razpokana lička (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

*alja* -> razpokana lička (6.5.2006 10:07:27)

Nevem zakaj ima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tako rdeča in razpokana lička! Kožo na ličkah ima čist suho in ful rdečo, tako da me znanci sprašujejo če sem jo pozabla na soncu, da jo je tako zažgalo. Vendar ni od sonca! Mažem jo z Bubchen kremo ( bei sensibler und trockener Haut ), večkrat na dan, probala sem že tudi z Bepantenom in nič boljše!
Ma kera kak predlok kaj naj uporabim, da bo boljše?

Hvala!!

klepetka -> RE: razpokana lička (6.5.2006 10:22:35)

pri nas je bilo isto,mazala sem ga pa z niveino.Potem pa mi je v lekarni priporočila LIPOCREMO za občutljivo in suho kožo.In res je bilo kmalu boljše in upam ,da tako ostane.Zdaj ga pa skoz mažem s to kremo ;2x na dan(zjutraj in zvečer).Poskusi ,mogoče bo pa pomagalo.

ona -> RE: razpokana lička (6.5.2006 11:43:01)

Provaj namazat z olivnim oljem,naši je pomagalo,ker je imela suha lička!

Mana -> RE: razpokana lička (6.5.2006 12:12:24)

Včeraj sem dobila kremico na recept, ker se nam to z suho kožo in rdečino na ličkih vleče že 1 mesec. Notri je 10% ol. olje. Mi je pa rekla zdravnica, da neslednjič lahko že sami probamo mazati z olivnim oljem - čistim, ki se ga dobi v lekarni.
Danes je že vidno izboljšanje.

Upam da se kmalu uredi zadeva in lep pozdrav
M+M

sjug -> RE: razpokana lička (6.5.2006 16:04:28)

Definitivno pomagata mandljevo in olivno olje. LPS

tjaga -> RE: razpokana lička (6.5.2006 17:05:56)

Ognjičeva krema je bila naša rešiteljica.

Meceno -> RE: razpokana lička (7.5.2006 7:58:38)

Reči za hladilno mazilo in naj ti ga v lekarni naredijo, maže se lahko cela družina in lepo neguje kožo.
Če si iz mb dobiš tudi hladilno mazilo iz Galenskega laboratorija BebiVal ampak hladilno mazilo.

Nasvet... pri suhi koži so najboljše hidratantne kreme, mazila ,...olja sicer mastijo ampak otrok z suho razpokano kožo rabi intenzivnejšo nego, ki ne masti toliko ampak neguje in jo zavaruje pred zunanjimi vplivi.

Lp

Stran: [1]