Barbid
|
Živjo Najprej iskrene čestitke vsem mamicam. Midve sva v torek prišle domov. Zdaj je pred nami čisto novo življenje, komaj se znajdem v njem. Še dobro da očka postori vse v gospodinjstvu, hodi v trgovino in opravlja vse kar se dogaja izven doma, tako da se jaz lahko posvetim LANI (dojenju in previjanju). Hvala bogu je LANA zelo pridna in mirna punca (vsaj tako je rekla patronažna) Spančka 3,5 do 4 ure , se podojiva, previjeva in malo pocrkljava. Zelo rada je, zato ko moram paziti ..... ko se hoče še malo pocrkljati ji dam raje dudo da zaspančka, ker če ne se "prenaje", v vsaj tako je rekla patronažna. Sva pa imele tudi malo krčkov, ker jaz nisem vedala da ne smem piti kupljenih sokov. Sicer sem malo prbrala po forumu, ampak vseeno bi rada vedla, kaj lahko jem, oz. na katero spletno stran si naj grem pogledat kaj ja, in kaj sploh ne - v zvezi s hrano ???? Vam pa povem, da sva imele problem z vnetim splovilom. Peklo jo je in ena noč in en dan sta bila neprespana. Vzrok, so bile plenice Fixies. Očitno ji te plenice na pašejo, zato smo jih zamenjali, očka je takoj šibal v lekarno po praško pasto, ker ji samo hladilno mazilo ni pomagalo, tako da zdaj smo ta problemček rešili. Ne bi rada strašila tiste, ki še niso rodile, ampak jaz sem na porodu imela kar malce smole. Na kratko je bilo takole. Ob 9 sem mela klestir, ko me je v porodni pogledala sem bila odprta 3 cm, nato mi je dala svečko in na oddelek. Ob 12 so se začeli ful popadki, ob 14 so me odpeljali v porodno. Res lepa soba št. 3, žoge in radio, roza barve, a kaj ko je mene ful bolelo. Babca ki je bila ves čas z menoj,mi je res vse dala, svečke proti bolčinam, infuzijo, masko, vse, ampak mene je bolelo za umret. Do 18 ure sem se odprla samo 1 cm več, čeprav so bili popadki na 3 minute. Hvala bogu da je bila babca skoz zraven, ker drugače me bi še pustili da se matram, da je ugotovla, da LANA ne bo sama prišla ven, da se premalo odpiram in ji bo treba pomagati. V roku 15 minut, sem že bila v operacijski (kar skupaj so leteli zdravniki, tolk se še spomnim) in potem sem rodila, oz. so mi jo vzeli ven. Nič se ne spomim, babca je rekla le to, da sem ji dala POLJUBČEK še v porodni in sem rekla, ful mal las. Nato so me odpeljali na intenzivno A oddelek. Iz narkoze sem se prebudila okoli 21 ure. Kaj dosti se ne spomnim Lano sem privič videla v petek dopoldne. Preselili so me iz intenzivne, a še vedno sem bila na A oddelku, kar pomeni tudi intenzivna. Tudi tukaj so sestre zelo prijazne, vse so naredili, dojiti in previjati so me naučile, skoz so bile na uslugo. Tako da ni samo B oddelek najprijaznejši. Je pa res, da si po carskem rezu kar malo bogi, ker ti skoz teče infuzija, pa ful enih stvari priti bolečinam ti našopajo, da si čist zafiksan. No, v torek dopoldne pa so naju spustili domov. Kaj naj rečem, nč luštn ni blo, še posebno ne popadki. Pa intenzivna tudi ne. Sami šivi in rana niti ne bolita - hvala bogu. Pač, nisem se odpirala in zato porod ni stekel kot so pričakovali. Vsa zahvala pa gre babci KARMEN, ki je bila ves čas ob meni in vprašanje kaj bi bilo z LANO, če nje nebi bilo. Za enkrat pa sem še vedno mnenja, nikoli več rodit. V porodnišnico bom šla samo še do pritličja, na kavico z babco Karmen. Mesec januar se počasi izteka, vsem ki še niste rodile veliko SREČE in poguma , saj bo šlo (jaz sem imela pač malo smole glede "odpiranja")..... Kam pa se bomo potem preselile..... na kateri FORUM - rubriko ?????? Mi je bilo tko fino z vami klepetati, da bi rada nadaljevala to in si izmenjevala informacije v zvezi z našimi srčki. Za enkrat toliko. Pozdravček BARBI IN LANA
|