|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice
15.11.2006 10:35:41   
LUNA06
Ojla nosečke!

Adelina držimo pestke zate, da bo vse OK.user posted image

Adriana_m danes je torej tvoj zadnji dan.Mene to čaka naslednji četrtek.Mi je kar malo čudno, da me potem tolko časa ne bo.

Jagoda08 le počivaj, da bo tvoj sonček prišel, ko bo čas za to!

Urša08 tudi jaz imam grozen izcedek že nekaj časa.Sploh ne morem več brez vložka.Sem zadnjič G to povedala in mi je predpisala neke svečke.Je bilo nekaj časa OK, zdaj pa se je spet ponovilo.Včeraj so v šoli za starše povedali, da je treba nekaj ukrenit, ker maternični vrat ob porodu ni tako prožen, če obstaja ta izcedek.Zato bom šla nazaj k G in jo spet prosila za te svečke.Predlagam da narediš isto.
Drugače pa sama nimam še skoraj nič pripravljeno.Ali je res nujno vse cunce oprat?Meni se zdi, da potem ne bojo več tako lepe.Sama zase nikoli ne perem stvari rpeden jih oblečem.

Bucka01 jaz sem vlogo za paket oddala 6.11. (60 dni rped PDP, prej ne moreš), in sem 9.11. že dobila odločbo, da ga grem lahko iskat.Ne vem pa kako je to v večjih mestih.

Mi smo imeli v ponedeljek pregled, na žalsot spet brez UZ, baje bo naslednič-čez tri tedne.Smo pa poslušali srčka in izmerili, da ima mali 33 cm.

Včeraj sem ugotovila, da naš mali neprestano kolca.Sem čutla take čudne mini brcike čisto spodaj.No v šoli za starše so povedali, da se to dogaja, takrat ko mali kolca, kolca pa zato, ker popije plodovno vodo, ubožec.
Meni se to res vsak dan dogaja.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
15.11.2006 11:15:28   
bucka01
Ojlauser posted image
Luna06 da ti povem da tudi naša punca kolca in to že približno en teden in to prav vsak dan in ravno tako čutim v spodnjem delu kot praviš ti mini brcke in moram reči da kdaj pa kdaj postane vse skupaj prav malo nelagodno.Ampak kaj čmo tako ali tako bo pa zdaj zdaj januar tukaj ko se mi zdi da bomo še pogrešale to kolcanje.
ČAW-ČAWuser posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
15.11.2006 12:04:12   
zojaB
En lep debel pozdravček vsem

Najprej ena user posted image  za tebe Adelina, in seveda ena user posted image  zate Jagoda, sej se bo obema vse srečno izteklo, naši malčki so že lepo razviti in tudi, če kateri mal pohiti na svet bo vse ok.

Kolk je super, ko ni mraza in so dnevi lepi in vsak dan sončni za sprehode.

No mal višje ste se pogovarjale o kilaži, danes zjutri se je iz moje tehtnice skor kadit začel, sem že na +15, mene bo kap. Naš mulček tehta pribl. 1400 g, dolžine pa pravi g. da ne more izračunat. ??user posted image  

Naš mali je tud pravi kolca mož, vsak dan obvezno kolca vsaj 1x, če ne kar 2x.

Cunjice bom jaz bolj konkretno začela prat, likat in pripravljat decembra, pol bom pa tud točno vidla, če mi še kaj manjka ampak mislim, da vse imam.
Povejte mi, s kakšnim praškom boste prale? Nam so v materinski rekli, da za tamale nekaj časa peremo ločeno z manj agresivnim praškom in brez vsakega mehčalca???

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
15.11.2006 12:22:59   
eva1
Glede cunj-jaz vedno vse poperem, ker se mi zdi prov fuj, ker v trgovini gre vse čez 100 rok in ni da ni  najprej gre vse v stroj!
Ja tudi jaz za malo vse perem posebaj brez mehčalca, pa tam do 3 mesecev bom! Edino cinje so opazno bolj trde,ampak jih tam pol v sušilca da vsaj malo zmehča vse skupaj!Uporabljam pa ariel kids!

Glede kolcanja-meni je Luka ful, ful kolcal tam od 28 tedna dalje-tut po 5x na dan, pa nažalost je tut pol po rojstvu prve par mesecev veliko kolcal in posledično po vsakem obroku in  kolcanju vse pobruhaluser posted image , sedaj pa mala ful malo kolca(mogoče sem jo čutila 2x do sedaj), pa upam,d a bo po rojstvu tut tako!

