|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kam greste same z dojenčki?
8.5.2006 22:24:23   
kzlato
Midva s sinkom greva z vozičkom na sprehod, redko tudi v trgovino, ker ne zdrži dolgo v vozičku. Star je šest mesecev in težak 9,5 kg , tako da ga težko nosim naokoli. Da pa bi šla z avtom v Lj, v Baby center ali kam drugam sama z njim lahko pozabim, saj pri nas vožnja zgleda tako, da jaz sedim zadaj pri njem in se ves čas ukvarjam z njim, s seboj imava cel kup igrač. Če je zadaj sam se skoraj razpoči od joka. Je pa že v sedežu 9-18 kg, ker je zelo velik, ampak saj v lupinici je bilo isto. Kako pa je pri vas?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kam greste same z dojenčki?
8.5.2006 22:31:43   
rija
Pusti ga malo jokati. Jaz sem mojega v začetku, zdaj pa je super, saj še jokca malo, ampak je bistveno bolj priden kot v začetku.
Midva greva sama povsod:v mesto - vožnje ca. 15 minut,  v trgovino, na sprehod, v Avstrijo po nakupih,....če bi čakala, da naju ata vozi, potem bi mogla večino časa doma presedeti, ker je revež non-stop v službi....

Čimmanj kompliciraj in predvsem otroka navadi, da se nekam gre.....pa srečno!

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kam greste same z dojenčki?
8.5.2006 22:36:24   
Anonimen
Na sprehod, na kavo, v trgovino, v shopping center....Saj ne, da je vedno tiho&pridna, ampak to tudi doma ni...
Ne se preveč obremenjevat s tem, da joka; veliko dojenčkov & malih otrok joka. Tudi ti moraš živeti, iti med ljudi, v trgovino oz. kamorkoli, kamor želiš in ne samo sedeti doma & čakati, da ustrežeš vsaki njegovi želji.
Če ti je težko sami, ko joka zunaj, prosi koga, naj gre s tabo; mamo, prijateljico,...

(odgovor članu kzlato)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kam greste same z dojenčki?
8.5.2006 22:46:32   
lelaval
Vsepovsod lahko grem sama, ker je ful pridna. Se tudi zelo rada vozi v vozičku - pri 11 mesecih. Kot so ti že rekle - čim manj kompliciraj.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kam greste same z dojenčki?
8.5.2006 23:00:23   
SPORTINA
Jaz grem z dvema (10m in 5l) povsod tudi sama (tudi 2h vožnje)....
Če bom čakala doma, da se mož vrne iz službe, potem nebi
med tednom nikamor šli.
Izlete, nakupe, obiske prilagodiš otrokom. Tako da ne mučiš njih in ne sebe.
Tudi v trgovino grem večkrat sama in pripeljem z vozičkom večino stvari (danes recimo prešek+plenice+ostalo...).

Vse se da...
Otroci ne smejo bit naši sužnji in odsvisneži in ne obratno...

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kam greste same z dojenčki?
8.5.2006 23:01:31   
petja
Povsod user posted image . Imam pa taktiko, da ji v lupinico (ko se kam peljeva) zložim vse njene najljubše igrače, da se zamoti. Itak malo spi, malo se igra, malo tečnari, pa jo mal pobožam ... pa gre. Nikoli pa ne mislim sedeti zadaj, ker se bo potem navadila in bom zadaj sedela še takrat, ko bo že v šoli user posted image .

Z vozom greva pa tudi povsod - zdaj je itak ful vesela, ker sem jo prestavila v športni del. Pa spet ista taktika - ogromno igrač okoli nje. Pa malo zaspi, malo okoli gleda, ko sva v trgovini ji dajem stvari, ki jih gledam, v roke (porcelan ne pride v poštev user posted image ) pa se zamoti. Nimamo težav. Jokca samo takrat, ko je lačna. 

V kakšnem vozičku ga pa voziš? A vidi ven?

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kam greste same z dojenčki?
8.5.2006 23:02:05   
soncek&luna
povsod greva sama.... nimam druge izbire, ker sva s sonckom sama user posted image ... imam pa sreco, da je izredno priden in da se tudi z avtom rad vozi in mu tudi vec urna voznja ne dela problemov

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kam greste same z dojenčki?
8.5.2006 23:06:50   
Ezi
Tudi mi trije (2leti in skoraj 3 mesece) se dosti potepamo. Z enim samim mi itak ni problem nikamor priti, sva s ta starejšim res objadrala celo Slovenijo, ko sem bila na porodniški. Zdaj, pa le pazim na uro, da ne bom otrok v nekaj silila, če je mogoče čas za spanje. Res je, prilagodiš se, vedno moraš imeti s sabo nekaj za pojesti in za popiti in gasa!
Priznam pa, da malo cvikam, ker gremo sami trije na Pag in me skrbi, kje se bom lahko ustavila za dojenje ...

