NRMM -> RE: kako zaceti s hrano (10.5.2006 22:15:59)
|
U madonca mojca zdej si se pa mal razjezla [sm=smiley2.gif]. Moja je stara 4,5 mesece in z gosto hrano sva začeli en teden pred 4 meseci. Najprej sem začela z zelenjavo in sicer s korenčkovo kašico, pojedla jo je 4 žlice in to sem ji dajala 3 dni, potem čežanico iz jabolk tudi 3 dni, pa cvetačo 3 dni, bučke, hruško, banano......in ko sva vse to sprobali sem začela med sabo mešati vse te stvari. Zdaj že imava dopoldansko malico samostojni sadno/zelenjavni obrok. Kombiniram pa kašice tako, da ji dam en dan npr.banano,ki bi naj zapirala, potem drugi dan ziher dobi kaj od jabolke, bučk, kar pač ne zapira in res nimava problemov z prebavo, sicer prdi kot velika, ostalo pa je ok. Zjutraj, ko se zbudi dobi adapt.mleko, potem ta kašica, pa spet adaptirano mleko, predzadnji obrok je rižek (navadn, babanin, jabolko+zelenjava vsi od MILUPE, ki se mešajo z vodo), po kopanju pa še flašo adaptiranega in ajo ajo. Tako bom najverjetneje še počela kakšne 3tedne, potem ji bom zamenjala rižek z zelenjavno/sadno kašico in rižek prestavila na zadnji obrok kdaj pa kdaj ali pa kdaj pa kdaj na jutranjega, pri nekje 6 mesecih pa računam, da bom začela z uvajanjem gostega kosila (ko se že lahko začne mesek), tako da nama bo ostal mlekec samo še za zjutraj in zvečer. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala! l.p. Irena
|
|
|
|