|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko "moških" del naredimo?
3.5.2006 15:56:33   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: teja.
kwa pa je to kej tazga se za kej druzga prjet k sam za kuhalnice in posodo?user posted image

Ja nč ni tazga, samo zakaj pa bi, če mi ni treba? In takoj k pokažeš da znaš, pol tud moraš...tako se pa vsaj še kdo namesto tebe potrud...Hvala bogu, ki mi je dal dedca k obvlada muška posla...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 26
3.5.2006 16:35:27   
skuštrana
Jaz pa veliko rajši kot "ženska" gospodinjska opravila delam "moška" dela...Samo, da se šraufa, pa pleska, pa kida...Pa po možnosti, da je to delo zunaj..Evo mene!!! Ne pa tisto pomivanje posode, pa brisanje prahu, pa pranje cot..Bljek.
No, ja zgleda, da bi se mogla rodit kot fant, pa so tam gor neki zašuštral user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
3.5.2006 16:54:48   
hariba
Jaz pa občasno, ko pridem k mami na obisk vozim traktor, moj ga ne zna, ker ni na kmetih odraščal. Dokler sem živle še doma sem ga redno. Pa tudi teličkom sem večkrat pomagala na svet. Sicer sem se pa v bloku za fizična dela zelo polenila, zato vsa popravila in beljenje prepuščam mojemu. Sem pa že pomagala nosit kako pohištvo ali kaj podobno težkega.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 28
3.5.2006 17:12:00   
baguSka
Hm.. Ok, še vedno nism dobila odgovora, ampak bom vseen napisala ene par stvari, takih k nej bi jih drugač kao počel moški..user posted image

- kuham
- sesam
- likam
- perem
- brišem prah
- menjavam plenice
- hodim u štacuno
.
.
.
in še in še...

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 29
3.5.2006 18:04:45   
mammy26
Ja vidim, da ima kar nekaj naših gospodičov dve levi roki.

Tudi jaz se ponavadi lotim marsičesa, edino kar mu prepustim pa je elektrika; me je 2x že usekala, tretjič pa ji ne dam duška.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 30
3.5.2006 19:41:53   
smrka
Moj tipson je itak kukr da bi ga crnogorc naredu. Drgac pa preden sem rodila sem delala: Kosila travo po vinogradu z laksarco, vozila kultivator (drva, ali nakladala gor travo), krpala gumo na kolesu, v belo barvala drevesa v spomladanskem casu, dosipavanje olja v avto.. mah kaj pa vem toliko je tega, saj v bistvu, to je men glupo povedat kera MOSKA DELA sem opravljala.. kje je pa sploh kaj zapisano kaj so moska dela in kaj so zenska? No naj mi kdo to pove? Jest sem mnenja da si partnerja morata v vseh opravilih pomagat skupaj in vse delat skupaj. Midva to tudi prakticirava, tako da tudi on kera dela rajsi opravlja ce dam zraven se jest svoje prste.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
3.5.2006 21:09:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
3.5.2006 21:12:46   
dulcinea
V bistvu se lotim vsega. Tud elektriko sem že vn vrgla (kratek stik)... user posted image

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 33
3.5.2006 21:52:57   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

Obvladam polaganje in fugiranje ploščic.user posted image

Drugače pa klasika: zakitam, prepleskam in poslikam stene, kosim, kidam, polagam itisone in laminate, odmašujem odtoke, popravljam fene, kaloriferje ipd. (skratka male gospodinjske aparate), po garaži lovim miši,...pa še kaj bi se našlo.user posted image

jaz tut, pa še ful všeč mi je. če lahko, možu podtaknem pomivanje posode in grem jaz kaj pošraufatuser posted image  no resno, pri nas ne poznamo moških in ženskih opravil.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
3.5.2006 22:53:31   
Pajaca
No mene tud zanima spisek moških del! Zame je takle: kuhanje, sesanje, pomivanje oken in pranje avtomobila.... pa menjavanje plenic.

Kar pa se tiče moških del za večino ki sem jih opravljala in mi jih sploh ni težko: košenje, kidanje, pleskanje (od oken do sten, do radiatorjev...), popravlanje rolet, z macolo razbijat robnike okol hiše, hodit k mehankarjem in na tehničnega, fugiranje ploščic, polaganje itisona, napeljanje interneta...... ma vse po vrsti znam in naredim če je treba, zakaj pa ne, sem se vse naučila, saj mi ni druzga preostal, če mi je oče pri 23 umrl, pa mama in sestra nista za moška dela.... pa no ja itak da sem že od malega bila očetova pomočnica.... hm hm ja pa še gradbenica sem, kar tud ni kao ženski poklic.

Aja pa moj nima dveh levih, sam jaz raj delam moška dela kot pa ženska, so bolj zabavna.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
3.5.2006 23:04:39   
Jančika_
Poznam tipa, ki ima povsem jasno idejo, kaj so moška in kaj ženska dela. Moška dela so zanj popravljanje radia in avta ter košnja trave. Vse ostalo je žensko delo.

