Visoka vročina (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Lari -> Visoka vročina (4.5.2006 7:36:42)

Punce, prosim za vaše nasvete. Moja punčka ima že od torka vročino, od včeraj pa je le ta kar precej visoka, cca 39,5. Zbijamo ji s Calpolom, ki prime in je 4 ure dobro, potem pa spet nova doza. Rastejo ji zobki (trojkice) in sem najprej pomislila, da so zobki krivi, ampak zdaj je pa vročina že malo previsoka.
Včeraj smo šli tudi k zdravniku in ni nič pametnega videla, rekla je da naj ji jo zbijam, v petek pa kontrola.
Ali razsaja kakšna viroza ali kaj?
S čim vi mažete zobke svojim sončkom, ali s Calgelom ali z Gengigel gelom? Kaj se bolj obnese?

Hvala.

Blink1 -> RE: Visoka vročina (4.5.2006 8:19:15)

Zdravo

Naši so pred mesecem zrasle trojke in je isto imela ful visoko vročino. Najprej smo dva dni zbijali z navadnimi svečkami, potem pa smo šli k zdravniku, ker niso pomagale. Dobili smo svečke Naprosin, ki so vročino takoj zbile in antibiotik. Navadne svečke (je rekla sestra pri zdravniku) nič kaj ne pomagajo.

Upam, da bo kmalu bolje. Naša je zdaj tudi bolana...iz noska teče, grlo ima polno, vročina pa je okoli 37-37,5. Groza...Sovražim bolezni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Lari -> RE: Visoka vročina (4.5.2006 8:31:25)

Koliko časa pa je imela vročino? Končno še ena, ki je že to preživela.
A je kaj jedla? Moja noče danes nič jesti, do danes je vsaj malo jedla?
A si ji kaj mazala dlesni?

Hvala še 1x.

Jana4 -> RE: Visoka vročina (4.5.2006 9:06:25)

Moje pupa pa je imela tako visoko vročino in nekako tri dni, takrat ko je imela 6 bolezen. ni imela drugih znakov samo vročono tri dni nato pa je dobila pikice po trupu, ki pa niso bile tako izrazite. Mi je pa  zdravnica to pri odvzemu krvi ugotovila.

Lari -> RE: Visoka vročina (4.5.2006 9:08:34)

Jana4, saj meni je zdravnica povedala, da lahko pride do 6  bolezni, zato me zanima koliko časa traja vročina predno pridejo izpuščaji.

Hvala za mnenje.

lp.

Jana4 -> RE: Visoka vročina (4.5.2006 9:18:49)

Pri nas je bilo 3 dni pri vsek teh pupah. Kar čudno ker je recimo včeraj še visoka vročina naslednji dan pa nič več. Spuščaje pa sem opazila zvečer mek kopanjem, ker so postale pikice v topli vodi bolj izrazite, niso pa srbele.

Jana4 -> RE: Visoka vročina (4.5.2006 9:20:25)

Mislim zvečer, prvi dan brez vročine, so se pojavile pikice.

Lari -> RE: Visoka vročina (4.5.2006 9:48:30)

OK, potem upam, da bo danes vročina minila, pa karkoli že je.

Najlepša hvala. Upam, da ni kaj drugega. Zdravnica je celo omenila, da se lahko pojavi driska ali bruhanje. In včeraj se je sicer obilno pokakala, ampak ni bila driska.
Upam, da bo hitro minilo.

Lep dan.

Magi* -> RE: Visoka vročina (4.5.2006 10:30:51)

mi smo ravno te dni prebolevali "visoko vročino" (39 - 40). 6. bolezen semo že preboleli, viroza ni bila, trojke nam rastejo, vendar taka vročina ni normalna pri izraščanju zob.

ko smo dali kri in vodo, je zdravnik ugotovil, da ima bakterijsko vnetje - angino - in smo dobili hiconcil. zdaj smo že skoraj OK. je pa tako, da pri angini ni znakov prehlada, le grlo je rdeče, natečeno in posuto z belimi pikami, otrok težko požira in posledično noče jesti in piti.

če po treh dneh vorčina ne pade in se ne pojavijo izpuščaji, potem to ne bo 6. bolezen. v tem primeru pojdite k zrdavniku in naj pregleda kri in vodo.

vročino smo zbijali s svečkami voltaren. vorčina je padla malo pod 38 - to šteje že za padec vročine. Calpol tudi nam ni pomagal.

Lari -> RE: Visoka vročina (4.5.2006 10:50:00)

Sej zdej pa sploh ne vem kaj naj naredim, ali danes na pregled krvi ali do jutri počakati na kontrolo. Kaj če jo je res grlo začelo boleti, ker noče nič jesti? Samo včeraj je bilo še vse v redu. Joj, sem čist zmedena.

hvala vam.

Blink1 -> RE: Visoka vročina (4.5.2006 10:55:44)

Ojla...nisem mogla prej.

Neja tudi nič ni jedla...3 dni. Verjetno tudi zaradi antibiotikov, ki jemljejo tek. Sicer pa je normalno, da nič ne jejo. Nič se ne sekiraj, samo PIJE naj dosti, da ne dehidrira.

Aja...za zbijanje vročine nam je sestra svetovala tudi kopanje...ohlajanje (daš jo kopat v normalno vodo, ki ji počasi dolivaš hladno, da pride do neke zmerne temperature). Samo to pri nas ni palilo, ker ni hotela v bano.

&. bolezen smo mi imeli lani...3 dni vročina (38°C), potem pa kot da bi odsekal, četrti dan pikice po telesu. To je trajalo 2 dni.

Pozdravite se čimprej, če pa vročina ne pade, pa nazaj k zdravniku.

Mojca20 -> RE: Visoka vročina (8.5.2006 10:05:15)

Pri nas se je iz takih znakov razvila angina! Naj zdravnik pregleda kri.

Stran: [1]