|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice
20.10.2006 21:56:09   
tatam
Jaz sem na bolniški že od 1.8.-mislim,da je bil 12.teden.Pa nisem prosla zanjo!
Delam pa v zdravstvu,na nepokretnem oddelku in nosim dvojčke.Moja G me je hotla dat že prej,a sem želela iti še na morje...Pa mi ni blo vseeno na začetku,da sem doma.Vleče se dosti bolj,pa pri plači se mi orng pozna...Sedaj pa sem se že navadla in mi kar paše.Pa trenutno niti več ne bi mogla delat svojega dela!
Jaz sem prvidvakrat vzela paket in sem ga dobla mesec dni pred terminom,sedaj bom pa vzela denar in upam,da bo hitro.V ponedeljek sem pri G dobla papirje,ki sem jih nesla na socialno..Tam so mi dali vse potrebne papirje ki jih naj vrnem 60 dni pred PDP.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 976
20.10.2006 22:25:25   
bucka01
Ojlauser posted image !

Ja glede paketov oz. denarnega nadomestila je tudi meni gin. rekel da naj nesem potrdilo 2 meseca pred pdp ker prej mi ga ne bodo vzeli tako da ga bom jaz nesla konec novembra.Na bolniški sem tudi jaz že skoraj od začetka nosečnosti oz. od drugega meseca in sicer zaradi večih razlogov.
A ja Lokvanj nevem kako si to mislila če si na porodniškem celo koledarsko leto da potem ne dobiš regresa če pa nismo 12 mesecev skupaj domauser posted image  a nismo manj??? razen tiste ki imajo dvojčke ja za tiste pa potem ne vem kako je ker tistim pa pripada 12 mesecev porodniške al kaj ?
Pa naj me katera prosim popravi če se motim!
ČAW-ČAWuser posted image

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 977
21.10.2006 9:20:21   
tatam
Jaz začnem porodniško 2.1. in bom doma najmanj 16 mesecev-dvojčka in dva otroka,mlajša od 8 let.Se pravi da grem delat nekje maja 2008.Stari LD pa lahko skoristiš do junija ,ne?Torej ga jaz glih tak lahko koristim,zato tudi mislim,da mi pripada regres!Upam,da se ne motim!

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 978
21.10.2006 10:16:46   
eva1
Ja seveda ti pripada regres-jaz sem bila pri Lukcu od julija 2004 na bolniški, poprdniško sem začela z februarjem 2005, v službo sem šla marca 2006, pa sem vse dobila in regres in ves letni dopust...tako da mislim, da je skrb odveč!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 979
21.10.2006 11:58:32   
LUNA06
Matejci – 1.1.
anckabancka - 1.1.
LUNA06 - 5.1. user posted image
Claudia - 6.1.user posted image
Jesse - 6.1.
karolina* - 8.1.user posted image
TanjaS – 8.1.
laky - 8.1.
loja + 8.1.
Barbid - 9.1.user posted image Lana
asandra1 - 10.1.
cat - 10.1.
husa - 10.1.user posted image
Urša08 - 11.1.user posted image Nejc
kkatka - 12.1.
eva1 - 12.1.user posted image Alja
ajja - 13.1.user posted image
pikica27 - 14.1.
Teja K. - 14.1.
zojaB - 15.1.user posted image
rdarci - 15.1.
metka_zone - 15.1.user posted image Nik
smrček - 15.1.user posted image
bučkica - 16.1.
bianka - 16.1.-dvojčka user posted image user posted image
Adelina - 16.1.user posted image Lana
saska27 - 18.1.
polhek76 - 19.1.
klavdi - 19.1.
zima07 - 19.1 user posted image
zvezdica5 - 20.1.
jerry - 20.1.
Jasnika - 22.1.
bucka01 - 22.1.user posted image  Julija
adriana_m - 22.1.user posted image David
tanja24 - 23.1.user posted image  Gal
onina - 23.1.user posted image
lencika27 - 24.1.
solzica - 26.1.
pikecpokec - 26.1.user posted image Gal
Cacka02 - 27.1.
jagoda80 - 27.1.
polona25 - 27.1
Aja32 - 27.1.
Zvončica in Peterpan - 27.1.
petraz - 27.1.
lokvanj - 28.1.
tatam - 29.1.-dvojčka user posted image user posted image Tosja in Anej
todler - 30.1.
andrijana...kdaj imaš PDP?

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 980
21.10.2006 12:03:51   
LUNA06
Ojla!

Kakšen dolgočasen in zaspan dan!