Radia in avta ne zna popraviti, živi pa v bloku, tako da nima trave za košnjo. Car.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 36
4.5.2006 8:06:51   
kalbo
Roštilj za moje pojme nikakor ni za ženske. Vse ostalo so pa pri nas uniseks opravila. Se razume, da se pri fizikali gleda na to, da nima ženka glih tahudga krampa v roki a ne.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 37
4.5.2006 8:25:14   
lory05
Po mojem mnenju, moška in ženska dela že dolgo več ne obstajajo, vsaj pri nas ne.
Jaz mislim, da mi nič ne škodi, če znam delat še kaj drugega, kot se ukvarjat z lonci, cunjami in metlami.
Z lahkoto kosim travo, šraufam (če znam seveda), tudi zidarje pokličem in se zmenim z njimi (čeprav so mi rekle prijateljice, da pri njih to delajo moški) in še kaj, medtem ko moj mož tačas obeša perilo in pometa, pa kaj. Včasih imam občutek, da je pri nama vse na glavo obrnjeno, pa me ne moti.
Edino včasih me moti, ko hočem kaj premaknit, pa nisem dovolj močna, da bi sploh zadevo dvignila, takrat rabim pomoč, drugače pa ni panike - vse se lotim. Če drugi znajo, zakaj ne bi še jaz.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
4.5.2006 8:37:22   
Anonimen
Jaz v bistvu naredim vse sam..

Ko sva delala fasado sem bil zmenjen z enim sosedom zidarjem..  da mi bo to ometal.. in si je dva dni prej zlomil nogo.. ampak sem vstrajal ,da mu bom vse prinesel kar rabi.. on naj samo tam stoji, sedi ali pa lezi in omet gor mece.. pa je nekako pristal.. Potem pa je skoraj padel iz odra.. ker se je mal tezko gibal s tistim gibsom, pa bolelo ga je verjetno.. in je sel.. In pol sem sam malo probal in je nekako slo.. in potem sem celo fasado naredil sam.. Sicer sem jo delal 3 leta.. ampak uspelo je.. Ne vem zakaj je tko naseslo, da sem delal fasado samo za prazneike za prvi novemeber.. drugace pa nikoli.. user posted image user posted image

Potem sva gledala ene revije pohistvene in se je ona zaljubila v zidano kuhno.. in mi je en keramicar izstavil astronomski predracun za tisto kuhinjo.. in sem sel po par bukv v knjiznjico in jo naredil sam.. Ni cist v piko.. ampak je nadpovprecno OK.. glede na to da sem se ucil na njej...

Ploscice in laminate in to.. itak vsak zna sam narediti.. to ni nic posebnega.. samo majcken je treba biti pazliv.. in najprej situacijo prestudirat..

Elektrika.. zdaj znam.. sem pa skuril 4 pancanrke, ko sem prvic vezal eno stikalo.. Ko je cetrtic sla pancarka.. sem pa le malo bolj pogledal tista navodila.. ki so prilozena.. in je blo pol ok.. In zdaj znam..

Teraso sem tudi sam zaprl.. to je cist enostavno.. Pleskanje je sicer simpl.. ampak mi pa ni prevec vsec.. zato se temu nekako izogibam.. ziher pa ne bom sel najet pleskarja..

Vcasih je bil moj hobi sestavljanje racunalnikov.. iz dveh slabih naredis enega malo boljsega in podobno.. to me je zdaj minilo..

Pa vcasih sem se igral FBI.. sem snemal vse telefonske pogovore v bajti.. in to sem imel analogne in digitalne zapise.. Iz vseh telefonov so bile zice ven.. in speljane do rekorderja in racunalnika.. Plezal sem po stangah, da in probal telefonirat na sosedove stroske, pa mi ni uspelo. Ko sem skor padel iz stange, sem opustil to idejo..
Zdaj raje mal programiram za hobi..

Avto pa je moja poslastica.. ga se nikoli nisem imel na servisu, ker se mi zdi pa res abnormalno noro placat neverjetno nabite cene, da naredis servis ali pa kaj popravis.. Tudi ce je cel avto v prafaktorjih, ga bom sestaval in delal bo.. To me je pa oce naucil, ker sem kot majhen bil z njim, ko je za hobi mal avtomobile popravljal. Pri osmih letih sem naredil servis na ficotu.. zamenjal olje, svecke, platine.. filtre.

