Pregomin, SOM in krči (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

Aleksandra -> Pregomin, SOM in krči (30.4.2006 22:15:56)

POzdravljene!

Ima katera že "izkušnje" z mlekom za dodajanje Allernova (novo od Novalaca) ali Hipovim dodatkom za dojenčke alergične na mleko?

Našo miško dajejo grozoviti krči že cel teden - od kar zvečer dodajam Pregomil (zvečer nimam več dovolj in dodajam od 30 do 100 ml). Prav tako tudi grozno prdi te zadnje dni.

Jutri bo stara štiri mesece in krčov nikoli ni imela, že od petega tedna spi celo noč (zadnji mesec od 8 do celo 11 ur v enem kosu), zdaj pa se zbudi z grozovitim kričečim jokom po 1 do 1,5 ure potem, ko je že trdno zaspala (srce se nama para, ko se tako zajoka) . POmaga ji samo to, da jo močno prižamem k sebi, pozibam in ji dam dojko (četudi je prazna), vleče tako malo za cartanje 10 minut, potem pa naprej zaspi in spi do jutra.

Danes sva v lekarni kupila SOM in je bila ista zgodba.

POtrjenih izvidov - ali je res alergija na mleko in jajca, kar so najprej predvideli, še nimava. Rekli so nama, da bodo ob naslednji kontroli, to je konec maja.

Hvala in LN!

Sandra & Lara

tins -> RE: Pregomin, SOM in krči (30.4.2006 22:24:16)

Pozdravljena!

To, kar opisuješ se mi ne zdi nič čudnega. Tudi moja mala je, ko je začela piti Pregomin prdela, blato je imela dolgo časa ful grozno, krčev hvalabogu ne.
Najbrž se je prabavila še privajajo na novo mleko, tako da drugega kot potrpeti ti ne preostane.
Škoditi ne more, če poskusita še z Allernovo (mi ga nismo poskusili, ker je še čisto nova zadeva na tržišču). Daj ji zeliščne kapljice proti krčem!

Če pa bi se zadeva še kar vlekla, je pa seveda tudi možno, da ne prenaša soje! Vprašaj še svojega pediatra!
LP

KODA -> RE: Pregomin, SOM in krči (30.4.2006 22:31:57)

Naš triletnik je na Pregominu že od samega rojstva.zaradi alergije na mleko.
Krčev po tem mleku,nikoli ni bilo.
Tastarejši,pa ni bil alergičen na mleko in je dobival Aptamil AR,je pa imel hude krče in napenjalo ga je.
A si izločila mleko in jajca iz svoje prehrane,če jo dojiš?
Lahko so pa samo krči,če pije iz flaške,pa zraven pogoltne preveč zraka in jo napenja.Mogoče pa zahteva dojko?

Aleksandra -> RE: Pregomin, SOM in krči (30.4.2006 22:40:57)

Ja, iz prehrane sem izločila vse mogoče, ne samo jajca in mlečne izdelke  - dobila sem zelo stroga navodila, ki se jih zelo strogo držim že dobre tri tedne.
Sandra

poliloni -> RE: Pregomin, SOM in krči (30.4.2006 22:56:52)

Jaz ji soje ne bi dajala in bi še naprej poizkušala s pregominom, tudi mi ga imamo in to brez težav (prdi pa res da veliko bolj: ) Mogoče je pa res flaška kriva - kot je napisala Koda.
Lahko pa , da to sploh niso krči, saj ne verjamem da bi se sicer takoj ko si jo stisnila k sebi umirila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kaj pa vem.... mi jih nikoli nismo imeli, tako da se ne smem preveč pametno delat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tudi mene pa zanima kakšno je to novo mleko!!! Čeprav je našemu na Pregominu čist luštno (beri : sito: )

PBJ -> RE: Pregomin, SOM in krči (2.5.2006 13:02:36)

Naš je tudi imel težave, ko smo pri 7,5 mesecih začeli s kašicami narejenimi na pregominu.
Ponoči smo se zbujali na 2 uri, ker je jokal, spuščal pukce, se zvijal...
Po treh - štirih tednih se je stanje normaliziralo.

Aleksandra -> RE: Pregomin, SOM in krči (4.5.2006 21:16:09)

Takoj naslednji dan smo šli ponovno iz SOMa nazaj na Pregomil. Stanje se je po petih dneh umirilo, tako da ali se je navadila ali pa je bilo kar nekaj. V glavnem zdaj spet lepo spančka svojih 9-10 uric.
Hvala vsem!

LPS

Stran: [1]