kdaj goveja juhica? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

kzlato -> kdaj goveja juhica? (5.5.2006 10:55:25)

Zanima me, kdaj ste dale svojim otročkom govejo juhico in kako ste jo zakuhale?

Seven* -> RE: kdaj goveja juhica? (5.5.2006 10:56:44)

Zaenkrat se nisem dala. Stara je 8 mesecev, nisem glih pristas govejih juh, tako da jo bo pac enkrat pri babici dobila, enkrat po enem letu..

Anonimen -> RE: kdaj goveja juhica? (5.5.2006 10:57:58)

pri 6 mesecih je dobil juhico domačo.
naredila sem jo v ekonom loncu,tako da je bila še za vso družino.
nalila sem vodo,notri dala goveje kosti,govedino,korenček,malce soli,čebulo.In kuhala cca 2uri.na koncu sem juho še precedila.
mi smo si še kasneje dodatno solili in poprala
in to je bila naša juhica

srki -> RE: kdaj goveja juhica? (5.5.2006 11:02:34)

Tudi pri 6 mesecih, na enak način, kot Pettyy pa se je juha skuhala, mogoče smo je malo dlje kuhali, za kake pol ure. Od zelenjave pa smo dali še petršilj, paradižnik, kolerabo.

kzlato -> RE: kdaj goveja juhica? (5.5.2006 11:06:40)

kaj ste pa potem dale v juho - rezance ali kaj drugega in ali ste potem zmiksale?

srki -> RE: kdaj goveja juhica? (5.5.2006 11:09:58)

Mi damo kar naribano kašo, rezanci so predolgi, lahko kašo kupiš v trgovini, ali pa jo sami naredite. Pri nas jo pravzaprav mami dela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], pri ribani kaši ne rabiš nič miksat, pa v juho sem mu dala tudi korenček in ga pretlačila. Joj, ali bi zdaj eno domačo juhco pojedla, mnjamsi.

Anonimen -> RE: kdaj goveja juhica? (5.5.2006 11:14:51)

mi smo dali rezance.in nismo nič zmiksali.rezance sem z vilico skrajšala,meso sem pa dala na manjše koščke.
sicer pa v juhico daš lahko kakšno zelenjavo hočeš.Seveda tisto kar je otrok že jedel in mu ne dela težav

soncek&luna -> RE: kdaj goveja juhica? (5.5.2006 16:30:13)

moj je juhice ze od 5. meseca... zelenjavne, mesne...jih ima zelo rad

Maleal -> RE: kdaj goveja juhica? (5.5.2006 16:57:48)

Od 7 meseca dalje,s kroglicami,rezanci ki jih pretlačim z vilico,z ribano kašo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Mišek06 -> RE: kdaj goveja juhica? (5.5.2006 19:50:50)

Pri 6 mesecih smo mu dali domačo govejo juhco, zakuha je bil pa gres. Obožuje to jed.

poliloni -> RE: kdaj goveja juhica? (5.5.2006 21:47:36)

Pri nas bo ta mal star 8mesecev in ravno sedaj razmišljam, da bi mu jo skuhala - zaradi alergij na vse živo sploh še ni jedel mesa in mislim, da je skrajni čas da ga malo dobi!
Mu bom pa posebej skuhala - samo zanj - notri bom pa dala košček meska, korenček, in še preostalo zelenjavo, ki jo je že probal. Bolj pa bom to skuhala zaradi meska kot pa zaradi juhe - tako, da bo potem pojedel mesek+zelenjavo, kar bom zalila s to "juho"!
Razmišljam pa, da bi jo sedaj enkrat naredila....

TVN -> RE: kdaj goveja juhica? (5.5.2006 21:51:42)

Naša je pri polnih 7 mesecih prvič poskusila babičino domačo juhico z rezanci, pa ji le-ti niso šli dol (kljub temu, da sem jih pretlačila, kolikor se je le dalo). Tako je prvič pojedla le nekaj žlic juhe. No, drugič sem ji dala juho z vlivanci ("ulitimi nudlčki", kakor se tudi reče) in to je bilo mljask. Je pojedla skoraj toliko kot jaz. Ribana kaša ji ni šla, pred kratkim pa sem poskusila znova z rezanci in je bilo že bolje.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.5.2006 10:32:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Barči78 -> RE: kdaj goveja juhica? (7.5.2006 22:39:18)

Okoli 7. meseca. Jo pa obožuje, notri ji zamešam košček govejega mesa, pa nudelčke, pa korenček in zmaže vse. Skuham jo pa isto kot za nas, le da našo malenkost bolj posolim.

HuAnita -> RE: kdaj goveja juhica? (8.5.2006 15:59:29)

Dobiva jo od 10m, je vsa nora na dobro domačo juho. Notri sme pa dajala tudi anrezane palačinke, domače rezance, ribano kašo... Tudi jušne kroglice (ki jih zdaj je že kar same[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])

hariba -> RE: kdaj goveja juhica? (8.5.2006 16:06:31)

jaz sem prvo govejo juho dala svojim otrokom okrog 7.meseca vanjo sem zakuhala zdob, nato zdrobove žličnike, ko pa so imeli že kak zob pa sem začela tudi  najprej z ribano kašo in nato še z rezanci. Zelenjavne juhe sem začela uvajat po 5.mesecu.

Loni07 -> RE: kdaj goveja juhica? (11.5.2006 8:34:43)

V Italiji dobiš v vsaki trgovini s prehrano otroško hrano znamke Plasmon. Oni imajo kakih 10 različnih vrst testenin. Vse, razen riževih, vsebujejo sicer gluten, a so tako drobne, da jih ni potrebno pretlačiti. RAzlika med njimi ja pa pomojem le v obliki.
Tudi priprava je preprosta, 2 žlici testenin kuhaš v slani vodi 4-5 minut.

Stran: [1]