Fiziološka od Nivee (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

flecker1 -> Fiziološka od Nivee (1.5.2006 15:19:21)

Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je nahodna, dajem ji fiziološko raztopino od Nivea, tam pa piše da samo 3x na dan kapnem eno kapljico v nosnico, uporabljam naj samo en dan in odvržem. Ker ob vsakem previjanju bi dala fiziološko, in jo s pumpico iztisnila ves sluz, pa ne vem ča lahko večkrat kapnem fiziološko, in da uporabljam dokler ne porabim, ker je brezveze en dan samo 3x? Kolikor vem, od lekarne lahko večkrat kapnem v nos in uporabljam do roka uporabnosti.
In še eno vprašanje. Moja ima že 2 dni hude krče, in sem razmišljala da dajem kapljico Sab simplex. Stara je 3 tedna 3 dni, kaj lahko zdaj začnem dajati kapljice?

TVN -> RE: Fiziološka od Nivee (1.5.2006 15:32:10)

Glede fiziološke lahko brez problemov več zliješ v nosnice, jaz sem ji zlivala ob vsakem previjanju, pa mnogo več kot le nekaj kapljic. Mi je pediatrinja rekla, da sploh ni problema. Tudi sama se uporabljala obe varianti (fiziološko iz lekarne in od Nivee), vendar sem na koncu pristala kar na tisti iz lekarne. Čeprav se zdi Nivea na prvi pogled bolj praktična, pa se je pozneje izkazalo, da veliko lažje uporabljam tisto pol litrsko iz lekarne + kapalko. Niveo dozirko sem imela ponavadi za 2 x, pustila sem jo odprto do naslednje uporabe (nekaj ur).

Glede Sab simplexa pa ti ne vem svetovati, smo tudi mi uporabljali, vendar ne vem točno, kdaj smo začeli. Mogoče poglej v navodila, kaj piše, sicer pa se posvetuj s P.

katjandraž -> RE: Fiziološka od Nivee (1.5.2006 16:36:40)

Naša je bila še mlajša od tvoje, ko je bila že bolna in je pediatrinja rekla, naj ji dam v vsako nosnico 1ml fiziološke z injekcijsko brizgo (pol male brizge v vsako nosnico), da fajn notr potisne to vodico. Pravi, da je kapanje po kapljicah čisto premalo, ravno tako razni Sterimarji in Aquamarisi ipd. Pa to čim večkrat na dan, potem pa z vatko ali pumpico ven potegnit. Glede uporabnosti odprte fiziološke pa tako: če z njo čistiš očke, ni dobro, da je odprta več kot 2 dni, za nos jo imam pa jaz tako dolgo odprto, dokler je ne porabim. Za starejšega jo pa itak sama kuham. V 1/2 litra vode daš malo žličko soli in zavreš.

Upam, da bo  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kmalu zdrava!

tina104 -> RE: Fiziološka od Nivee (1.5.2006 21:16:51)

Jaz sem nekaj časa uporabljala to od Nivee, pa sem mu dala jo v nos tudi večkrat kot 3x na dan, pa več kot eno samo kapljico. Včasih, če nisem porabila, sem jo dala tudi po treh dneh - ko je bila že tri dni odprta, pa ni bilo nič narobe. Naš pediater nam je potem svetoval Sterimar - ker je šprica in gre tega več v nos in se bolj razprši in tako bolje prečisti nosek. Tako imamo zdaj doma vedno Sterimar, meni se tudi zdi najbolj fajn.

Stran: [1]