ZojaB-a samo toliko tehta tvoj user posted image a ni to bolj malo za 31-32 teden?

danes sem pa čist notr padla... že cel dan likam in pišem na RR....

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
15.11.2006 13:35:58   
solzica
Jaz mam tud januarja rok,26.  Nas je pa kr nekaj januarčic.

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
16.11.2006 12:03:33   
Urša08
Ojla srečke user posted image !

Jaz imam danes kar dober dan, sem se ponoči fino naspala in sedaj sem polna energije.
Kako ste ene pridne in že vse perete pa likate. Jaz bom začela takoj, ko dobim previjalno komodo. Takrat bom začela s pripravami - pranje in likanje. Sva pa sedaj en mesec nazaj kupila sušilni stroj in mislim, da mi bo kar olajšal delo. Sem pa opazila, da na določenih otroških oblačilih piše da naj ne bi sušil v sušilcu. Kakšne izkušnje imate? Glede na to, da sem najina oblačila več al manj kr vse v sušilca dala in se ni nič skrčilo, ne vem zakaj bi se otroška.
Na koliko stopinj pa perete otroške cunjice? A bodyje na 90 stopinj al je 60 stopinj dovolj?

Na socialo imam namen v kratkem skočit - ali potrebujem razen"Vloge za uveljavitev pravice do pomoči ob rojstvu otroka in potrdila od ginekologinje (ali katera slučajno ve al ta bel list oddam zraven al ta rumen) še kaj drugega?

Kdaj bodo vaši partnerji v službi povedali, da nameravajo koristiti očetovski dopust?

No pa sem spet roman napisala.

Uživajte na sončku dokler ga imamo.

Papauser posted image

(odgovor članu solzica)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
16.11.2006 13:29:52   
bucka01
Ojlauser posted image
No pa lepo po vrsti.
Urša08 tudi midva sva prejšnji mesec kupila sušilni stroj prav z tem namenom ker bo pač zima in ne bom imela kje sušit cunj.
Glede pranja jaz sem vse cunjice za malo na 60 stopinj prala in to brez mehčalca  ter namesto pralnega praška raje uporabila gel potem sem jih v sušilcu posušila in ti povem da mi jih ni potrebno prav nič likati ker je vse tako kot da bi bilo že zlikano pa mehko tudi če nisem dala mehčalca.
Edino kar sem zlikala so bile tetra plenice pa bodiji in mako majčke.
Glede vloge za socialno moraš dati zraven tudi BELI list RUMENEGA moraš pa k svoji osebni zdravnici oddati oz.da ti ga dajo v zdravstveni karton.
NO moj partner jih je že obvestil da bo koristil 15 dnevni dopust ampak se še ni odločil kdaj ker za ta dopust ima čas celo leto da ga izkoristi.
Upam da sem ti kaj pomagala.
No pa lepo se imejte
ČAW-ČAWuser posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
16.11.2006 14:06:40   
petraz
Adelina upam, da se bo izteklo tako kot se mora.... Mislim nate.... user posted image
Verjetno pa boš prej postala mamica, zato se nam le kaj javi, ko boš lahko... mi pa bomo ta čas mislile nate in ta tvojega sončka....

Hvala vsem, ki ste se spomnile name in na našega dojenčka, ko sem imela pregled, sedaj pa upamo vsi le na najboljše..

Jaz sem drugače vredu, trebušček raste, dojenček se je zadnje dni malo umiril. Kg pa lepo rastejo, raje ne stopim na tehtnico... msilim, da sem tam med prvimi...user posted image  

V teh dneh sem si uredila papirje za paket in porodniško. Sedaj pa moram malo več počivati, saj me zelo boli križ in noge.  Pregled imam šele 11.12., do takrat pa še je daleč.. a ne?!

Morem vam povedati, da je naš Anže danes napolnil 18. mesecev.... tako hito mine čas... user posted image  in mi smo tako veseli zanj...

Lep dan... user posted image

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
16.11.2006 19:59:56   
ajja
Pozdravček še od mene!
Adelina, da bi bila še čim dlje v enem kosu user posted image , Jagoda, i pa tudi čim bolj počivaj user posted image .
No, najprej se moram pohvaliti, da sem naredila moj zadnji izpit za faks, diploma pa je tudi že več kot na pol gotova, tako da bo vse pripravljeno, samo zagovor bo pa skoraj sigurno po porodu.
Zdaj bomo tudi pri nas začeli pripravljati cotke in druge stvari za user posted image , sicer sem pa že danes nekaj zapravila. Kak je to fajn!
Če so tiste drobne brcike kolcanje, tudi naš junak kar naprej kolca.
Glede pomoči ob rojstvu pa sem tudi jaz oddala vlogo (13.11.2006), vzela bom denar in nakazan bo na moj račun 15.12.2006.
Sicer pa lepo se imejte!
A.

