podaljšanje porodniške? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


kzlato -> podaljšanje porodniške? (5.5.2006 11:10:18)

Ali mi lahko prosim katera pove kako do podaljšanja porodniške? Moj otrok bruha od rojstva, ima refluks. Zanima me kako se to ureja. Hvala za odgovore.




Naja31 -> RE: podaljšanje porodniške? (5.5.2006 11:13:50)

Pediater ti mora dati priporočilo.
Če on ne misli, da je podaljšanje potrebno, ga boš težko dobila.




Geja -> RE: podaljšanje porodniške? (5.5.2006 11:30:22)

Porodniško lahko podaljšuješ šele 1 mesec pred iztekom (pa da ne boš zamudila 30 dni pred iztekom!!!) torej malce prej...
Meni so jo podaljšali: razlog rojen v 36.tednu, zahiranček in zelo povečam mišični tonus. Sem pa vlogi priložila vse možne fotokopije od zdravnikov in pediatrov, od fitioterapije do pregledov za elergijo. Več kot imaš papirjev bolje je. Ti kar vse daj notri, potem bodo pa še sami pregledali kaj ja in kaj ne.

Upam ,da ti bo uspelo...
Jaz sem tako uživala še tiste 3 mesece  [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

čau,čau
Geja




Romcka -> RE: podaljšanje porodniške? (8.5.2006 8:26:23)

Naja...meni je v razvojni rekla, da se ne pise vec priporocil, ampak da so izvidi, ki jih je napisala ob pregledih dokumenti, ki jih prilozis....
cmok
R




Barči78 -> RE: podaljšanje porodniške? (8.5.2006 12:25:24)

Mene je pa pediater sam vprašal, če rabim priporočilo, da mi ga napiše. Drugače pa mi je zdravnica v razvojni ambulanti na izvide s temnim tiskom napisala Mati nujno potrebuje podaljšanje porodniškega dopusta. Tako, da so mi brez problema tudi podaljšali. Baje, da veliko dajo na mnenje zdravnika v razvojni. Ker mi je tudi gospa na CSD rekla, da če otrok hodi na fth običajno ne komplicirajo, kar se pa tiče alergij in podobnega, pa ne podaljšajo vedno.




KODA -> RE: podaljšanje porodniške? (8.5.2006 21:01:08)

Jaz sem dobila podaljšano pri tamlajšem na podlagi alergij,atopijskega dermatitisa in refluksa.Pri tastarejšem pa na podlagi GER-a,VUR-a,povišanega mišičnega tonusa.Pa oba sta nedonošenčka.
Obakrat sem priložila izvide in mnenja specialistov.




POKPOK -> RE: podaljšanje porodniške? (8.5.2006 21:34:12)

Smo čist frišni na podaljšani porodniški. Z vsemi možnimi izvidi pojdi na center in kar tam izpolni obrazec. Izbrana pediatrinja pa je rekla, da ona nič ne piši, baje upoštevajo samo specialiste.
Veliko sreče.





frka -> RE: podaljšanje porodniške? (8.5.2006 22:16:10)

lp rodila sem v 33 tednu naš dojenček ima povišan mišični tonus,nepravilno delovanje ščitnice, šum na srčku ...

Preden sem rodila sem bila na zavodu ali mi pol sploh pripada kako podaljšanje?




Tiamo -> RE: podaljšanje porodniške? (9.5.2006 7:57:13)

Lih prejšni teden sem oddala vlogo za podaljšanje porodniške na podlagi povečanega miščnega tonusa in obiskov pri fozioterapiji. Porodniška se mi konča 8.7. Priložila sem izvide od fizioterapije in moj dopis, po nasveti fizioterpevtke, v katerem piše, da še vedno hodive ne fizioterapijo in da izvajam vaje doma. Ko sta mi povedali pediatrinja in fizioterapevtka, da zdaj oni nič več ne pišejo priporočil, ker jih ne upoštevajo.  Vloge dobiš na CDS, prvo izpolniš 2 pole, ko ti odobrijo, pa še 2.




Stran: [1]