paprika (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

Vanja-7 -> paprika (8.5.2006 11:28:35)

Danes bom sadila papriko, ker jo prvo leto, me zanima koliko more biti prostora med njima. Nekje sem prebrala, da morata biti po dve sadike skupaj, za kaj je to fajn, če katera ve.

dulcinea -> RE: paprika (8.5.2006 12:42:38)

Moja mami paprike posadi v vrstice pribl 20 cm razlike v širiino in po dolžini. Da pa tudi po dve ali celo po tri skupaj če so bolj slabe. Ne vem sicer zakaj, samo vem da smo to prebrale v enem strokovnem članku. Ti kar daj več paprik skupaj. (mogoče zaradi opore al kaj vem kaj)

Upam, da ti še katera druga svetuje.
LP; D

PS: Pri nas je vedno kar nekaj paprik, samo niso tako debele kot če jih kupiš pri pridelovalcu paprik.

Teja N -> RE: paprika (12.5.2006 10:36:57)

Paprike in sorodne rastline - npr.feferone se vedno sadi po dve skupaj. Mogoče se smešno sliši, sam pravijo, da imajo rade družbo in tako bolje uspevajo...mogoče je pa res kaj na tem.
Pa kakih 20 cm med enim in drugim parom.

Lp,
Teja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

malecka -> RE: paprika (16.5.2006 12:41:57)

ni res da se morajo paprike saditi po dve ali več to je zmotno mišljenje, to so delale stare mame če slučajno ena odmre.
če sta po dve skupaj porabi paprika ogromno energije za liste in rast v višino. če pa je ena sama , pa porabi energijo za cvete in naprej za plod.
sadili naj bi jih v razmaku najmanj 50 cm, ker paprika potrebuje prostor, priporočljivo je tudi posaditi papriko pod folijo, ker ima rada toploto in vlažno zemljo. zato v sušnih dneh paprika zagreni.

Stran: [1]