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
16.11.2006 20:46:04   
adriana_m
Hi vsem,

Adelina upam, da si vredu. Ali je kaka možnost, da tvoj mož še kaj sporoči?
Držim pesti!

Jagoda, upam, da boš čimdlje v enem kosu, ne pa se preveč obremenjavati. Pravijo, da je bolje, da rodiš v sedmem kot v osmem mesecu, če je to sploh kakšna tolažba user posted image  

Luna, da jaz sem se sedaj losala službe, pa mi je kar prav, ker imam itak še ful opravkov (CDS; pregled sladkorja, urina, krvi..., rihtanje stvari za dojenčka). Itak se zelo težko že premikam in čez mesec dni sploh ne vem kako bo...
se javim še jutri...

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
16.11.2006 23:16:19   
zima07
Pozdravček še od mene!
Me veseli, da je tukaj spet malo bolj živouser posted image ...

Midva sva se končno preselila in dobila tudi internet na novem naslovuuser posted image ...
Sedaj morava pod nujno nabaviti predalnik s previjalno, da bomo lahko začeli prati, sušiti in likati oblekice, da vsaj nekaj pripravim (ves čas me skrbi, da bi se kaj prekmalu zgodilo in bi bilo doma za dojenčka vse nepripravljeno..)..Imam pa tudi občutek, da se mi vsak dan manj ljubi šibat okoli in bi bilo res koristno, da počasi pripravimo najnujnejše...

Ali še katero, ko malo več ali bolj hitro hodi, prične pritiskat navzdol, tiščat na vodo (čeprav je mehur skoraj prazen) in boleti v spodnjem delu levo ali desno (kot bi šlo za bolečino v jajčnikih)? Jaz sem se danes napotila čez Tivoli proti Rožniku, pa sem se morala že pri Čolnarni usest, spiti čaj in se vrniti k avtu (kasneje mi je tašča povedala, da je brala, da je danes neugoden dan, posebno z nosečnice, katerim so obetali kar enkaj težav?!user posted image )

Ali je bila katera danes ob 16:00 v šoli za starše? Kako se vam je zdelo? Naju je današnja predavateljica kar nekajkrat spravila v smeh in dobro voljo...Res, prijetna popestritev predavanjuser posted image

No, lepo se imejte, se še kaj beremo...

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
17.11.2006 8:30:04   
eva1
zima-glede bolečin in tiščanja-mene takoj ko vstanem in naredim par korakov začne ful bolet in pritiskat...tako je že kakšen teden...in ne spusti dokler spet ne ležem! Ampak ležim pa itak samo zvečer ko malega dam spat, vmes je skoz neki! Pa vsak dan greva z malim na sprehod, pa komaj nazaj priracam...v prvo je bilo podobno-oz. še slabše, ker sem še nižje nosila, sedaj imam občutek da kr visoko nosimuser posted image
Ekola zdej pa šibam na test za sladkorno-držte pesti, upam, da bo vse okuser posted image
Lep dan!

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
17.11.2006 10:36:08   
jagoda80
Hvala vsem za vzpodbudne besede. Zdaj se dva dni kar fino počutim. V sredo me je pa ful panika, ker sem imela kar nekakšne krče v trebuhu in predvsem v predelu ledvic. Najprej sem mislila, da sem se samo zaležala, ampak se mi je popoldne in čez dan še 2x ponovilo. Ful sem se prestrašila. Nato sem se pa včeraj zjutraj čist ok počutila. Vseeno sem se šla pokazat svojemu ginekologu in me je potolažil, da je vse ok in da se še nič ne odpiram in naj kar pridno počivam. Zdaj sem veliko bolj pomirjena. Očitno ima psiha večjo moč, kot si sploh lahko mislimo. Jaz sem se celo nosečnost odlično počutila, potem pa me je prvi dan bolniške čist zvilo. Tko da, punce, karkoli se bo dogajalo, mislite pozitivno in se ne obremenjevat s tem, kaj vse gre lahko narobe, pa bo vse v redu!!! user posted image
Meni bo pa zdaj najbrž kar mami malo oblačilca zlikala in pripravila, lubija bom poslala pa s seznamom  v trgovino, da nabavi, česar še nimava - tega je pa kar precej.
Danes mi kolegica prinese veliko desko za previjalno mizo, da jo bomo namontirali na tisto ta ozko previjalno, ki sem si jo sposodila od ene znanke.  Če imaš samo tisto ozko se mi zdi, da je ful nepraktično, saj ne moreš nikamor stvari odlagat, pa verjetno ni uporabna več kot nekaj mesecev, se mi  zdi, da lahko otrok hitro dol pade. Ka pa ve mislite?
Uživajte!!!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
17.11.2006 14:29:35   
adriana_m
Ja jagoda, jaz tudi tako mislim glede previjalne. In to si dobro povedala glede psihe, veliko naredimo s svojimi mislimi. Kaj se je meni ponoci zgodilo. Vceraj sva z mamo sivali za zibelko posteljino in ko sva koncali sem rekla: "No David sedaj se pa lahko rodis, postljica je pripravljena"