Včeraj sem imela pregled pri G, ki nadomešča mojo.Moram rečt da je bla zelo prijazna, vendar tudi meni ni naredila UZ, upam da ga bom imela anslednjič, ker sem zdaj že v 30T.
Mi je pa povedala, da se je mali že obrnil.Dobila sem tudi železove tablete, ker imam slabo kri.

Glede regresa in dopusta; pri nas dobiš use, cel dopust in cel regres, preverjeno!

Včeraj sem bila tudi na CSD, so rekli, da lahko pridem po 5.11. (60 dni pred PDP) in zrihtam use papirje naenkrat.Takrat bom tudi oddala vlogo zapaket, potem pa upam, da pride pred porodom.Vzela bom pa paket B, pa ostale?

Sem pa že dobila voziček iz Nemčije in je super, zdej čakam še lupinco.
Aja, pa sprintala sem si seznamček stvari za novorojenčka in zdej počasi klukamo kaj že imamo in pišemo kaj bo še kdo prnesu.

Zibelko si bova pa izposodila, je že zmenjeno.Se mi pa res zdi škoda to kupovat za pol leta.

Lep dan usem!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 981
21.10.2006 12:05:08   
LUNA06
Aja še to, Barbid jaz vsak dan delam do pol šeste zvečer in bom že tko mogla hodit mal prej ven.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 982
21.10.2006 14:08:08   
Adelina
Zdravo punce!
Kako smo? Jaz itak težje diham že od 4. meseca, ker nosim zelo visoko in mi že pritiska na pljuča, pa še skoz me brca pod rebra, da mi včasih res kar zmanjka sape. Pa bomo že potrpeli, samo da bo user posted image  zdrav. Pa trebuh mam tud jaz že tak, kot pri prvem ob porodu in mam vse večjo težavo- kako se briti in to še 3 mesece, pa še trebuh bo vsak dan še večji? Kako vam to gre oz. kako to izvajate user posted image

Pa še eno vprašanje imam za tiste Ljubljančanke ali Dolenjke (mimogrede-a je sploh kakšna), ki ste že nabavile večino stvari. Kje ste nakupile bodije na preklop. Gledala sem jih v H&M-u, pa se mi zdijo malo dragi-1500 SIT. Drugje še nisem gledala. Se kje dobijo cenejši?

Pa lepo se mejte!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 983
22.10.2006 8:41:19   
lokvanj
Ojla punce!

Nimam pojma kako je to misla sodelavka. Rekla mi je samo, da ni fajn ker sem celo koledarsko leto doma (porodniško štartam 02.01.2007) in se vračam čez eno leto (Bucka01- doma si 12 mesecev od dneva začetka porodniške, je pa res da je otrok star nekje 11 mesecev če ne rodiš prej). Torej nič mi ni jasno glede tega. Upam samo da so to narobne in nepreverjene informacije. To naj bi se zgodil v državni firmi(user posted image user posted image user posted image )?
Kar se pa tiče papirjev pa tut nč ne vem. A pol zdej na naslednjem pregledu moram rečt moji G naj mi da papirje (predvidevam da PDP pa to in jih nest na socialno al kako)? Če je bila katera na CSD Šiška in si je računala porodniško je verjetn vidla da piše, da je fajn če papirje oddaš pred 1. vsak mesec. Torej v našem primeru je to s koncem novembra. Ker kao če jih oddaš po 1., (se pravi če bi jih oddale v mesecu decembru) bi pol en mesec kasneje dobile paket al kako že. Mislim da piše nekaj takega no. Če se motim me prosim popravite. Torej glede na to, da imam pregled na 4 tedne se bo to zgodilo v začetku novembra, predvidevam da moram G spomnit na to , ker če bom to dobila šele decembra bo paket Oz. denarček šele 15. januarja????? Upam da se bova sporazumele, glede na to da sem šla va nuhalno še gladko brez materinske knjižice me mal skrbi če se bo sama spomnila na vso papirno vojsko in touser posted image . In bo takoj december tukej.
Skratka, če imate kake drugačne informacije so dobrodošle.
Drugač pa se lepo imejte, pazite nase in na svoje male user posted image , pa se beremo.
Lp vsemuser posted image

lokvanj

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 984
22.10.2006 9:54:01   
Barbid
Živjo

Sem vesela za vse tiste, katerim delajo UZ skoraj ob vskem pregledu.
Žal v Leonišču ni tako.  Dr. Pušenjak pravi, da ti socialna plača dva UZ,
enega na začetku in drugega nekeje okoli 23 tedna. Včasih so rutinski UZ
delali tudi okoli 32 tedna, vendar ga sedaj, če smatrajo da je vso ok. ne delajo več.