Moja sibka stran je kuhanje... Ce sem sam  doma, ne bom nikoli prijel za pisker in sebi kaj skuhal.. ker to se mi ne zdi potrebno niti vsec mi ni.. Raje pojem en ananas.. ali pa kaj podobnega.. Kave tudi ne kuham, ker je nepotrebna.. za moje pojme.. in ce je bil kaksen obisk, pa jaz sam doma.. sem kavo sicer ponudil, ampak sem potem na koncu, ko je voda zavrela prosil enega gosta, ce je koncal zadevo.. in nikoli se ni bil problem.. in verjetno nikoli ne bo..
Ce ze kuham.. pol so spageti.. s tuno in zelenjavo.. Pa palacinke vedno jaz naredim.. Ko sem bil majhen sem jih imel tko rad, da je mami ze dojadilo vsak drug dan jih pect.. pa sem bil prisiljen se jih nauciti naredit.. in puding tudi znam skuhat.. in ista zgodba je s kremsnitami.. tko so mi bile dobre, da sem jih moral sam delat.. ce sem jih hotel veckrat jest..
Za zajtrk pa zdaj ze 14 dni jem Khollatt zajtrk.. to je simpl narditi.. Zvecer namocis 4 zlice rzenih otrobov.. ali kosmicev in namocis se rozine, fige, suhe slive ali kaj podobnega.. Potem pa zjutraj naribas eno jabolko.. lahko tudi drugo sadje.. cesnje, hrusko.. in zmesas s kosmici in rozinami in slivami in figam in dodas se nekaj orehov in zlicko meda in malo limone.. Full dobro je..

Sneg se mi ni dal kidat.. preveliko dvorisce..  zato sem naredil plug in ga namestil na frezo.. Zadeva je delovala.. Sem imel idejo, da bi naredil talno ogrevanje dvorisca, ki bi ga vklopil samo kadar bi sneg padal.. samo so preveliki stroski..

Ravnokar pa izdelujem vratca za tisto kuhinjo.. so bili ze trije mizarji na ogledu in vsak racuna okoli 70-80 tisoc na meter.. pa je treba samo stiri boga vratca naredit..in to bilo okoli 240 tisoc.. ker je kuhinja.. Majku jim.. Ker kao meter kuhinje je 120 tisoc.. user posted image  in tvoj problem, ce imas samo vratca.. user posted image

Sesam pa itak vsak vecer na hitr.. ker je to t'malmu tko blazno vsec, da je pol enouro mir, ko on se naprej sesa.. user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
4.5.2006 8:46:07   
kalbo
Pa romane tud pišeš....svaštauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
4.5.2006 8:47:50   
Anonimen
Ja ja.. sem zacel pisat knjigo pred nekaj leti.. user posted image user posted image  Napisal sem 4 liste.. in tam zdaj caka na ugodnejse case...

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
4.5.2006 8:55:59   
Anonimen
jaz se tudi lotim večine stvari, drva nacepim-to rada delam že od nekdaj, nanosim drv, če moj slučajno pozabiuser posted image kaj pošraufam, če česa ne znam pa kr kolegico pokličem-če seveda mojga ni doma..in medve veselo na delo, poštimava stvariuser posted image ker moj ima tudi dve levi rokiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
4.5.2006 11:14:21   
Maxica
Sicer mi ni treba to početi, ampak kdaj pa kdaj za rekreacijo prav rada - kidam (pozimi sneguser posted image ), kosim trato pred hišo, skladam drva, operem avte ipd. Nikoli nisem razmišljala, da bi bilo to moško delo in da jaz zaradi tega to ne bi počela. So pa določene stvari (kakšna elektrika, vodne inštalacije ipd.), ki jih raje prepustim možu.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
4.5.2006 11:24:57   
Anonimen
Nič.

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
4.5.2006 13:53:31   
Annny
 Tako, kot je to Gina napisala...:  Niti slučajno mi na pamet ne pride kidat, kosit (to je moško delo, valjdauser posted image ), malat, šraufat karkoli ali montirat, se ukvarjat z elektriko, avtom, prenašat težke reči, ali karkoli težaškega delat

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 45
5.5.2006 21:31:53   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Pa romane tud pišeš....svaštauser posted image

user posted image user posted image user posted image   Res se je navleku

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 46
6.5.2006 4:23:32   
KODA
Nič.
Edino avto operem,na vsake toliko...

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   [Brisano sporočilo]
6.5.2006 14:01:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
6.5.2006 19:07:55   
NRMM
Večinoma počnem vse, kar bi naj bila moška dela, če pa vnaprej vem, da ne bo šlo, pokličem očeta ali kakšnega kolega. Če ne bi bilo TV pri bajti, bi verjetno tudi moj zmigal svojo rit in kaj naredil. Res, da je samo med vikendi doma, ampak včasih bi pa lahko kaj nardil, pa ne user posted image ,če pa že, pa mu moram 15x rečt, da se premakne, vmes pa se 15x skregava user posted image .
Edin, kar pa se pobriga je pa user posted image ,kar mi zelo veeeliko pomeni, da med vikendi uživa z njo in jo celo porihta, tudi zvečer kopanje itd.....

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 49
6.5.2006 19:15:17   
šnucika
lotim se vsega.....če le znam....od popravil v hiši -elektrika,šraufanje,voda.....aparati.....
pa  do  avta....olje,svečke,voda,akumulator,zdaj že vem vse o jermenih,pa alternatorju...ja,pa varovalke so moja specijalnostuser posted image pa kolo menjat.....svašta v glavnem
Že ,ko sem bila majhna sem se igrala bolj fantovske igre...punčkam pa lase rezala,pa glave trgalauser posted image

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?