Narok o preživnini (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Narok o preživnini (8.5.2006 22:15:34)

Koliko časa traja in kaj vse te vprašajo? Verjetno je glavna tema preživnina, vendar me zanima tudi ali se spuščajo še v kake druge zadeve npr. o stikih in obiskih? Ali je potrebno imeti s seboj plačilne liste?

Ali je res potrebno na CSD-ju nujno urediti stike in obiske za otroke?

mami od Filipa -> RE: Narok o preživnini (8.5.2006 22:24:17)

Vse skupaj traja kakšnih 10 - 15 minut. Sodnica prebere vajin sporazum in vaju od točke do točke sprašuje, če se z navedenimi stvarmi strinjata. Vkolikor rešujeta le preživnino, se v stike ne spušča. Plačilni listi so obvezni in sicer za obdobje, ki ti ga določijo in to tudi napišejo v vabilo na narok. Prinesi fotokopije plačilnih listov, ker jih obdržijo. Po končanem naroku počakata zunaj še kakšnih 5 minut in odlok o preživnini dobita v roke.
Upam, da sem pomagala.

Anonimen -> RE: Narok o preživnini/za mami od Filipa (9.5.2006 8:08:58)

Za mami od Filipa:

kaj pa če se o preživnini s partnerjem ne moreva zmeniti glede zneska, a se potem na tistem obrazcu oziroma predlogu, ki ga sama sestavim izsusti ta stavek in se napiše, da se glede preživnine ne moreva zmeniti in potem sodnik na podlagi njegovega OD in mojih stroškov določi preživnino.

In ko oddaš na sodišču ta predlog, ki ga sestaviš sam, koliko časa čakaš, da te povabijo oz. da naju povabijo na narok oz. srečanje?

Hvala za odgovor.

mami od Filipa -> RE: Narok o preživnini/za mami od Filipa (11.5.2006 7:50:23)

Če se o preživnini s partnerjem ne moreta dogovoriti, to naredi sodnik - glede na OD obeh in spisek stroškov, ki jih imaš z otrokom (tudi tega prineseš s seboj na narok).
Od oddaje vloge v vložišče, pa do naroka, sem čakala kakšen mesec. Gre kar hitro.

Anonimen -> RE: Narok o preživnini/za mami od Filipa (11.5.2006 7:55:41)

Mami od Filipa, poslala sem ti na privat še nekaj.

Iskreno hvala za pomoč.

Stran: [1]