kopanje v taveliki banji (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> kopanje v taveliki banji (3.5.2006 18:54:16)

Punce rabim en vaš nasvet. Stari smo 5 mesecev in zelooo veliki 75cm. Ker med kopanjem veliko brcamo in se odrivamo od banjice smo se prejšnji teden začeli poskusno kopati v taveliki banji.

Sam prehod je minil brez joka, vendar ne vem kako naj kopanje izvedemo. Poskusili smo tako, da se tamala kopa skupaj z mano, tako, da sedi naslonjena s hrbtom na moj trebuh.

Problemov večjih sicer ni, razen, da se skoz odriva z nogicami in se zvija, ker me hoče gledat,  vendar se mi zdi, da ne uživa tako, kot je v v manjši banjici, ko sem jo ležečo podpirala pod njeno pazduho. Takšen način v taveliki banji žal ne pride v poštev, ker sem imela hudo poškodbo hrbtenice in ne zmorem čepet in se sklanjat v banjo. ATi pa tud ne more pomagat, ker je večkrat odsoten po več dni zaradi službenih potovanj.

Moram omenit še to, da ima v banji dovolj svojih najljubših igračk, tako, da to ni razlog za njeno "nesrečnost".

Ne vem, če ste me razumele kaj sem hotela vprašat, ampak kaj bolj razumljivega mi ni ratalo spesnit.

Slišala sem, da obstajajo stolčki za v banjo, vendar ne vem kdaj se jih sme začet uporabljat. Če ima katera kakšne izkušnje s tem, naj napiše še to.

Hvala.




nejča -> RE: kopanje v taveliki banji (3.5.2006 19:19:42)

Mi smo začeli v veliki banji takoj, ko je prerastel banjico (5M). Začeli smo s stolčkom v banji, kjer je imel občutek, da ga še vedno nekdo drži pa še meni se ni bilo treba več tok sklanjat nad vodo. Najprej je malo čudno gledal, zdaj pri 8M mu je pa tok fino, da me sploh ne rabi. Pa še na tuš sem ga navadila, najprej čisto rahel curek po nogicah, potem pa še povsod drugod po telesu. Zdaj mu je tuš najljubša igrača in tudi z mano se brez problema tušira pa ne samo doma. Čim več vaje in uspehov!




Seven* -> RE: kopanje v taveliki banji (3.5.2006 19:57:00)

Kupi oni stolcek za sedet, ce ze kaj nakazuje, da bi pocasi sedela. Pri nas se super obnese. Ravno smo ga pri Jakobu nehali uporabljati (23 mesecev), kupili smo ga pa pri 6 mesecih. Torej 20 mesecev intenzivne uporabe.




Anonimen -> RE: kopanje v taveliki banji (3.5.2006 20:15:16)

Ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] kupi fliperja 8tako se reče temu stolčku za v banjo).
Mi ga uporabljamo od 6m in je res res super [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




LEJLA -> RE: kopanje v taveliki banji (3.5.2006 20:23:52)

midva sva se kaksena 2 mesca tako skupaj kopala
potem je bil pa ze dovolj velik in je od takrat kar sem notri




vanč -> RE: kopanje v taveliki banji (3.5.2006 20:39:11)

Mi se tudi od 5m kopamo skupaj v taveliki banji. Na začetku je bil tudi precej nesiguren, odkar pa sam čvrsto sedi (stari smo 7,5m) je ratala nora uživancija. Verjetno, ker se sam počuti bolj stabilnega, varnega. Zraven pa mu dam veliko igrač za v vodo. Ko ležiš v banji poskusi pokrčiti kolena in si tamalo posedi na spodnji del trebuha tako, da bo s hrbtom naslonjena na tvoje noge. Tako se bosta lahko gledali. Poskusi se najprej sama igrati z vodo, da te bo opazovala. Na tak način se je naš mali tudi full sprostil in sedaj, ko že stopiva v kopalnico in začnem točiti vodo, začne vriskati od veselja.
Prijateljica pa ima že omenjeni stolček in je tudi zelo zadovoljna.




Stran: [1]