kaj pomeni meteoričen trebuh (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

oka -> kaj pomeni meteoričen trebuh (3.5.2006 9:52:00)

Pozdravljene!

Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  je bila na testiranju na alergo oddelku na pediatrični. Dobila sem izvide, ki so vsi v mejah normale. Je pa zdravnica napisala, da je trebuh na otip nekoliko meteoričen. A mogoče ve katera kaj bi to pomenilo, sem iskala po internetu pa nič našla.

LP

dory -> RE: kaj pomeni meteoričen trebuh (3.5.2006 10:21:50)

Trebuh? No moj je mel pa crevesje...kaj natancno pomeni nimam pojma, ampak kukr so mi po kmecko razlozil naj bi blo mal prevec plinov al kaj...nc groznega in se baje scasoma samo postima...bomo pa pr nas zej vidli kako se je postimalo, k mamo spet kontrole..

eva1 -> RE: kaj pomeni meteoričen trebuh (3.5.2006 10:26:18)

Ja kot je že teja napisala, to je napet, poln plinov, če s prsti potrplaš po njem, kr odmeva...takšen trebušček imajo otrcii ki imajo krče, neredno prebavo...

oka -> RE: kaj pomeni meteoričen trebuh (3.5.2006 10:29:01)

Hvala za odgovor, sploh si nisem znala predstavljat kaj to pomeni.  Ko sva bili na gastro oddelku na testiranjih za celiakijo in intoleranco laktoze pa niso nič takega ugotovili in tudi njena prebava je bila o.k.  Sem se že ustrašila, da bova morali spet na kake teste.

lp

Anonimen -> RE: kaj pomeni meteoričen trebuh (3.5.2006 10:32:13)

Na so me prehitele.Je napihnjenost trebuha zaradi prisotnosti plinov v črevesju ali peritornalni votlini.Na pogled je napihnjen trebušče,ko ga potipa pa pod prsti čuti pretok plinov in no kot bi tipal z vodo napoljnjeno blazino.
Nič hudega samo po domače rečeno se mora sprdkat.

Stran: [1]