Kot urok so bile te misli. Celo noč sem sanjala od poroda. Šla sem v porodnišnico kjer smo dobili neke ampule, ki jo popiješ in dobiš popadke, da prej rodiš. Potem ker so vse popile sem še jaz, nakar se spomnim, da zame še ni prišel čas, da hočem roditi čez 2 meseca. Potem sem se ful kesala, da sem popila tisto stekleničko in molila, da bodo šli podadki mimo in otroček ne bo prišel ven. No in na srečo tudi v sanjah še nisem rodila.

O noro.

Drugače pa tudi midva še niama vsega. Po tistem baby center sezanmčku nama še kar nekaj stavri manjka, ampak bomo že. Cunjice, kozmetiko vglavnem ima. Rabim samo še voziček, previjalno in nekaj malenkosti (npr. plenice za široko povijanje, pa neke drobnarije ki jih vedno pozabim :).

Lep pozdravček.

A. user posted image

(odgovor članu jagoda80)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
17.11.2006 14:53:52   
ajja
Halo!
Odpravljava se po nakupih, zdaj me pa zanima, čeprav je o tem bilo že govora, katero številko oblačilc za svoje user posted image  nabavljate? Vem, da vsi priporočajo 62, ampak se mi zdijo kar velika.
Lepo se imejte!
A.

Neposredna povezava do sporočila: 1090
17.11.2006 15:21:25   
zima07
Pozdravljene!

Ajja, vse mamice pravijo, da malih oblačilc ne kupovat-kvečjemu, kompletek ali dva za "talepše"-iz porodnišnice, pa kak zgodnji obisk...če bo otroček fuul mali, ko rodiš, gre baje lahk oči še po kakšnega, sicer pa majo 62-ko baje full hitro-še posebej, če imaš doma sušilca in grejo oblekice itak še malo skupaj...Jaz se bom tega kar držala, sicer se mi pa zdi, da je danes vse to lažje...Dejansko bo, če bo treba, oči skočil še po kako malenkost v Baby center ali pa H&M....

Pozdravčke vsem!

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
17.11.2006 16:35:57   
eva1
Jaz sem pri prvem kupila in dobila skoraj vse 62,tudi iz porodnišnice sem imela št. 62, mali je kar plaval v tistem kompletku-šele nekje pri 3 mesecih mu je bil vsaj približno prav-s tem da vse perem na 90 in potem sušim v sušilcu! Sedaj sem kupila tusi nekaj 56, je pa res da imam skoraj vse od Clara in da so kar velike številke...tudi H&M ima kar velike številke! 56 smo nosili nekje do 3 meseca, 62 do 5 meseca...je pa res ful odvisno kako veliki se rodijo-moj se je s 3500g in 53 cm...pri 3 mesecih nekje 6kg in 58cm(se mi zdiuser posted image )..če se pa rodijo z 4.5 kg in 57 dolga(kot moja nečakinja) pa vrjamem, da 56 ne pride v poštev!
jaz imam vsakega po malo!

Adriana-uf kakšne sanje...jaz tut kr naprej nekaj bedastega sanjamuser posted image !

test glukoze je bil danes ok-sem ful vesela, sem kr pol milke zmazala, ko sem dobila razultateuser posted image user posted image !

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
17.11.2006 20:12:29   
Urša08
Ojla!