Jaz imam pregled 13.11. pri svoji gin.in če mi takrat ne bo naredila UZ (torej ob koncu 31 t.),
sem zmenjena da ga bom šla delat k dr. Pušenjaku, vendar je samoplačniški.

Me pač zanima, kako je z mojo LANO.

Luna; skoda da delaš vsak dan tako pozno.

No, jaz delam še do 20 novembra, potem pa imam dopust in zatem začnem porodniško.

Zadnje čase me tako bolijo medenične kosti, še posebno zvečer, da si sploh ne predstavljam
kako bo, če se bo to stopnjevalo. Amapk, saj bo kamlu januar. Upam, da me LANA ne bo kaj prej
presenetila, ker moram še veliko stvari nabaviti za njo.

Imejte se lepo
Pozdravček
Barbi

(odgovor članu lokvanj)
Neposredna povezava do sporočila: 985
22.10.2006 10:05:14   
bucka01
Ojla user posted image !
lokvanj!
Mislim da ti ni treba preveč skrbeti ker je še čas za dobit papirje. Meni jih je gin.dal sedaj na zadnjem pregledu pri 25 tednu vendar je še zgodaj ker glede na to da imam PDP 22.1. mi je rekel da naj ne nosim prej kot 2 meseca prej tako da bom jaz te papirje oddala 22.11. se pravi da je zate dobro da oddaš do 28.11 najbolje pa je da G. spomniš na te papirje da ne bo pozabil-a in da neboš imela potem kakšnih brezveznih komplikacij če boš prepozna.
no pa lepo se mejte.
ČAW-ČAWuser posted image

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 986
22.10.2006 19:49:51   
tatam
Meni je G dala papirja o PDPju v ponedeljek in sem se kar ustavla na sociali.Tam pa potem dobiš en kup papirjev za izpolnit.Nekaj mora izpolnit delodajalec,nekaj ti...Tak da mam sedaj čas do konca novembra,da se prebijem skozi..Tak da vam priporočam,da si jih prinesete domov,da mate cajt preštudirat kak in kaj!

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 987
23.10.2006 15:48:47   
Urša08
Ojla!

Kako se kaj počutite? Jaz se kar v redu. Se mi pa zdi, da imam iz tedna v teden manj energije. Pa še krči v nogah me grabijo - bomo magnezij jemal pa bo. Drugače se mi pa zdi, da tedni kr letijo, en, dva, tri pa bomo januarja. Glede paketa, se pa še kar odločam, al naj vzamem paket v katerem je lupinca - od večjih stvari nama samo še ta manjka, al pa naj vzamem denar. Počasi se bo treba odločit. Kako ste pa kaj z nakupi? Nama še kar precej stvari manjka, tako, da bo treba počasi iti po listku in nakupiti.

Lepo se imejte!

Papauser posted image

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 988
24.10.2006 17:07:41   
adriana_m
NAROČNICE MAJIC, ne spreglejte tega sporočila!

Torej trenutno sem prejela 9 naročil, potrebujemo še eno naročilo, da bi zadeva šla skozi.

Vse naročnice prosim (tiste, ki še niste), da mi pošljete tudi e-mail naslove, da vas bo gospa, ki sprejema naročila kontaktirala.

In še pomembno sporočilo: Možno je naročiti tudi majico z dolgimi rokavi v enaki izvedbi, vendar bo cena višja. Točno kakšna bo, mi gospa sporoči jutri.

Če bo vse po sreči bomo kmalu nosile svoje majice.

Lep pozdrav,

A.user posted image

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 989
24.10.2006 20:19:00   
zima07
Adriana_m, tudi jz sem zainteresirana za majico, samo dve vprašanji imam: Ali bo napis "prihajam januarja" ali "prvič mami", tako kot na slikici? Sem bolj zmrzljive sorte (še zmeraj, čeprav so mi vsi napovedovali "vročino" v nosečnostiuser posted image ), zato bi bila bolj za majico z dolgimi rokavi, je to možno in če so barvne, raje roza.. Hvala za info...

Pozdravčke vsem!

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 990
24.10.2006 21:20:39   
bucka01
No še dobro da se je še ena našla da ne bomo brez majčk ostale kaj pa ostalih 40 a ni nobena zainteresirana?
No jaz komaj čakam da jo oblečem.
ČAW

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 991
25.10.2006 8:23:34   
adriana_m
ZIMA 07 Napis bo prihajam januarja, možni so tudi dolgi rokavi, barva bo bela.

