimi 20 šivi, ki sem jih začutila šele drugi dan), vendar se v mojem primeru za otročka mi najbolje izteklo. Danes je z hčerko hvala bogu vse o.k. Noseča sem 34. tedne in moj dragi spet navija za EA. Pa sem se odločila, da tokrat ne. Kako bom opravila z rojevanjem po naravni poti, še ne vem, vendar, če se bo na račun moje bolečine, moj novorojenček vsaj 5% bolje počutil kot sestra je vredno,... Upam, da te nisem zamorila, to je pač moja izkušnja. Odloči se kot paše tebi, saj je porod največji in najpomembnejši dogodek v tvojem življenju. lp, Bori
|