barakuda -> RE: skuta, mleko & co (8.5.2006 16:26:45)
|
- kako ponudite vašim dojenčkom skuto? od kdaj? tam od 6. meseca naprej. Če je skutka sadna mu jo dam brez vsega, če pa je navadna, pa mu noter umešam kakšno sadje. - kako pripravite mlečno žitne kašice - tisti, ki ne dajete kravjega mleka? a adaptirano mleko lahko vre? tudi jaz sem najprej kupovala kašice, ki so se delale z vodo, potem pa sem počasi začela uvajati tudi te z mlekom, sem pa uporabila alpsko mleko (pil pa je še vedno adaptirano mleko) Ne, adaptirano ne sme vreti, niti se ne sme pogrevati (tako piše na škatli) - zelenjavne kašice zaenkrat (6,5 meseca) pripravljam tako, da zelenjavo skuham in zmiksam. kdaj pa se začne zaresno kuhanje, ko na lju prepražiš malo čebulce pa česenčka... s čebulo sem mu začela pripravljati tam nekje po sedmem mesecu in je resnično boljši okus, kot pa prej, tudi veliko bolj z užitkom je jedel - kdaj ni treba hrane več zmiksati, samo pretlačiti? čisto od otročka odvisno. Našemu je še vedno potrebno zmiksati, ker drugače se kar davi in mu sili na bruhanje. Pa ima dva zobka, ki pa mu očitno ne pomagata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No, samo se trudiva, da mal tudi prežvečiva tako s kakšnim piškotkom, kruhkom itd.
|
|
|
|