Lp, A.user posted image

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 992
25.10.2006 12:08:27   
zima07
No, potem sem pa ZA!user posted image Adriana_m, sem ti poslala podatke na Z.S...

Hvala in pozdravčki vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 993
25.10.2006 13:47:12   
adriana_m
NAROČNICE MAJIC!

Sporočam veselo novico: Majice bodo! Nabralo se nas je enajst, tako da sem danes dokončno potrdila naročilo. Kot sem vam že sporočila bodo z dolgimi rokavi, da nas ne bo zeblo. Končna cena majice je 4500 SIT. Nekaj bo tudi poštnih stroškov (odvisno od kje ste - 400-600 SIT). Če je katera iz Ljubljane naj mi sporoči in lahko majico prevzame osebno na Viču.

Še to obvestilo: Ker smo malo zamudile z oddajo naročila (23.11), ker se nas do takrat še ni dosti nabralo, se je podaljšal dobavni rok (3.11. bo naslednji možen uvoz majic, potem pa bo hitro zrihtano). Tako, da punce po praznikih lahko že pričakujete svoje lepe majice. JUHU!

No pri čolanrni se še vedno lahko dobimo tiste z majicami in tiste brez.

Lepo se imejte!

Lp A. user posted image

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 994
25.10.2006 22:42:34   
zima07
Oprostite, da kar vprašam, mogoče bi že morala vedetuser posted image , sem najbrž spregledala: Pri čolnarni se dobite(mo)? A to je že kaj določeno, ali se še menite(mo)?

Hvala za info...

Pozdravčki vsemuser posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 995
26.10.2006 13:18:45   
petraz
Lep pozdrav!

Po dolgem času se vam ponovno oglašam, vendar z bolj žalostno novico. Včeraj sem imela redni pregled pri svoji G., ki pa je ugotovila, da imam namesto 3 samo 2 žili v popkovnici.... Dojenček se normalno razvija in raste, vendar me je to tako prizadelo, da sem čisto iz sebe. Danes cel dan samo user posted image , in ne vem vam povedati kako hudo mi je pri srcu... Naročena sem na dodtatni UZ in preiskave, čez 14 dni, vendar to je še dolgo.... Saj ne vem kaj vam naj napišem.... tako sem žalsotna....
A je mogoče imela katera podobne težave kot jih imam jaz user posted image

Hvala za vsako informacijo in lepo besedo...user posted image

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 996
26.10.2006 13:31:40   
tatam
Oprosti moji nevednosti,a zanima me kaj to pomeni,da sta le 2 žili namesto 3? Kaka je razlika?Upam,da se bo otroček še naprej v redu razvijal!!!

Jaz se že dva dni prav pasje počutim,prehlajena sem 100/h,glava in grlo me bolita za znoret,slabo mi je...Upam,da bo kmalu bolje in mi ostanejo le še moje "nosečniške" težaveuser posted image

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 997
26.10.2006 18:35:59   
ajja
Petraz, če se je user posted image  do zdaj lepo razvijal, sem prepričana, da je vse v redu in da bo tako tudi naprej. Drži se, jaz ti pa tudi držim pesti!
A.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 998
26.10.2006 19:12:33   
zima07
Petraz, ne vem sicer, kaj to pomeni, ampak prepričana sem, da če se je otrok doslej normalno razvijal in če imaš pregled šele čez 14 dni, potem ni kake panike za zganjat....bi po mojem že tvoja g. prej ukrepala, če bi bilo to tako hudo...

Kakorkoli, sigurno bo vse ok, saj si že zelo daleč...nekaj dodatnih pregledov, da bodo spremljali razvoj...to je pa samo dobra za vajuuser posted image ...

DRŽIM PESTI!!!user posted image  

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 999
27.10.2006 9:20:18   
Klavdi
Jutro punce!
Petraz, jaz si tudi ne predstavljam, kaj pomeni težava, ki jo omenjaš, ampak sem prepričana, da bo vse kot je treba. Tudi jaz držim pesti.

Ta teden sem imela ponovno pregled in je vse ok, no ja, skoraj vse. Po UZ je bilo ugotovljeno, da je posteljica prenizko, kar pomeni, da zakriva "izhod"user posted image .
G mi je sicer rekla, da se lahko še premakne, ampak.... mal me vseen skrbi. Če se ne, pomeni to carski rez, ni druge. Tega si pa nekak ne želim. Kako bom vedla, da je kaj narobe? Predvidevam, da tudi celodnevno sedenje v službi ne pripomore k izboljšanju. Upam, da bo naša punčka zdržala do konca in da ne bo kakšnih komplikacij.
Bodite v user posted image user posted image  in pazite nase.

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?