počitnice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

evica23 -> počitnice (5.5.2006 16:13:17)

Pozdravljene!
Sem nova na forumu, s PDP 23.9. Zanima me kakšne izkušnje imate z dopustom, do kdaj gremo nosečke lahko na dopust in kako daleč. Ker imam pregled komaj konec maja, se najprej obračam na vas!
Hvala!

Anonimen -> RE: počitnice (5.5.2006 16:46:32)

Če se dobro počutiš, greš lahko na dopust do praktično zadnjega dneva ....Če greš po SLO, ni problema, tudi če te kaj prehiti, saj lahko rodiš v vsaki porodnišnici. Za tujino ne vem; vemo samo, da bi se porodnišnic na Hrvaškem od daleč izogibala.

Potuješ lahko tudi kam dlje, z avionom, dovoljeno ti je do 1 teden pred PDP.

Nea -> RE: počitnice (5.5.2006 16:54:18)

Potovanje z letalom je predvsem odvisno od letalske družbe. Pred tremi tedni sem letela z Jatom in so mi rekli, da brez zdravniškega dovoljenja lahko letim do 28. tedna. Po 28. tednu pa zahtevajo posebno zdravniško dovoljenje.

Kamorkoli boš šla-letela ne pozabi s seboj vzeti tudi materinsko knjigo. Jaz sem jo zadnjič pozabila, in so mi malo težili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Lp,
Nea

Anonimen -> RE: počitnice (5.5.2006 16:59:04)

Imaš prav, to potrdilo zahtevajo VSE letalske družbe; podpisati je potrebno tudi izjavo, da sam prevzemaš tveganje poleta (ne vem, kako točno se temu reče). Ampak 1 teden prej (in en teden po porodu) pa te praviloma ne spustijo več na avion.

KODA -> RE: počitnice (5.5.2006 21:21:18)

Jaz sem šla v 6 mesecu samo do slovenske obale,naprej se nisem upala,zaradi grozečega prezgodnjega poroda.

lelaval -> RE: počitnice (6.5.2006 7:59:11)

Jaz sem v 2. in 3. nosečnosti šla dober mesec pred PDP na Hrvaško obalo.

muha1 -> RE: počitnice (6.5.2006 9:02:29)

Mene je moja gin. skoraj nadrla, ko sem ji omenila ( v 8. mes nos.), da bi šla na Slov. obalo. Češ, da so na avtocestah  gužve, pa kaj bomo delali, če v koloni dobim popadke, pa še rešilec ne bo moral do nas, pa... V glavnem smo ostali doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

_katka_ -> RE: počitnice (10.5.2006 21:28:43)

PDP imam 8.10 in konec junija nameravava na dopust v Grčijo. Ginekolog je rekel, da ni problema. Za letalo sem tudi jaz slišala, da od sedmega meseca dalje potrebuješ potrdilo zdravnika. Za tiste, ki imajo strah pred letenjem, pa po mojem tudi prej ni priporočljivo. Jaz bom le prosila za sedež pri prehodu, da se bom lahko malo sprehodila. Kakšno pijačo več bom pa zagotovo tudi uspela nažicat.

LP

Anonimen -> RE: počitnice (11.5.2006 11:47:29)

PDP imam 25.09., pa bom šla v začetku julija na dopust na Krk...seveda pa vmes tudi na Slovensko obalo.......

NATAŠI -> RE: počitnice (12.5.2006 7:27:34)

jaz imam PDP 6.09. in greva 30.06. na morje za 10 dni z avtom do Šibenika. Če se počutiš ok potem ni nobene panike, veliko vode in postankov pa še klima je priporočljiva

Stran: [1]