jogurt (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

SkrbniAta -> jogurt (4.5.2006 14:32:17)

Katere jogurte imajo vasi ta mali najraje? Kdaj ste jim zaceli jogurte dajat?
A pojejo cel loncek in je to potem kot samostojni obrok, recimo malica?
Hvala za odgovore...

ZARA -> RE: jogurt (4.5.2006 14:41:47)

a) Najrajši iima navadnega 3.5, tistega literskega, ki teče...da ona lahko to samaaaaa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
b) Uvajat sem pa začela po 7.5 mes te zadeve...
c) Odvisno je, kakšne volje je...včasih poje cel jogurt (recimo jagodnega) včasih pol... 
d) za malico, med kosilom in večerjo

lp 

nejča -> RE: jogurt (4.5.2006 17:36:26)

Pri nas je zakon navaden jogurt iz lončka (trd, 3,5 maščobe), dodamo sadje, kosmiče (s sadjem ali brez), frutek, piškot, marmelado (100% sadni delež) ali jemo brez vsega. Pri 8M poje 1,8 dl, ponavadi popoldne.

katja pv -> RE: jogurt (4.5.2006 22:01:49)

Jemo navadni jogurt iz lončka. Dodajala sem mu kuhano sadje. Sadnih jogurtov mu ne dajem, ker je dodan sladkor. Od začetka sem mu dala 1/2 jogurta, poje pa tudi celega. Odvisno kakšne volje je. Tudi pri nas mu jogurt dajem za popoldansko malico.

tina104 -> RE: jogurt (5.5.2006 9:14:38)

Nekje pri 7 mesecih sem mu jih začela dajat. Navadnega, trdega 3,2 m.m., poje kake 3 žličke. Če zraven zmešam sadje, je ponavadi še slabše. Sadnega poje celega - čebelica maja - samo tega sem mu zaenkrat dala, ker ima še dodane neke vitamine. Ko bom mu dala še kak drugi jogurt, bo to tak, ki ne vsebuje umetnih sladil, pa čim manj drugih dodatkov. Sem mislila najprej ga navajat samo na navadni jogurt, pa ni šlo najbolje. Včasih dodam navadni jogurt skuti fruchtswerge, da ta ni tako sladka in to tudi fajn poje. Ponavadi je jogurt za popoldansko malico.

Maleal -> RE: jogurt (5.5.2006 17:01:22)

Naš ga je od 7 meseca dalje,za popoldansko malico LCA za otroke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: jogurt (5.5.2006 19:59:24)

- od 7m dalje
- sadni od Lj.M. 3,5 ali navaden + sadje - za malico, celega
- EGO - ga kar spije za zajtrk

thunder -> RE: jogurt (5.5.2006 20:53:42)

Jaz sem mu ga prvič ponudila včeraj (čez  11 dni bo star 7 mesecev) - navadnega 3.2 od zelene doline, zraven sem mu zmešala banano in je bil full navdušen. Danes sem mu ga dala kar samega pa se tudi ni nič puntal. Pojedel je malo manj kot celega in ni imel nobenih problemov.
Mislim da je za popoldansko malico čisto dovolj en jogurt.

TVN -> RE: jogurt (5.5.2006 21:55:24)

Jaz sem ji pred nekaj dnevi prvič ponudila jogurt LM 3,2 zmešan z malce skute, pa ni bila ravno navdušena. Je pojedla le nekaj žličk. Sedaj čez nekaj dni bom znova poskusila, brez skute. Rada bi, da mi poje samo jogurt, brez kakega sadja in ostalih sladil... Če pa seveda ne bo šlo, sledi umešana bananca.

Udb -> RE: jogurt (7.5.2006 9:44:46)

Midva sva z jogurti začela pri 6 mesecih (oz.  par dni prej). Najraje ima sadne - razen ananasovega.

Stran: [1]