Naj še jaz povem, kaj sem kupila oz. pripravila za prihod najinga user posted image .  Za iz porodnišnice sem mu kupila (pardon, moji staršei so mu kupili) kompletek v številki 56. Sama sem dokupila enih 6 bodyjev v št. 56 (na preklop), ostalo sem pa vse kupila v št.62. Je pa res da sem dobila od sposojene cunjice in, da je veliko kompletov v št.56 (enih 6 sigurno). Ker so tako lepi sem raje potem kupovala večje številke. Jaz osebno mislim, da je fino imeti kakšen kompletek oz. pajacek tudi v št. 56, da mu ni vse preveliko. Vendar raje ne pretiravat - vseeno, če gre tvoj možek po rojstvu še kaj kupit, če bi se izkazalo, da je otroček majčkan.
Midva sva že kar precej stvari nakupila, imava voziček, pa cunjice, zibko, pa naročeno previjalno komodo + posteljico. Manjka nama še postelnina za zibko, pa kozmetika, pa sigurno sem še kaj pozabila.
Ker je to najin prvi otrok sem se odločila da vzamem paket in sicer tistega v katerem je lupinca.

Ali ima katera izkušnje z blazino za dojenje? Je uporabna, praktična, kje ste jo kupile? Ne morem se odločiti ali naj jo kupim al ne.

Lep večer!

Papauser posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
17.11.2006 21:05:53   
bucka01
Ojlauser posted image !
No Adrijana_m da ti povem da se je meni sinoči tudi nekaj po glavi motalo samo nisem sanjala ampak me je zvečer ful začelo vse nekaj špikati da sem ustala in šla televizijo gledat ker sem se bala kaj bo vendar mislim da je bilo to zato ker sem komaj čakala današnji pregled ki sem ga imela po 5 tednih.Sedaj sem pa bolj pomirjena ker imam naslednji pregled že čez 14 dni.

Glede potrebščin za dojenčka imamo že vse pripravljeno razen kozmetiko moram nakupiti in potem je to to.
Imam pa tudi jaz nekaj žabic in majčk 56 številko ker mi je posodila ena kolegica ki je imela dvojčke pa je imela bolj majčkene stvari kar sem pa sama kupovala sem pa tudi vzela 62 št.
Zdaj trenutno ko to pišem me je začel ful želodec boleti tako da grem kar ležat pa upam da bo kmalu minilo.
No pa lahko noč. 

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
18.11.2006 14:09:01   
Adelina
Januarčice:

Punce, zahvaljujem se vam za vse lepe želje.
Stanje se kljub počivanju ni dosti umirilo in se še naprej počasi odpiram, vendar upam, da se vsaj še malo zavleče.

PETRAZ: vesela sem zate in tvojo pikico, da se je lepo izšlo

JAGODA80, tudi mene je odhod v porodnišnico presenetil in nimam še čisto nič pripravljeno, tako da bo moral vse urejati mož

lepo se imejte, pa ne obremenjujte se preveč z nepotrebnimi skrbmi(kilogrami, ...)!

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
18.11.2006 17:18:34   
Aja32

Oj,
da se vam še jaz malo javim... V torek in v sredo sem dobila injekcije za pospešitev razvoja pljučk... Maternični vrat imam ful mehak, tako da mi je ginekolog prepovedal kakšno koli naprezanje... Je rekel, da mora vsaj še zdržati 3 do 4 tedne... Jaz srčno upam, da bomo prikoracali do januarja... Počutim se kar OK, edino zgaga me zadnje čase ful peče... Tako, da se kar ne upam kaj pretirano pojesti... Kilogrami  +6,5 - ampak mi je še od prejšnje nosečnosti pošteno ostala zaloga, tako da se moram kar malo paziti... Prvič sem šla gor 16 kg... user posted image user posted image user posted image

Drugače pa mala pikica/pikec ful brca... Pri prvem takih brc nikoli nisem čutila... Stvari še nimam pripravljenih, razen oprana je lupinica in taglobok del vozička... Drugače me ta to vse čaka ta teden... Stvari sem že sortirala, nisem jih pa še preprala...

Lp A

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
19.11.2006 9:55:25   
Barbid
Živjo

Da se vam še jaz malo javim - iz dneva v dan sem bolj počasna, pikica očitno pridobiva na teži, bolijo me medenične kosti, s spanje pa je bolj švoh - ležim sicer na levem boku a mam kar strah, da je nebi pomečkala. Stalno, tudi med spanjem skoz nekaj brca, sploh ni nič na miru.