(odgovor članu SPORTINA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kam greste same z dojenčki?
8.5.2006 23:08:10   
NRMM
Midve greva tudi povsod ali z avtom ali z vozičkom, ker če bi čakali atija, bi lahko bile celi teden doma. Ker je res zeelo pridna ni nikoli problema. Čim manj treba komplicirat pa je vse ok.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kam greste same z dojenčki?
9.5.2006 8:25:33   
nejča
Povsod greva skupaj, z vozičkom tudi na bližnje griče, če le ni preveč korenin. V avtu, kadar je sam, pa zadaj vedno zaspi in gremo lahko ful daleč. Če je kdo zraven, postane pa tečen.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kam greste same z dojenčki?
9.5.2006 8:33:07   
Anonimen
Midva sva šla samo bolj na kratke sprehode, ker mulc v vozičku niti pod razno ni nikoli spal, ampak je zelo kamlu ratal zelo siten. Pa ga prav zanaalašč nisem nikoli vzela ven, da se ne bi tega navadil. Ni imelo haska, težil je 100 na uro.
V avtu je bilo dretje, da sem morala ustaviti, ker sem mislila, da se bo zadušil. No, hvala bogu ga je pri kakšnem letu vsaj v avtu dretje minilo.
Tako da se sama akakšnih večjih podvigov nikakor nisem šla.

(odgovor članu nejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kam greste same z dojenčki?
9.5.2006 8:39:28   
Nej
Tudi naš se je v vozičku začel čez čas jokat. Pa sem se enkrat odločila in sem ga pustila. In se je pomiriluser posted image . Zdaj ni več takega problema. Vedno samo preverim, če mu je vroče ali če je žejen, če ne ga pa pustim da se joče. Pa je vsaki dan boljše. v avto nimamo problemov, večinoma spi.

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kam greste same z dojenčki?
9.5.2006 8:41:05   
Romcka
mi tudi povsod sibamo:) sej vcasih tuli, pa se folk obraca v kakem soping cetru - sam se ne sekiramuser posted image
sicer v avtu se sedim z njo, sem pa opazila, da je pridkana tudi ce sedim spredaj...tak da bomo to pocasi nehali prakticirat.... Po novem pa jo dam v nahbtnik in greva povsod....mogoce bi tvojo pikico kdaj dala v kengurujcka, pa bi vec vidla in ne bi blo ji tecno?
fajn bodite pa cimvec okoli letajte..
pozdravcek
R

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kam greste same z dojenčki?
9.5.2006 8:54:24   
viv_
Midve sva tudi povsod letali sami. Največji podvig je bil pa pri 3 mesecih, ko sva šli v Trst na letališče po ene Angleže, pa naslednji dan, ko sva jih peljali na celodnevni izlet v Rogaško user posted image

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kam greste same z dojenčki?
9.5.2006 10:27:48   
KBM
Mi gremo tudi vsepovsod lahko z vozičkom pa še v avtu je full pridna - nič se ne joka.Tudi na dolgo vožnjo zdrži brez joka,ona se igra z ropotuljco in gleda skozi okno in ni panike!

Lp čeprav deževen

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kam greste same z dojenčki?
9.5.2006 11:20:13   
kzlato
Hvala vsem za vaše izkušnje. V vozičku vidi vse, tudi avtosedež je takšen, da vidi ven (Romer King), vendar zaenkrat nič ne pomaga. Tudi v kengurujčku mu ne paše, v hojci tudi ne, jaz pa ga ne morem poslušat, da se joka, ker se začne ful dreti. Je pa res, da od rojstva bruha, tako da se je do zdaj že čisto razvadil na rokah in sedaj že lepo to izkorišča. Tudi zaspi samo tako, da ga nosim in mu pojem. Res je naporno, jaz sem "premehka" in me je lepo navadil, da počnem kar njemu paše. Je pa res, da smo ga čakali dve leti in bomo zdržali, saj je vsak dan večji.

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kam greste same z dojenčki?
9.5.2006 12:19:21   
kati*
tudi pri nas ni zdržal v vozičku - a smo vztrajali in danes je že super in greva lahko sama za precej ur v mesto. Se je parkrat zjokcal, ker drugače ni šlo. Še zmeraj pa poskrbim, da nisva nikoli preveč oddaljena od prostorov, kjer lahko podojim ali ga pa malo uspavam, da lahko pol spi v vozičku, ker naš frajer še vedno nikoli ne zaspi sam od sebe v vozičku.

Kar se pa vožne v avtu tiče, pa je precej bolje od kar imamo velik avtosedež pa tudi zelo hitro zaspi. Se je pa tud že fajn zjokal.

_____________________________

lp, K

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kam greste same z dojenčki?
9.5.2006 14:02:16   
Maleal
Naš se zelo rad vozi v avtu tak da ni problema.Hodima na sprehode,po nakupih,do kolegice v mesto in pol na kavo in je zelo priden.Grem vsepovsod kjer se gre peljat z vozičkom,sovražim le trgovine kjer ne moreš z vozičkom not ala mariborski mass.user posted image

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kam greste same z dojenčki?
9.5.2006 22:59:28   
Dashenka
Povsod sva šibali sami.
Od pomladi do konca jeseni sva bila vsak dan zunaj od 11-12ih pa do 16-17ih.
Vmes sva najmanj 2x jedli in se nekakrat tudi previli -  odvisno od prebave, sevedauser posted image .

Navadno se se ptepali po centru LJ, po stari LJ,  Trnovem, Rožni dolini, Tivoliju itd.
Nekajkrat sva tudi skočili na morje, do Portoroža, dvakrat sva šli v shopping v Trst.

V vozičku se je zelo rada vozila. Večja je bila gužva okoli nje, bolj je uživala.

Med vožnjo v avtu pa takoj kinkne, tako da destinacije o 1,5ure sploh niso problematične. Spala je tja in nazaj grede.

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kam greste same z dojenčki?
9.5.2006 23:10:47   
Marogica
Jaz z otrokoma, do ca 1 leta, no pa še sedaj(17 mesecev) ravno nisem hodila naokoli, če to ni bilo potrebno. Ne sama, ne z možem, pa ni bil problem, ne avto, ne voziček, ne ...nič. Edini problem, ki sva ga videla midva z možem, je bil ta, da se nama je zdelo nepotrebno, da vlačila otroka po npr. vsakodnevih nakupih, ali npr. kupovanju čevljev zame, ali hlač za moža. Je matranje za vse udeleže.
Midva sva šla sama na sprehod, pa še to samo v zimskem času, od pomladi do jeseni smo pa na vrtu pred hišo, kjer se lepo razkomotimo kar vsi in to kar čez cel dan.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kam greste same z dojenčki?
10.5.2006 20:47:17   
Bonnie_RR
Jaz grem sama s tamalim večinoma kar na kakšen sprehod v okolici, včasih zavijeva tudi v kakšen nakupovalni center, kjer kaj nakupim ali pa samo razgledujem. Tudi z avtom se kam odpraviva, čeprav še nisva šla sama za dlje kot 15 min vožnje. Mi je pa ful všeč, ko me user posted image ves čas med vožnjo z zanimanjem opazuje, jaz pa mu pripovedujem, kam greva... Mi s tamalim ni težko kam sami it, ker je ful priden in mi ne dela problemov. Pa tudi, če bi se kdaj kaj jokal, se ne bi sekirala. To so pač dojenčki oz. otroci.
Ko pa gremo vsi skupaj kam z avtom, pa po novem že sedim spredaj. No, saj nikoli ni bilo problemov, ker je vedno med vožnjo spal, vendar me je bilo skoz nekako strah, da bo kaj bruhal (namreč kar dosti poliva).

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kam greste same z dojenčki?
10.5.2006 22:30:31   
Seven*
No, pa da se ne bodo oglasile same take ki nimajo problemo.

Nasa Ema je pa kot veter. Enkrat piha v levo, enkrat v desno. Vcasih je pridna, vcasih se pa dere za znoret. In ker sem dost slabih zivcev si naredim zadeve cimbolj preproste, zato sama prakticno nikamor ne grem. Edino, ce se dobim s prijateljicami z otroci, Takrat se mi zdi lazje, ker vem da razumejo. Ker si ne predstavljam da se mi zacne sredi trgovine dret tako kot zna samo ona in bi jo potem morala nest ali pa poslusat. Saj ne vem kaj je hujse.. user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu kzlato)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
10.5.2006 22:37:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kzlato)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kam greste same z dojenčki?
10.5.2006 22:47:52   
cmokec
Midve s Pio (6,5 meseca) sva tudi povsod skupaj. Le da hodiva večinoma na sprehode in v vozičku takoj zaspi. Jo namenoma dam zmatrano v voziček, da je dalj časa pri miru, pa še vzunaj se bolje naspi. V trgovino hodim redko, pa še to po kako drobnarijo, v malo večji trgovini je bila parkrat. Pa je pridna. Tolk gleda okol, da pozabi sitnart. Samo men je bolj it v naravo, al pa samo po naselju, kot pa v trgovske centre. Vožnjo dobro prenaša, a same se še nisva nikamor odpravlje. Vse izlete delamo skupaj, ker sva čez teden tako brez avta. Pa tudi nebi upala sama z avto. Kaj pa, če se po poti kaj naredi? Ne vem, sem bolj ziheraš za take podvige. Pri Sari sem bila bolj pogumna, tu pa ne čutim potrebe.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kam greste same z dojenčki?
10.5.2006 23:14:42   
KODA
Povsod ,sem šla z njima.Ni problema pri vožnji.
V Maribor k tašči,pa k žlahti v Koper.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




SPANJE
riba5

KDAJ GRE SPAT VAŠ DOJENČEK

19.00 (24%)

20.00 (38%)

21.00 (22%)

22.00 (8%)

KASNEJE (5%)

PREJ (2%)


Število vseh glasov: 205

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!