V ponedeljek sem imela ctg  - pa je babca rekla, da je ok, da majo take živahne otroke rade. Petek, ki je pred menoj  imam UZ v 32 tednu, da vidi kako raste in če se je obrnila. Na zadnje sem mojo pikico videla na morfologiji 1.9.
Komaj čakam da jo spet, amapk me ja kar malce strah. Še dobro da bo šel moj zraven.
Na porodu pa ne bo - ob sebi bom imela babco Karmen  (se dobro poznamo, v porodnišnici dela že 20 let in to je še najboljše, da imaš informacije iz prve roke, pa diha s teboj, pa še nič me ne bo strah, ker vem da bo vses čas zraven).

Ja, po pravici povedano me je zelo strah poroda, še najbolj pa tega, če se začnejo popadki postopoma, pa da trajajo cel teden in si ves živčen.
Najbolje je da pride popadek, se stopnuje in šibaš rodit, ne pa da greš trikrat tja, pa te pošljejo domov in rečejo pridi že dva dni.

Zima: sem bila na predavanju 16.11. ob 16 - faca babca Gordana - pove tako kot je res. Morajo imeti kar dobre živce, da vse lepo speljejo, pa fino je to, ker ta poklic res opravljajo s srcem in jim ni to samo služba. Saj se najde kaka tečka, ampak tudi me smo včasih čisto neupravičeno "težke".

Ampak, saj bo....... 

Še malo, pa pridejo naši srčki. Komaj čakam.
Moja Lana ima več ali manj vse pripravljeno - še mizarja počakamo, nekje okoli 30.11. pride zmontirat posteljico, potem pa se za nas začne veseli december.
Čas užitka, dobrot, daril.  In ko bo prišel turobni januar in bodo vsi še "mačkasti" od  proslavljanja, bom jaz čakala LANO.
Že odštevam - koliko dni je še starega leta.....
Tudi če prehiti (rok imam 9.1), samo da pride leto 2007 in da bo zdrava.

Pozdrav in lepo nedeljo vam želim.

Barbi

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
19.11.2006 12:21:45   
adriana_m
Živjo,

jaz ima tudi danes fuuul boleč trebuh. bogve zakaj? Po dolgem času mi je tudi uspelo spati do 11h. Mogoče sem zaležana, da me trebuh boli. Kot da bi imela popadke.

Tudi jaz odštevam dneve, čeprav si ne želim, da bi pričel na svet prezgodaj. Držim pesti tudi za vse ostale, da ne pridejo prezgodaj.

Grem počivat, ful me boli.

LpA.user posted image

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
20.11.2006 8:19:12   
Tinca7
Vidim, da nas ima več januarčic probleme z našimi neučakanimi pikicami. Tudi sama sem na strogem počivanju od 28. tedna. Res ne vem, kam se vsem tako mudi.
Sem si pa zdej ta teden zadala, da operem vse cunjce, sam ne vem kdo jih bo zlikaluser posted image . Jaz namreč naj nebi stala pokonc več kot 15 minut naenkrat, moj pa je nad likanjem res močno navdušen. Se bo pač mogu potrudituser posted image !
Glede kilogramov; sej se ne sekiram kej dost, ker sem jih v prvi nosečnosti pridobila lepih user posted image  26, ampak sem jih tut hitro vse zgubilauser posted image . Ampak tole ležanje in nič rekreacije me pa ubija; posledično grejo tudi kg hitreje gor! sem že na +17., ker samo jem,....

Punce uživajte, pa čuvajte svoje bušije!

Neposredna povezava do sporočila: 1099
20.11.2006 10:22:42   
zojaB
Čaw punce,

sej ne vem a je to psiha al kaj ampak, od takrat naprej, ko sem tle prebrala, da imate nekatere bolečine v trebuhu je mene začelo noro bolet in če bo to slučajno trajalo do konca se mi bo zmešalo. Včeraj mi je moj v merkatorju nabavil uno veliko gumijasto žogo za telovadbo, jest jo bom mela trenutno sicer samo za sedet ampak moram vam povedat, da mi ful ugodno deluje na hrbtenico in nasploh mam občutek, da mal razbremeni pritisk...prov super je.

Dajte mi prosim povedat, kolko približno tehtajo vaši malčki, meni se zdi, da moj res nekam malo tehta, 10.11. sem imela g. v 31. tednu in mi je rekla, da ima pribl. 1440 g??  Nje ni kilaža nič motila, pripomnila je le to, da bom mogoče kakšen teden kasneje rodila???

Nč, grem delat...se beremo   LP

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?